lördag 31 oktober 2009

Vårt hus.


Vårt hus var först rött och jag byggde på en befintlig bro lite fönster och så gjorde jag en dörr. Jag tyckte om min lilla veranda, men en dag så insåg även jag att den är för liten.
För ett år sen rev vi den för att börja på en altan.

Här bygger vi nu den nya altanen.

Så här såg huset ut i våras. Altantaket klart altangolvet inte klart.


Altangolvet läggs.

När vi byggde huset för 27 år sen så ville jag ha ett vitt hus, min syster tyckte att man inte kunde ha ett vitt hus på landet,det passar bara med rött, tyckte hon då, och jag var liksom mesig på den tiden så jag vågade inte måla det vitt.
Då vi nu lika höll på i sommar med huset, var vårt hus efter alla år var i stort behov av uppfräschning, så började vi säga, vi målar det.
Vi köpte vit färg och så satte vi i gång.
Vi har jobbat mycket i sommar, maken satte upp en hängmatta för och kunna ta igen sig, välbehövligt.
Här är huset tvåfärgat. Vi målade och målade och målade, hur många skrymslen finns det på ett hus när man byter färg, jo många.
Till slut blev huset vitt. EFTER 27 ÅR.Himmel.


Här är en annan sida av huset, där jag nu bygger en altelje. Maken började med två fönster, sen fick han ryggskott, då byggde jag klart, sågade upp två hål till, satte in fönster, brädfodrade och sen dekorerade jag lite, satte plåtar ovan fönstren osv, men det är för 3 år sen. Jag gillar de här stora fönstren.
Jag har alltid velat ha en vit herrgård,och nu får jag leka lite herrgårdskänla, samtidigt som jag får in ljus i vårt hus. För någon herrgård lär det nog inte bli.

Här kommer nu en serie bilder hur huset blivit när det blivit vitt, dock inte alls färdigt ännu, ena delen av verandan ska glasas in men vi hann inget mer och här i norr slutar man för kylan.

Här är två snöovädersbilder från snöovädersdagen, någon tycker att vita hus inte passar där vi har snö, men jag gillar det.

Lekstugan som jag byggde när yngsta sonen var 4 år skulle flyttas i sommar, det hann vi inte heller. Men vi hann måla taket som var i skriande behov av hjälp.
Det gjorde maken inte jag.

Här visar jag huset och vår skitsnygga bil, som är urgammal, både vi huset och bilen behöver fräschas upp, huset gick bra, bilen går nog också bra, men oss, ja det blir lite svårare....................

Tusse vår katt har trivts så bra. Förr när han gick ut så vände han i dörren när det snöade och regnade nu går han torrtassad ut. Och han bor nästan på verandan, hela tiden.

Här går jag nu in var dag, och jag är precis lika lycklig var gång när jag ser mitt vita hus. Jag älskar det, att det blev vitt till slut.
Invändigt, behövs nu förändring, men man kan inte göra allt på en gång.

Ni som undrar varför jag inte är i Skåne, kan jag säga att det är till veckan vi åker och vi har fixat hotell, men är ändå glada för tips på mysiga värdhus om nån vet.
Tack för alla era lyckönskningar och tips.
NI ÄR HELT UNDERBARA:
Kram på er. Vita Zara