onsdag 7 oktober 2009

Snöoväder, Underbart.

I morse så kom snön, alla saker som inte blev tagit rätt på är igensnöade, sågen står kvar en trasig kruka, och violerna som det snöade på i våras, men visst är det ljuvligt vackert, med snön.Det snöade in på vår ännu inte färdiga altan, men det är sååååååååååååååååå vackert.
Blommor döda, men vackra, i går klippte jag av dem och tog in kände på mig nåt, men det var som halvfrysta, redan, så de liksom halvlever inne i sin vas.
Violer på hinken, undras hur de mår?
Loise Odier, får nu ge tappt, för vintern kommer. Nedan så har min häggmispel blivit platt.
Lekstugan som jag byggt av gamla brädor från min trasiga ladugård i skogen, med snöflingor framför, och min stackars hängkaragan som fått styrk av snö i flera år, men gud vad vackert.
jag bara älllllllllllllllllllllllllskar såna här bilder, och ni skulle ha känt hur underbart det var där ute i busvädret, hi, hi.
Kolla husen nedanför mig, hur det har helt snöat igen, kolla väggarna fulla med snö, och sikten är inte så lång.
Grannhuset med snöfall, framför.
Ett till grannhus, alla dessa unnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnderbara snöflingor, så lycklig jag är när jag fotar.
Men kolla Sidensvansarna, det blåser av från sina grenar, stackars fåglarna.
Här försöker de gömma sig.
Den här är i blåsväder, vingen blåser ut, på den. Sen flög de över mig, man såg att de siktade snett åt sidan till ett träd, men vinden grep tag i dem så det snuddade nästan mitt huvud , flög runt omkring, så coolt, så härligt med fåglarna som for omkring mig i ett underbart snöscenario, så mysigt det var, kanske inte för fåglarna, men för mej.

Kolla in det snöar nästan rakt från sidan, man ser det på bilden nedan.
När jag gick upp till huset så fladdrade duken på altanen och jag gillade det, den där röran av snö och duk, blandat med sommarminnen som liksom är inbyggda i dukens fladder, jag gillar den här bilden. Man ser inte fladdret på just den här bilden, men det gjorde det emellanåt.
Som avslutning en vy från lekstugan, en bild som jag fotat på ett vis så den är extra ljus, så häftigt, alltså, jag är fullkomligt omgiven av julkort.
Jag bor i ett julkort, känns det som, gud vad jag älskar snön, jag kan inte vara klok.
Det blev två inlägg i dag, kunde inte hålla mig för jag ville så gärna lägga ut typ, dagens väder, om ni vill så kan ni kommentera i det inlägget som är nedan också, eller ja här, inte vet jag.
Ha det nu så bra ni coola folk, ni underbara vänner.
Kram Zara.

11 kommentarer:

Vit som snö sa...

Hej Zara! Kollade ditt förra inlägg o såg att du omnämnt mej så gulligt! Utmaningen var inte alls lätt, det handlar om så kreativa, underbara bloggerskor.
Redan snö!!! Jaa, jag har nog känt att det är på gång även hos oss men jag har svårt att känna lyckan över den som du gör. Men vackert är det onekligen. Jag tror det handlar om att jag avskyr att frysa. Så nu stänger jag in mej fram till våren;-) Nej, så illa är det väl inte men jag föredrar inne framför ute.
Du har iallafall fångat skönheten i det hela!
Ha det gott! Kram Cilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Nog är det väldans vackert på foto, men jag vet inte jag. Hör till dom som inte är såå förtjust i vinter. Här är den en bit bort ännu, men imorse hängde jag ut fågelmat. Jag gillar också och ha mycket fåglar runt huset, inte skator! Dom rycker ner allting!! Men när jag ser dina bilder så känns vinter ganska okay i alla fall. Nu ska jag kolla ditt förra inlägg.
Ha det gott i snöyran
Storkramen
AnnaMaria
Ps, vi mår bra, maken går på en massa utredningar nu, men allt är bra hittills.
Tack för omtanken.

Soltorpsgarden sa...

Åh så fint! Känns så konstigt bara för jag har sommaren kvar inom mig....men det är sååå vackert med snön när den ligger så där fint och orörd. Nej vårt hus är inte med på karlsonhussida men vi har samma färgsättning som det vita du såg och det är liknande Uttringe det som är lite beige/gult med grönt plåttak fst vårt är då vitt med rött tak. Ja jag är verkligen glad att vi har haft möjligheten att bygga eget och ett så fint hus! Man blir lycklig varje gång man kommer hem, så är det faktiskt. Men jag gillar gammla hus med, bara dom är renoverade och frächa så är det så vackert! ha en bra dag kram här har vi sol och 8 graer varmt en riktigt fin höstdag! kram kram Vivi

Lilla Rummet sa...

Hej Zara!
Vilka härliga vinterbilder du visar redan. Du har verkligen fångat vintern på bild. Är så vackert när det är nysnö och den är vit och ren, men man kan tycka att det är alldeles för tidigt med vintern. Här skiner solen så vackert idag. Vilket fint ord du nämnde om Birgittas blogg. Hon är verkligten duktigt på att väva.
Tack för den vackra awarden du skänker alla bloggare.
Ha de gott
Kramiz Britt

Lotta-livets väv sa...

Snö 7:e oktober!!!!! Vilken himla tur för mig att jag bor där jag bor och vilken himla tur för dig att du bor där du bor. Visst njuter jag av dina vackra bilder....men se snö....nope, inte så gärna för mig...inte än i alla fall. Julafton okej då! Jag vill ju går barfota och det är inte lika lätt med snö på marken.
Glad blir jag av att läsa om din hääääärliga lycka att snön kommit och det går inte att ta miste på att du verkligen NJUTER! Fortsätt med det Zara! Fortsätt vara så där sprudlande glad. Glädjen sprider du och vi som inte är lika snöfrälsta njuter av höstfärger och höstsolsken.
Kramis
/Lotta

Birgitta sa...

Hej go´a Zara!
Vilka härliga vinterbilder du har tagit och vilken tur att du gillar snön och är så sprudlande glad åt den. Det är fint att titta på, men jag kan inte älska snön. Den kan gärna vänta i två månader till här.
Har du sett att numos.blogspot.com har en utmaning som jag tror passar dej. Man ska fota en bild i månaden och ha samma motiv, så vi ser hur vintern är i olika delar av landet. Den börjar i oktober. Jag ska vara med. Jgg tycker du också ska vara med för du tar så fina bilder.
Nu hoppas jag att du får en mysig torsdagskväll och en skön fredag.
Kramar i mängd till go´a Zara.
Birgitta

Monica sa...

Hej! Fantastiska bilder! Litet svårt att fatta när man sitter i strålande solsken och c:a 30°!!! För konstigt nog skriver jag detta från Turkiet (maken har sin laptop med...) Kul att du njuter så av snön, själv tycker jag bättre om den nu, när man är pensionär och slipper köra bil på ishala vägar. Och där vi bor har vi ju oftast bara litet snö i februari. Ha de så bra i det vita! Kram från Turkiet

Huset vid ån sa...

Åh, Alla Årstider har sin tjusning tycker jag....vackert när det ligger som "pulver" på växterna! Önskar dig en skön helg vännen! Många Kramar Therese

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Härliga bilder! Ja, veckan har verkligen bjudit på ett och annat vad gäller snö. Här i Luleå har det däremot inte varit så mycket men i Boden desto mer.
Det är lite skillnad just i övergången till vintern på dessa två städer. Föredrar ändå det torrare klimatet i Boden.
Ha en bra helg!
Carin

Polargrevinnan sa...

HEJ!
Satt och bläddrade bland bloggar och blev nyfiken vad som doldes bakom houseofchandeliers och här sittar jag nu och beundrar din blogg. Jag har ingen s.k. inredningsblogg, mitt hem är färdigt - nästan. Men det är roligt att titta på vad andra hittar på. Jag beundrar alla fina foton, själv bara amatör men jag tycker det är roligt. Genom att titta på andras foton så lär man sig. Dina vintermotiv är fina. Här skiner solen och, det är en fin höstdag.
Jag gillar din musik.
Ha det så bra och på återseende.
Viola

Annika Christensen sa...

Underbart!!!
Undrar om vi får någon snö överhuvudtaget i år.
Annika