måndag 5 juli 2010

Strömavbrott, åska, förkylning, och reseberättelse del 2.Vi sov länge, vi vaknade hos svägerskan och svågern, på tven så var bröllopspratet i gång för fullt.
Efter frukosten så beslöt vi att åka och fika på ett mysigt ställe på Ekerö.
Vi åkte genom en skyddad äppelallé, som är minnesmärkt.
Vi kom fram till stället, som tyvärr hade slagit igen, men där fanns en enormt gammal kyrka, som också var upptagen av bröllop, jag gläntade på dörren omärkt och smög in bara kameran och fotade.
Delar av kyrkan ska visst vara från 1100-talet.
Jag som ville gå i gamla stan och se antikaffärer, besöka slott och koja,och Nationalmuseum, det gick inte hela stan var stängd, eller proppfullt med folk, jag hade gärna åkt in och försökt fota Viktoria, men min man trodde att det skulle vara för mycket folk och så är vi inte så bekant med stan så i stället for vi till Kina slott och Drottningholm där det troligtvis inte skulle vara folk nu.

Fotat genom glasrutan in i en av paviljongerna.Det sägs att maten skickades upp genom golvet underifrån, för köket ligger under.
Så otroligt vackert inrett och dessa kläder.
Fiket under, så trevliga människor som jobbade där,  vi blev bjudna av vår värdinna, så himla snällt gjort.
Här sitter jag i fiket, med ett varg-grin.

Sen gick vi mot Drottningholms slott.
Som ni ser så fanns det inget folk, vi var nästan ensamma, alla var och såg bröllopet och kortegen.
Men slottet var stängt, och vakten höll på att skrämma slag på mig, jag kom för nära grinden sa han, och så gjorde han ett utfall mot mig, jag som var helt okunnig om vad som gällde.
Han sa att det var några stenar som man inte fick gå innanför, inga skyltar eller något syntes, så hur skulle man veta, tror de att man kan gissa gåtor, mannen min stod och skrattade en bit ifrån han hade varit med om samma sak.
Inte förvarnade han mig heller, skurkaktigt.
Vi passerade Drottningholms teatern, där kunde man fota genom fönstret, men snabbt gjorde jag det, här vet man ju inte vad man får och inte får, men allting var vackert, och jag har den största respekt med kungahuset och dess intrigitet, jag förstår att de måste råda vaksamhet, självklart, men hur ska en Norrbottning veta om allt det där, fotoförbud, vakter som springer mot en.
Jag kanske ser farlig ut, ha,ha.
Sen åkte vi hem, passerade nåt Wallenbergmonument, eller grav en stooooooor båt som var omkullvält, konstigt.
Under tiden så hade prinsessan gift sig. Det kändes som om hela Stockholm var i gungnig i ett slags glädjerus, rätt coolt att man kände stämningen så där, alla verkade så stolta och glada för sitt kungahus.
Bilden lånad ur DN.
Väl hemma hos våra värdar så fick vi slappa, undertiden de lagade middag, men varsitt glas vitt vin, gissa om det är lyx för oss.
Jo just det, ska människan aldrig berätta varför hon for till Stockholm.
Jo det var så här att i vintras så ropade jag en ljuskrona på nätet, sen bad jag mina värdar hämta den, den fanns på Östermalm, tror jag minns inte riktigt, och hon skickade inte den bara hämtning.
Ja tänkte jag, då får jag väl hämta den.
Samtidigt så hälsar vi på där nere kan bli kul. Så ljuskronan var där sen februari, vilken konstig historia, men allting brukar ordna sig, samtidigt så fick vi ju en trevlig resa.
Men det kommer en fortsättning på denna resa.
Vi har varit strömlösa, haft åska och fortfarande fyrkylning, en del har hostat så pass så de kräkts, i familjen.
Men nu känner jag mig bättre och de flesta börjar bli bättre.
Så det har varit glest mellan inläggen.
Kanske rättar det till sig nu. Jag vet inte hur många modem som åskan slagit sönder för oss.Så vi försöker att vara aktsamma.
Ja då ses vi snart igen mina vänner hoppas ni alla mår bra. Sommarbra!!!
Kram Zara.
Skicka en kommentar