söndag 25 oktober 2009

Sommar, höst och vinter

Försommaren kom var varm och ljus. Klövern blommade på gräsmattan. Vi hade fullt upp, först vedhopen som skulle travas, man ser på bilden nedan att hopen blev så stor så man kunde inte se sjöutsikten på baksida av huset. Ca 30 kubik, ingen liten hop kan jag säga. Nu får ni som bor i Söder se viket arbete det är med veden för här är kallt, på vintern och det gäller att vara väl förberedd.

Men lite annat hann vi.
Gräset växte över all förväntan, som det aldrig någonsin vuxit förr, vi hade en rekordvarm sommar, maken njöt och jag flämtade.
Ser ni två figurer i gräset, här nedan.
Det var nämligen så här, att i flera dagar så hade min ena son och jag uppmärksammat ett konstigt ljud i trakten som vi aldrig hört förut, jag tyckte det liknade syrsor, som man hört på Tv, maken och en av sönerna gick in i det långa gräset för att ta reda på var ljudet kom i från. Till slut så upptäckte det en liten fågel som maken sa heter gräshoppsångare.
Aldrig någonsin har vi haft dem här, så det var en helt ny art för oss, och så gulligt ljud, maken tog en blid, man ser fågeln lite, när den sjunger.


Ja sen hann vi faktiskt fiska Regnbågsforell, kolla så vackra de är, och mumsgoda kan jag lova.

Och vi hann äta gott i båten och dricka kaffe. Jag sitter konstigt med nacken på bilden men det var en underbar dag.

Sen så blev den här enorma högen intravad i vedahuset till slut,ni som uppmärksammat att mitt hus är rött här, kan jag avslöja att vi målat huset i sommar inte då rött.

Sen kom hösten och höststormarna så överraskande, det tycktes mig som om sommaren bara tog slut över en natt, på tre dagar blev löven gula, och blåste av.
Sen kom vintern bara efter några dagar, helt oväntat,så fort kändes det som.
En bybo la en älgskalle mitt emot vår väg, han gjorde det på eget bevåg för att min man skulle kunna skjuta räven.(Vi har haft skabbrävar här och de lider så hemskt då ska man ta bort dem,till slut ser de inte ens nåt). Gissa om vi blev förvånade när, inte räven kom utan en ung Duvhök seglade ner, kråkorna förde att fasligt liv, men till slut när de lugnade sig så smög jag mig ut och nästan kröp fram, då fick jag den här bilden, men gissa om han såg mig, kolla ögat.
Sen seglade han iväg, och jag fick dåligt samvete som skrämde honom, han kom inte tillbaks.

Som ni förstår så bor vi liksom i vildmarken nästan, och nära polcirkeln.
Och nu kurar vi inne och eldar, ja inte eldar vi med den här lilla som huvuduppvärmning, den här är bara bonuseldning, och inte är den satt in färdigt heller, en gammal äkta Husqvarna från förr.
Vi har plockat isär den helt och monterat och pannkittat om den.
Det är inte klart men elda går, så nu går vi i ide som björnarna gör,ha,ha. Ja inte riktigt, men det känns som det.


Undras hur ni har det längst ner om ni behöver långkalsonger och täckbyxor, mössor och vantar och täckjackor,är det så eller klarar ni er utan långkalsonger och sånt.
SVERIGE ÄR LÅNGT ELLER HUR?
Många kramar till er, berätta lite hur ni har det, till en nyfiken norrbottning.
Skicka en kommentar