måndag 18 maj 2009

Vårkavalkad i Norrbotten

Den enda blåsippegruppen i hela byn och den har nu överlevt 3,e året i Norr. Nu har den alldeles nyss slagit ut.
Jag gick en liten promenad, började i min trädgård hos blåsippan sen gick jag ner till sjön. Här ligger vår fiskebåt och längtar efter en liten åktur, eller var det kanske jag som ville på en åktur, jag tro det. Vi kan fiska lekgädda nu om vi vill, och det ska vi, tyvärr så har motorn kapsejsat, men vi kan ju ro, tills vi får en annan motor. Det är ju högvatten än, flöd, som vi säger här.
En bit från båten är stranden som just nu är under vatten och björkarna precis ovanför vattenspegeln just nu.
Så här kan ni se att nu har våra björkar inte alla men många fått musöron, och just nu och ett tag framöver så är det så extremt vackert när björkarna kläs i den ljuvaste skira grönska man kan tänka sig.

På väg upp från sjön såg jag att blåbärsljungen har knoppats. Den lyste så vackert i skogen.
Nästan uppe på gården så fotade jag en knoppande hägg. Så här långt har nu häggen kommit.
På min gård så har nu några tulpaner orkat sticka upp sin lilla näsa ut jorden.
Sen på min halvfärdiga altan står några violer och växer så bra.
Till slut gick jag in och fick se den underbara vårsolen som lyste in genom rumsfönstret på ett skåp som stått där i all evighet,(ska renoveras nån gång, det har bara stått där i över 20 år nu)
Det tillhörde min mans morfar som var rallare i Kiruna, han var med och byggde järnvägen dit upp.

Här nedan står en ram och en gammal stol, som hamnat där för att vi renoverar en annan del av huset, stolen har tillhört min släkt i snart 200 år, det finns bomärke under så man kan spåra den så långt tillbaka och benen fram är så nötta så stolen lutar liksom framåt, men jag gillar den., man ser bara ryggen här, men jag gillar när solen lyser in så där på något hörn, i min lilla värd.
Sen tittar jag ut på den nu öppna sjön och det är underbart, då ser det ut så här.
Med det vill jag önska er alla som har varit med i vårteckenutmaningen en god vår och sommar, som nu först klappar på dörren hos oss.
Och Tacka Humlebacken för initiativet, som jag tycker var jättekul.
Eftersom jag lika fotar som en galning alltid så kommer jag förstås inte att sluta med mina, sommartecken blir det nu snart.
Här blir det lite mer natur och sommar framöver, och varvat med bygge inredning, och utebad, fisketurer, blommor.
Med det vill jag tacka er alla som tittat och tittar in en Jääääääääääättekram, och en mycket underbar sommar. Tusen, tusen tack ni som skrivit en rad ibland, det har varit så rooooooooligt.
Vi ses ingen.
Zara.

19 kommentarer:

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Ja, visst vill vi fortsätta med vår naturkavalkad!
Idag kom sommaren kändes det som när jag steg ut på bron med bara ben och solen bara kändes in i hela mig.
Löven har vuxit l cm i natt tror jag. Ha det så gott!
Bloggkramen
Carin

Lotta-livets väv sa...

Visst har det varit en underbar resa, den som Viveka inledde. Många härliga människor har jag mött på den resan...och du är en av dessa fantastiska själar som går på vår jord!
Dina vackra bilder var ackompanjerade av poesi, och jag vet precis hur du känner inför den skira grönska som nu nått din del av landet också.....jag tycker att vårens gröna färger är så helt otroliga...sååååå många olika och så underbara. Lugnet och friden som finns runt dig känns ända ner till mig i Värmland. Ha en skön sommar...och jag slutar inte besöka dig bara för att utmaningen är över!

Lotta-livets väv sa...

Vad härligt du skrev om er vår....jag kan just tro det! Er vår är något alldels extra...för då kommer ljuset. Ljuset som vi här nere kan avundas er (inte på ett sådant fult sätt, avundas...utan att vi också vill ha... *ler*)När mörkret viker och ni har sol nätterna igenom...det måste vara magiskt!
Njut nu av det! Kram

Lilla Huset sa...

Vad härligt att få uppleva blåsippor igen. Helt underbara foton du tagit. Visst har det varit en trevlig resa med alla dessa vårtecken. Ha en skön dag!/Merja

Lotta 8`) sa...

Så härliga bilder du visar! Det magiska vårljuset - läckert! Så många trevliga bloggar jag läst under vårteckenutmaningens tid :) Ha det gott, 8`)

rosenskära sa...

Lika roligt som det har varit att få se hur din värld ser ut, har det varit att få lära känna lite av dig, en kvinna nära polcirkeln, men i samma land. Någon som lever så annorlunda väcker min nyfikenhet och intresse, hoppas vi kan hålla kontakten!

Lena

Birgitta sa...

Hej Zara! Vad underbart att få följa med dej på din vandring med vårtecken. Och nu ser vi att du nästan är i fatt oss. Visst är det ljuvligt med den skira grönskan och blomknopparna som sticker upp. Och blåsippan som säger att nu är det vår. Jag hoppas att följa med på din sommarvandring nu och se allt vackert hos er då.
Jag kan inte förstå att du inte ser alla bilderna som jag lägger in i min blogg. Men om du skickar ett mail (adressen står i min blogg) till mej kan jag mail bilderna direkt till dej. Jag vet att du vill se kossorna.
Idag har vi haft regn nästan hela dagen, så det har varit riktigt inneväder.
Nu hoppas jag du får en trevlig vecka och passa på och njut av våren. Kramis Birgitta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Som vanligt så har du dom allra vackrast bilderna. Säger det igen, du skulle kunna vara fotograf till yrket. Och du har så bra känsla för bilder, så det blir toppenbra när du tar ett foto. Din gamla stol ser ut som en fin släktklenod.
Stor kram till dig
AnnaMaria

Vit som snö sa...

Jag håller med dej, vårutmaningen har varit såå kul och gett så många goa kontakter, däribland Du!
Och visst kommer det att fotas även ute framöver, nu lever man ju mest utomhus känns det som.
Härliga bilder! Det ser vackert ut där vid sjön. Härligt att ta en båttur och fiska lite!
Ha det gott!
Kram Cilla

House of Jammi - blogg och webshop sa...

Vilka underbart vackra bilder med sjön och björkarna.

Caroline sa...

Ser att våren har kommit uppe hos er oxo, härligt!
Blåsippor är vackra, blev glad när jag hittade sådana i skogen nära där vi bor!

Tingeltangel sa...

Det är så olika hur långt våren kommit men över hela Sverige är ju våren sååå vacker. Dina fotografier av blåsipporna är helt bedårande.

rosenskära sa...

Nu gjorde du mig riktigt glad - tack Zara!
Jag googlade lite på humleblomster och det verkar som att du ska kunna ha dem uppe hos dig, de trivs i fuktig mark, ja de är ju egentligen en kärrväxt. De blir inte så höga, kanske 30 cm. Frön till dem kan du bl a hitta på impecta.se. Hade jag inte bott så långt borta så hade jag gärna delat min planta med dig!

Ha en fin dag i midnattsolens land!

Kramar/Lena

Lotta-livets väv sa...

Hur går det med huset? Bygger du på? Är du händig med hammare och spik också? Du multi-talang-kvinna! Visst är det härligt att sätta händerna i något! fast för min del håller jag mig helst till mjuka material!
Nu går jag i lyckorus, över att få vara mormor! Hon är så liten och hon är så söööt! (så klart)
Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hejsan Zara. Visst skulle det nog kallas holme, men vi har alltid sagt ön, vet inte varför. Och det är vatten runt om. Ljuskronan hänger i trädet, och jag har texten under bilden, du får titta igen. Såg en liten bild i högerkanten här i nerändan på kommentarerna hos dig. En helt ljuvlig krasse i kruka.
Storkram AnnaMaria

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej jag igen! Förstår att det blir helvirrigt, bilden ligger precis där du beskriver. Det jag lurar på är om någon ser den mer än jag.
Sonen är datagenit här hemma, det här blir något för honom, jag är kass på sånt..
Kramis Annamaria

House of Jammi - blogg och webshop sa...

Tack för info om rosen på min blogg. Det var roligt att få veta vilken sort det är. Jag bor i Malmö, och här var hela april galet varm och solig så våren tog ett superskutt framåt redan då - och nu blommar rosen!

Vit som snö sa...

Tack söta du! Jag uppskattar dej och dina fina kommentarer till mej också! Jag hade aldrig kunnat tro att man skulle hitta så härliga vänner genom en blogg! Önskar att hela världen var lika vänlig som vår bloggvärld!
Idag delar jag ut en utmärkelse till alla som tittar in hos mej!
Känn dej utvald, den är även till dej!
Kram Cilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon i norr. Jodå jag såg kosläpps-bilderna, har kollat runt lite och min ljuskrona syns i andra Bloggar. Ska höra med sonen vad det kan vara, hör av mig om han vet.
Kramis AnnaMaria