onsdag 30 juni 2010

Resan etapp 1.

Vi åkte tidigt fredagsmorgon den 18 juni kl,5 på morgonen och då är jag åksjuk så jag kör, ändå lyckas jag bli åksjuk, alltså en riktig landkrabba.
Sen åker vi förbi skorna som vi passerar var dag vi far till stan, nu åker vi ifrån ja ni som sett Big Fish vet vad jag menar, härligt någon har slängt upp dessa skor.
Den står där och spyr ut rök dygnet runt året om för att försörja oss med papper, den tömmer våra skogar på dess innehåll och man får en vemodig känsla av att papper vill jag ha, men skogen vill jag också ha.
Kan inte låta bli att fota, trots alla tankar på miljöförstöring och människans överkonsumtion.
Egentligen så har nog Piteå väldigt många vackra ställen som de kan visa, och piteborna är ett mycket trevligt folk.

Vidare vi rullar, och ser massor av ängsull, vackert.
Vi kör och vi kör, så kommer vi till höga kusten.
Där har man byggt en ny stoooooooooooooooor bro, i stället för Sandöbron, som också var härlig.
Eller om den här nya heter Sandöbron vet jag inte, men cool är den. 
Det ser ut som om de går ända upp till molnen.
Här ser man de kraftiga pelarna.
Vi passerar också Ådalen där arbetare och en ung kvinna(som ej deltog i demonstationen) år 31 blev ihjälskjutna för att de strejkade för brödfödan, rättvisa,(gissa vad det jobbade med, pappersmassafabrik) tänk att några blev tvungna dö för att några andra skulle få det bättre, man kan inte låta bli att känna vemodet där, en påminnelse om hur vi behandlar varandra.
Eller hur vi inte ska göra.

Först i Sundsvall stannar vi på max,(visste ni om att Max startade i Gällivare Malmberget, och att andra restaurangen startade i slutat av 70-talet i Luleå, för några år sen öppnades det i Stockholm och nu förra hösten åt vi på Max i Malmö, max gör godaste hamburgarna, så klart)
Vi har nu kört 60 mil,jag är hungrig slickar mig om munnen, ser inte klok ut, jag tror jag har mat fullt i munnen också. Men brödfödan har vi inget problem med längre i vårt land.  Jo tvärt om, vi äter oss till döds.

Vi kör, vidare, jag får se vilda lupiner.

Mera lupiner.
Vi är ju på väg till storstaden men då kommer vi på att vi har några bekanta i Järbo, vi säger vi hinner förbi där först.
Så det var härligt, vi träffade dem, och stannade tyvärr i flera timmar, så nu blir det sent innan vi är i Stockholm.
Vi har ca 20 mil kvar.
Denna bro passerar vi.
Sen hamnar vi i Kina, oj så konstigt någon bygger ett enormt komplex med Kinabyggnader, mur statyer och allting, det här har vi sett i flera andra år, men jag vet inte vad det är, svisch åker vi förbi, allting är fotat genom rutan så det blir inte så bra.
Snart passerar vi Uppsala.
Det är ett enormt fint skådespeleri på himlen.
Nu är vi snart 9 mil från Storstan.
Någon som ser det här kanske känner igen den här tunneln, det är en tunnel på väg till Ekerö, men före det så har vi krånglat omkring i storstadens utkanter, in och ut igen, för min gps slutade fungera i Stockholm, vet inte varför.
Men då följde vi kartan och pilar.
Vi hade aldrig varit där förut, men till slut så hittade vi till min svåger och svägerska som bor på nåt som heter Ekerö.
På lördagen så ska Viktoria gifta sig, och av alla dager nånsin så råkade vi välja den här helgen att åka till Stockholm, men envisa Norrbottningar ändar sig inte i första taget.
Vi kom fram till slut och sov där sen får ni se del två.
Hoppas ingen somnat och är uttråkad, men vägen är lång och lite enformig.
100 mil på en och samma dag, man är lite mör, men det gick rätt så bra, jag gillar inte att flyga, så vi åkte bil.
Vad jag egentligen skulle dit och göra får ni se nästa gång, det är inget märkvärdigt alls, vi var tyvärr inte bjudna på bröllopet, det var väl synd, ha,ha men vi hade kul ändå.
Kram Zara.

10 kommentarer:

annika sa...

100 mil på en dag ...det är mycket!
Jag har också en bekant i Järbo. Skönt för er att stanna där en stund.
Det måste ha varit en hel del folk i Stockholm, just den helgen.
Ska bli spännande att få se fortsättningen på resan.
Kram annika

Britt sa...

Hej Zara!
Det vart en hel del mil på en dag. Tror inte att jag skulle klara det, blir så stel när jag sitter länge. Tack för den fina reseskildringen. Ni åkte förbi mina hemtrakter ser jag.
Det måste ha varit en hel del folk i Stockholm denna dag, men vilken upplevelse att ha varit där när brölloppet sker.
Nyfiken på fortsättningen.
Ha en fortsatt härlig sommarvecka.
Kram Britt

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

Hej goa Zara!! Tack för dina alltid värmande kommentarer.. oj vilken underbar bilvägs berättelse o dina ljuvliga bilder.. längtar till del 2 nu.. massa sommarkramar sussie

Birgitta sa...

100 mil på en dag är ganska mycket. Jag vet att när vi åkte till Norrland ett år, så hade vi en så lång transportsträcka första dagen, ´men sedan tog vi kortare etapper.
Ska bli roligt att höra om fortsättningen på din resa. Lite bröllop kanske det blev trots allt.
Kram Birgitta

Monica sa...

Ja, jag vet ju av erfarenhet, att du inte gillar att flyga... Jag minns hur du var, när ni hade landat på Sturup i höstas - såå glad att vara på jorden igen!
Men det var en lång bilfärd på en dag!
Det ska bli spännande att se varför ni gjorde denna långa resa.
Ha det bra, min kära vän!
Kram, Monica

Skogslyckan sa...

Vad spännande inlägg, du har ju verkligen förmågan att beskriva på ett sätt som fångar er. Imponerad att du kan ta så fina kort genom rutorna. Ja man längtar ju faktiskt till kapitel 2...kramar Pia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det blev en lång resa, så det var till Stockholm ni åkte. Och rätt helg prickade ni in, kanske du såg prinsessan.. Det är roligt och åka runt i Sverige, egentligen har man sett för lite av sitt eget land. Vi åker ju ofta söderut, norra delen är lite outforskad av oss. Gott med hamburgare, min favorit är Angus bacon på BurgerKing just nu. Ser fram emot mer Sthlm.
Kramar
AnnaMaria

Katta sa...

Kul att se er resa i bilder. Känner igen mig väl från Sundsvall och neråt tom Järbo där vi har vänner i närheten med. det är inte det lättaste att köra här i stan i vanliga fall heller och den där lördagen kan jag tänka mej det var värre än vanligt. Hoppas du haft det trevligt i stan. Kram Katta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej hopp jag igen!
Har inte en aning om vad Pionen heter, fick så mycket vi ville hos gubbens bror. Trots att vi flyttade dom trivs dom bra, blommar överdådigt just nu. Och visst har jag målat byrån, det syns på dom ojämna kanterna...fniss. Fast det är väl shabby och jätteinne.
Kramar
AnnaMaria

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Va kul med din reseberättelse, särskilt när man har rest sträckan själv många ggr. En gång var det likadant för mig; vi stannade inte förrän i Sundsvall.....nog så långt innan stop kan tyckas!
Ser fram emot fortsättning och det skulle vara kul om jag kunde planera in en resa till dig till veckan i slutet ngn dag.
Kram
Carin