fredag 26 mars 2010

Egentligen så kan jag inte inredning.



Men jag älskar inredning, och drömmer om att en gång ha fint hemma.
Jag tittar på alla er som inreder så fint, men har svårt att hålla mig till en stil, trots att det vore bättre och snyggare.
En av anledningarna är att jag inte vill göra som andra. Jag tycker att den vita inredningen är jättesnygg, och drömmer om att vara konsekvent, som de som följer en stil, men det går inte. Jag är ju som bekant, obstinat.
Då kan man inte följa en stil för att man ska ha si eller så.
I stället håller jag fast vid, att göra min egen stil, som då kan tänkas aldrig blir accepterad, eller att man tycker att jag gör fel eller inte passar in.
Jag har helt enkelt inte de  "rätta sakerna"", men jag har det jag samlat och sånt som jag tycker är snyggt.
Nu ska ni få höra nåt ännu underligare, för si så där en dryga 25 år sen så gick jag på auktioner och loppisar, jag hade så lite pengar, så jag köpte mest skrot.
Maken var arg på mig och sa, vad ska du med det där skrotet till. -Jag gillar det sa jag. En dag ska du få se att det kommer att finnas folk som gillar det.
Jag köpte, konstiga gamla koffertar, och konstiga gamla lyktor, trådrullar, och gamla träkorgar.
Trasigt, och nött, udda.
Sen "fyndade" jag på tippen, lantsorts-soptippen som fanns då, men inte nu.
Där fyndade jag många gamla zinkhinkar långt före nån annan ville ha dem, jag hade inte råd med att köpa fina krukor till mina utomhusblommor, så jag fyndade i skogen och på tippen.
Oräkneliga är de konstiga saker jag sparade, och lika arg var maken för allt skärp som jag drog hem.
Vilka långa tjatiga diskussioner det varit genom åren, tur att ni slapp höra dem, men envis som jag är så finns ännu det mesta kvar.
Sen jag börjat blogga, har jag nu återfunnit i stort sett allt det där skräpet som jag gillade i många inredningar, i bloggar och tidningar, sen har jag hittat det i bloggutiker.
Helt otroligt,mitt skräp,(fynd)jag har bara gapat av förvåning, sen så har jag tänkt.
-Jo där har vi förklaringen jag var inte så tokig.
Gissa om jag nu har njutit, när jag har kunnat säga till maken.-Kolla nu får du se, jag var inte så tokig, som du trodde utan det finns många fler som jag.Ha,Ha. Helt underbart.
Men sen att jag ska göra en stil av mina gamla saker, nä, det får bli lite konstigt, lite bohem.
Än så länge.
Men jag kanske blir en liten snäll tös en dag, och inte en liten envis,ha,ha.
I så fall ska ni få se på stil.
Till dess får ni se på ja lite bohem, tror jag.
Kaffeservisen köpte jag på tradera, det ser ut som silver men är porslin, gillar överraskningsmomentet, och tekniken, dessutom så är den jättegammal.
Säcken, kaffesäcken. Jo det var så här att för ca 4 år sen så var jag och följde min man på älgjakt, i älgjaktslaget fanns en sån där fixare, som körde varor med lastbil, han fixade både det ena och andra praktiska ting.
Så en dag så har han flera buntar med såna här  läckra kaffesäckar.
Får jag köpa en av dig, sa jag.
Ta en bunt sa han. Skojar du sa jag, en hel bunt.-Jo varsågod sa han.
På det viset så fick jag en hel bunt med säckar.
Här under ligger nu en av dem.


Den enormt vackra duken som ligger ovanpå, föll jag för hos Fågel blå , en sån sak som bara               är..............love.
                                                            En till säck ligger under bordet.


 Det här är en kanna som är väldigt gammal, just nu minns jag inte men ca 1880-talet.
Mönstret heter mullbär. Min påskpyntning sträcker sig just nu till en vit fjäder.
     Jag gillar fjädrar, det är så fluffiga och så sköna som de är i sig själva.
Gamla  madonnor. För ca 25 år sen köpte jag två madonnor, av porslin,på två olika auktioner, de har stått i ett skåp, varför jag gillade madonnor visste jag inte, men nu är det ju modernt, och nu finns det mycket vackrare madonnor, som är importerade, riktiga gamla de med.
Egentligen tycker jag de är vackrare de jag ser numer, men sånt fanns inte då, inte här i alla fall.
Men de här har en kär historia, för mig.
Det här är den stora madonnan, den får ge er alla en bohem-hälsning till er från mig, även om just den här inte är bohemisk.                                                                                                                                               Stackars er som orkat läsa allt som jag skrev, men ni andra får kolla bilder då.
Hoppas ni alla fantastiska inredning-fan/entusiaster  inte tycker att jag är en idiot som inte vill fålla mig i en viss stil, (fast på ett sätt så har ändå alla sin egen stil, en stil i en stil ) jag bara älskar att surfa runt hos er och ni är en stor inspirationskälla, vem vet kanske jag blir en städad städare, och bra inredare en dag, på grund av alla era fina inspirerande bloggar, och all er underbara   inredning, som ni delar med er av. Kanske ni tämjer den envisa lilla flickan/tanten med er förmåga att sprida skönhet. Och att förvandla inredning till skön konst.
                                   Tack!! till er alla!!!Love you!
                                                           Kram Zara