fredag 23 oktober 2009

Kanderade Violer och min dotter på besök.


Dottern kom på besök en dag, då bakade jag hastbullar från min farmors bakbok,från 40-talet,min dotter gillar det. Man kan skymta lite av henne i bakgrunden.

Utomhus vill inte violerna ge upp. Jag tycker att de är vackra trots allt.
I bilden nedan ser de nästan ut som kanderade violer, frostiga av frost inte socker.

Äntligen städade jag altanen, och plockade lite mossa, som jag gjorde kuddar i krukor och hinkar av, för första gången, det var enkelt effektfullt och kul.
Tro nu inte att jag alltid haft så här pass fint.Vi har rustat i sommar, före denna sommar såg det helt annorlunda ut, kanske visar i något annat inlägg.

Nedan ser man att jag har liten samling med lyktor, gillar de gamla lycktorna.

På kvällen har jag tänt ljus ute, det känns lite bra när mörkret faller i norden.

En bild inne där jag också tänt ljus, och denna bild har jag starkt förskönat med att göra den i sepia.
Jag har en förmågan att samla på mig mer och mer så det blir för mycket, och det såg rörigt ut med färger och former, men ett liter trolleri med sepia fixade till det så nu blev mitt skåp förskönat.

Vi tänder nu alla våra ljus så vi kan känna hur vintern och julen
sakta anländer in i våra sinnen. Det känns som om jag har börjat försona mig med vår lånnnnnnnnnnga årstid nu igen i Norrbotten.
Som ni vet så älskar jag snöfall, däremot mörker och kyla inte.
Men nu har jag nog redan försonat mig med att den kommer. Hoppas ni också har det.
Jag önskar er alla en häääääääääääääärlig helg, och många tända ljus och varma stunder.
Kram mig Zara

15 kommentarer:

Anonym sa...

hejsan!!Så vackra bilder,får riktig höststämning!!och ,ja oj vad man längtar till vinter och jul nu...bor i v-botten så vi får ju oxå en riktig vinter inte bara slask!! kram Åsa.

Vita små hjärtan sa...

Så stämningsfulla mysiga bilder du visar! Lyktor av olika slag kan man ju bara inte vara utan!
Jag älskar också snöfall... Sååå himla mysigt!
Ha de så gott och ha en mysig helg!
Kram Agnetha

Lundagård sa...

TUSEN Tack för den fina kulturväxten i korg Zara! Så glad jag blev!

Vilka vackra utebilder, verkligen. Känner så igen mig med att ha fullt med saker över allt, de kommer mindre till sin rätt men alla är så fina att man har svårt att plocka bort när man njuter av varje liten sak :-)

Vit som snö sa...

Hej Zara!
Vad skönt att du försonar dej med vintern. Det ligger något i det du säger. Min vinterångest är värst före den kommer, synd för sensommar/höstens skönhet förtas av all vånda man känner. Nu är vi snart där o jag har pyntat bro och altan i vinterskrud, fyllt huset med lyktor o ljusstakar o kakelugnen används flitigt. Det är ju ganska mysigt att kura inne med levande ljus invirad i en pläd!
Vilka härligt stämningsfulla bilder du visar idag! Du ser ut att ha fixat så fint på altanen också!
Önskar dej en mysig helg!
Kram Cilla

Birgitta sa...

Hej! Vad fint du gjort både ute och inne med alla ljus. Förstår att du inte gillar mörker och kyla. Men vi kan inte välja utan får finna oss i det. Även här har varit grått och dystert idag. Vi har varit en tur till Arvika och jag har levererat gardinen. Och så gjorde vi några andra ärenden och sedan åt vi räkmackor på fiket där. Lyxade till det lite idag.
I morron ska jag vara i vävstugan och försöka få till tävlingen som jag ska skriva om i morron kväll. Vill gärna ha något juligt.
Nu önskar jag dej en mysig fredagskväll.
Kramar Birgitta

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hej Zara.
Men åå,så fina bilder du visar.
Så fint detv ser ut på bron.
Hoppas du får en härlig helg
kram Anette

Lantliv sa...

Hej Zara,
kunde du se fotot idag...jippiee!!!

Men du så fint du fixat på verandan...värsta inredningstidningen...jättefint är det. Plocka mossa var det ja...innan snön kommer. Kanderade violer har jag aldrig ätit...kan inte föreställa mig hur det smakar..Är violer goda?
Men du Zara nu fick jag tröttfel här...måste sova...natti
kram Anne-Lee

Lotta-livets väv sa...

Oj, så vackert du gjort hemma, med mossa, enkelt och väldigt effektfullt! Att använda speia var en bra idé, hela bilden andades anno dazumal....visst är det bra att PS finns.
Läsningen kommer tillbaka, jag vet....Hann inte heller läsa mycket när jag befann mig mitt i livet, med barn och aktiviteter runt omkring mig, sedan går ju saker i cykler, ibland läsning, ibland något annat....

Erkänner dock, att morgonpromenaden får anstå några timmar eftersom jag försvann bort i Eva-Maris bok.
Kram
/Lotta

Lotta-livets väv sa...

ps...ja, sonen sjunger... den här gången var det musikal.....en annan gång var det rockoperan Jesus Christ Superstar, fast den som sjunger opera....på riktigt... är dottern. Hon är skolad i Göteborg och brukar bli anlitad av Värmlandsoperans kör när de har sina operauppsättningar ds
/Lotta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej Zaravännen. Hoppas inte du fryser, här har blivit lite mildare väder. Såg att svanar och flera fåglar var kvar på gärdena. Då kommer nog inte kylan än. Härligt och se dina violer, dom är lika vackra. Din veranda är så fin, så fint med spetsduken och alla lyktorna. Den pallen var en riktig gammal skönhet.
Ha en bra lördag
Goa kramen
AnnaMaria

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Kvällen igår var lyckad! Idag har jag busat med mina barnbarn och nu sover de hos oss så lugnet har lagt sig. Nu blir det Deutgen och co i TV1 kl 20.00. Har haft Tomas Deutgen som elev en gång i tiden och vi har många skojiga skolminnen ihop.
Härliga elever!
Ja, visst är det härligt med alla ljus! Måste bara tända dem jämt!
Ha en bra fortsättning på helgen
Carin

Monica sa...

Stämningsfulla bilder, men såå långt har vi inte kommit här nere i sydligaste Sverige än! Här är det höst och inte vinter! Grått, men med inslag av de vackraste färger!
Vi får se om vi får någon snö alls i vinter...

Atelje Skärvan sa...

Hej!
Vilken fin blogg du har,tittar in snart igen,kram Agneta

Monica sa...

Hej igen! Du frågade i din kommentar till mitt senaste inlägg (Tack!), vad det var för ett rödlysande träd jag visade. Jag vet aldrig om jag ska svara i min egen blogg eller i din men jag hoppas, att du läser det här... Det röda trädet är en s.k. Ullong-rönn (eller Korea-rönn),och jag har beskrivit den i ett tidigare inlägg; du kan söka på Ullong-rönn, så kommer det upp. Ha en skön söndag och njut av snön! Kram, Monica

Monica sa...

Hej igen!
Ullongrönnen är bara härdig till
zon 5 och det räcker väl inte för dig, tyvärr? Kram, Monica