söndag 11 oktober 2009

Tre gubbar, tre gubbar från......ja inte är det pepparkakeland, men kanske norrland.


Lite tidigt med snön,plogen har gjort ett konstverk, tre snögubbar.

Frost på glasrutorna, som vi börjat sätta in på verandan, men hann inte klart före vintern, och här måste man sluta bygga när vintern kommer, för kallt om händerna.

Penséerna vill inte dö trots snö och kyla, lite platta efter ovädret.

En billig ljuskrona från rusta för ett par hundralappar sitter kvar i verandan, påminner mig om sommaren, den kan få sitta kvar eftersom den var så billig, talgoxarna flyger och sätter sig i den ibland, de är ute efter mitt fönsterkitt, av linolja, på fönstren som jag renoverar till altanen.
En krukros som ska in för övervintring, har avmognat samtidigt som den blommar om, röd ros mot vit snö, konstigt.

Svanarna har inte dragit till Skåne ännu, det kan vara för sent för dem då de väntat så länge,bilden togs i förrgår då var vattnen öppna, nu fryser det mer och mer, få se om de fryser fast i isen.

I går for vi först till stugan för att gå ut i skogen, så här ser det ut nu snö på vägen.
Nyckeln till stugan tappade vi bort, vi letade överallt, sen när vi kom hem så var den hemma.
Jag fotade genom fönstret, lite stökigt, men bilden blev läcker, man ser hur skogen har liksom förenat sig med interiören genom glaset.

En bit av stugan som ju står mitt i skogen, vi är nu på väg in i skogen.

Här passerar vi en stor gran med härliga grenar.

Maken fotade mig när jag plockat mossa till jul ljusstaken, husmossa som jag håller i min högra hand, jag stoppar mossan i frysen tills den ska användas, sen åkte vi hem, det är mycket vinter redan här.
Hoppas ni har det skönt och varmt och soligt, i söder.
Kram Zara.

11 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej go´a vännen i norr!
Ser att du har snö och den kanske har kommit för att stanna hos dej. Vi hade också snö på morron och det var alldeles vitt i luften. Men snön försvann som tar var.
Vilken tur att du inte tappat bort nyckeln, utan den fanns hemma. Jag vet ju att du älskar snön och då bor du nog på rätt plats. Här har varit en lugn och skön dag idag. Har vävt lite och funderar på nästa väv nu. Det är så det fungerar för mej.
Nu är det snart dags för sängen, så jag orkar upp lite tidigare i morron. För då börjar älgjakten och det blir tidig frukost. Jag ska inte ut i skogen.
Många kramar till dej.
Birgitta

Lantliv sa...

Hej Zara,
ja just det ja Ni har fått snö...berättade för barnen idag faktiskt att då jag gick in på din sida så snöade det och när jag gick in på en annan blogg som bor i Mjölby så var de på PICNIC....Vilket avlångt land vi bor i...så underbart. Det är så härligt också när man bloggar att genom alla foton man får se, så ser man direkt hur vädret skiljer sig....Har varit lite huslig på sistone jag vet....men tror jag funnit min grej i köket...att ta hand om det som finns i trädgården. Märker att det ger mig ro...Att laga varm mat...lämnar jag över till min man som är kock.
Kollade ditt förra inlägg om jag kommenterat men det hade jag inte...men läst har jag....ibland läser jag bara för att sedan rusa vidare.
Kronan på altanen var fin....Ja så skall man göra ja ...plocka mossa nu....fiffigt. Ut i skogen med mig..Bara inte mannen tar ut mossa till middagen:D
Ha en bra start på den här veckan!!
Visade min dotter din blogg...så läcker....hon gillade den också.

kram Anne-Lee

Vit som snö sa...

Hej Zara!
Tack för din hälsning!
Jaa det där med att känna motstånd för vintern känner jag ju igen. Visst är det vackert med snön, det är väl inte just den jag är emot, den gör ju allt lite ljusare dessutom men det är kylan som är tung och mest av allt att vintern är såå låååång. Fast snart, när den kommer, så brukar man fort bli van. Det blir mer tända ljus o brasor, pysslande, god mat o vin m.m. Mysande helt enkelt för att stå ut;-)
Vilken fin ljuskrona från Rusta, ibland hittar man guldkorn där.
Hoppas svanarna inser sitt bästa o flyger snart, jag tycker det är så hemskt när dom fryser fast!
Ha det gott! Kram Cilla

Huset vid ån sa...

Hej vännen! Oj, Man tror ju knappt att man bor i samma land! vad vintrigt det ser ut hos Er redan.....Jag bor ju några mil utanför Örebro så jag bor ju i mellanSverige, men vilken skillnad!! Vilket bra tips om mossan i "frysen" Det ska jag prova! Du undrade om mitt hus...Det är nästan 100 år gammalt och jag har en bild på bloggen ganska långt ner om du vill kika! Önskar dig en bra o fin vecka! Kram Therese

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hej Zara.
Vilket fantastiskt land vi bor i ,tänk att det är vinter hos dej,och här är det fortfarande höst.
Såå vackert det blir när snön kommer,och rentav lite julstämning på direkten:)
Må så gott
kramar Anette

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej Zara. Soligt har vi men det är råkallt, sitter gärna inne och myser. Kul foto med snön som blev gubbar. Och dina penseér blev nog så härdade i våras så dom klarar lite kyla nu, ser fint ut. Hoppas nu svanarna åker på stört, annars får du slå hål i isen. Sprayfärgen köpte jag nere på macken, var trol. till bilar. den är jättebra, nu har jag inte flaskan kvar.
Goa kramen till dig uppe i norr.
AnnaMaria

Soltorp sa...

Hej och tack för gulliga kommentarer hos mig, nu har jag minsan lagt ut bilder på mig eller hur? Oftast är det ju jag som fotar så...vilka underbara vinterbilder du visar! Huu ja vintern kommer nu....det känns i luften....både mysigt och inte, har sommaren kvar i mig...stor kram Vivi

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Ser att vi sysslat med ungefär samma saker i helgen. Skillnaden är att vid kusten är inte snön så påtaglig ännu.
Ha det så bra!
Carin

Gnistrande snö sa...

Vilka mysiga bilder, tänk att ni fått snö!

ha en fin fortsättning på veckan!

Kram
Katarina

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Zara, jag har samma kamera, inte ens köpt en systemkamera ännu.
Det var väldigt bra ljus denna dag, ja bilderna blev bra.
Det är ju många ggr bara för att göra förstoringar man behöver en bättre kamera med fler pixlar.
Kl är bara halv 5 på sennatten, men jag kunde inte sova....därför upp en sväng till datorn.
Ha det!
Carin

Britt sa...

Hej Zara! Vilka fina vinterbilder. Här snöade det i morse, men nu har det regnat bort igen, men det blåser kallt....riktigt höstrusk. Skönt att vara inne med en tänd brasa som sprakar så gott. Vilken tur att ni hittade nyckeln när ni kom hem. Ibland kan man förlägga nycklar på konstiga ställen.
Ha de gott
Kramiz Britt