onsdag 7 oktober 2009

Snöoväder, Underbart.

I morse så kom snön, alla saker som inte blev tagit rätt på är igensnöade, sågen står kvar en trasig kruka, och violerna som det snöade på i våras, men visst är det ljuvligt vackert, med snön.Det snöade in på vår ännu inte färdiga altan, men det är sååååååååååååååååå vackert.
Blommor döda, men vackra, i går klippte jag av dem och tog in kände på mig nåt, men det var som halvfrysta, redan, så de liksom halvlever inne i sin vas.
Violer på hinken, undras hur de mår?
Loise Odier, får nu ge tappt, för vintern kommer. Nedan så har min häggmispel blivit platt.
Lekstugan som jag byggt av gamla brädor från min trasiga ladugård i skogen, med snöflingor framför, och min stackars hängkaragan som fått styrk av snö i flera år, men gud vad vackert.
jag bara älllllllllllllllllllllllllskar såna här bilder, och ni skulle ha känt hur underbart det var där ute i busvädret, hi, hi.
Kolla husen nedanför mig, hur det har helt snöat igen, kolla väggarna fulla med snö, och sikten är inte så lång.
Grannhuset med snöfall, framför.
Ett till grannhus, alla dessa unnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnderbara snöflingor, så lycklig jag är när jag fotar.
Men kolla Sidensvansarna, det blåser av från sina grenar, stackars fåglarna.
Här försöker de gömma sig.
Den här är i blåsväder, vingen blåser ut, på den. Sen flög de över mig, man såg att de siktade snett åt sidan till ett träd, men vinden grep tag i dem så det snuddade nästan mitt huvud , flög runt omkring, så coolt, så härligt med fåglarna som for omkring mig i ett underbart snöscenario, så mysigt det var, kanske inte för fåglarna, men för mej.

Kolla in det snöar nästan rakt från sidan, man ser det på bilden nedan.
När jag gick upp till huset så fladdrade duken på altanen och jag gillade det, den där röran av snö och duk, blandat med sommarminnen som liksom är inbyggda i dukens fladder, jag gillar den här bilden. Man ser inte fladdret på just den här bilden, men det gjorde det emellanåt.
Som avslutning en vy från lekstugan, en bild som jag fotat på ett vis så den är extra ljus, så häftigt, alltså, jag är fullkomligt omgiven av julkort.
Jag bor i ett julkort, känns det som, gud vad jag älskar snön, jag kan inte vara klok.
Det blev två inlägg i dag, kunde inte hålla mig för jag ville så gärna lägga ut typ, dagens väder, om ni vill så kan ni kommentera i det inlägget som är nedan också, eller ja här, inte vet jag.
Ha det nu så bra ni coola folk, ni underbara vänner.
Kram Zara.

Award och Beskrivning av Birgittas blogg med ett ord,svårt.

Denna Award har jag gjort till alla som besöker mig och skriver lite ibland. Bilden är ett foto på en liten del av en tavla som jag gjort för några år sen.
Tavlan föreställer en fantasiblomsteräng med tre älvor på, just den här älvan är huvudperson, och hon landar på en blomma, blomman tar emot henne i sin famn och liksom böjer sig uppåt mot älvan för att välkomna henne. Sen har jag också målat realistiska bilder, just den här bilden är rätt så förenklad och inte så mycket bearbetad, och så har jag minskat ner den väldigt till award, men min lilla älva,(jag älskar älvor)min älva får representera mitt tack till er mina vänner i cyberrymden.
Tårta till Birgitta på hennes namnsdag
Birgitta med bloggen Utsikt från vävstugan har gett mig en utmaning som är omöjlig att klara, eftersom hennes blogg är så mycket mer än bara ett ord.
Cilla i bloggen vit som snö kom på så fina ord, kombiord.
Precis som jag också tänkt, men vilket kombiord då, man tänker ju på personen bakom så mycket, och då skulle det ju bli,hänsynsfull, eller kärleksfull, eller en riktig kompis, eller vänlig, eller, kvinnan med de vänliga vältaliga orden, hur beskriver man bloggen, svårt.
Kanske, som att komma hem, hemtrevlig, eller skickligt, eller proffsig.
Birgitta är ju superproffs på vävning. Och så får vi se hennas vackra natur, och jordbruket, hästen och kor, odlade ängar,så vackert.
Som ni ser så fuskar jag lite, har svårt för att hitta bara ett enda ord, men mitt val får då bli.
Supervackravävarbloggenkollainsåfårnise. (nästa ett ord,)
Och sen så säger jag förstås till Birgitta, hurra, hurra, grattis på din namnsdag.Tårtbilden är till dig.

Utmaningen låter jag inte gå vidare till någon specifik blogg, jag tycker det är för svårt, men alla ni som vill ta den, får fritt välja att ta den, kanske är jag tråkig, men som ni ser så klarar jag inte av denna svåra uppgift. Kanske lär jag mig, kanske till nästa gång.
Men önskar dig kramar och en god tårta, helst en riktig, Birgitta.

Till alla, som skriver till mig, vill jag säga.

-Ni har glatt mig och redan sagt så mycket fint till mig, som jag inte i min vildaste fantasi kunde drömma om, ni berömmer mig och säger att jag kan så mycket, och jag som inte tycker så alls.
Det känns uppmuntrande och ni har alla rört mitt hjärta så otroligt mycket.
Så mycket så jag blev tyst och visste inte vad jag skulle göra för inlägg, jag blev stum.
Dels för att jag blev tacksam för alla era fina ord, och dels för att jag som inte tycker att jag kan något särskilt, undrar nu, kan jag?
Sen också sist men inte minst, var har alla ni hållit hus, som är så underbara människor, hur kan ni gömma er i era hem, ni borde finnas närmare så jag kunde hälsa på.....................
Ja jag vill bara säga,Tack, tack, tack.
Och det känns så futtigt, som om det inte räcker till.
Och så tack för att ni delar med er av era hem och allt vacker som jag aldrig skulle ha fått se annars, och era personligheter, det är ju bara så otroligt härligt.
Ni är fantastiska allihopa.
Tack för att ni finns!
Kram Zara