onsdag 20 maj 2009

Vitsippedansen, bland de blå.

I dag upptäckte jag en sensation i min trädgård.
Jag har ju tidigare lagt ut bilder på mina blåsippor som jag fått från Hälsingland.
Förra året trodde jag de höll på förvinna mer och mer, men så i år så kom fler blommor och jag har sett att jag hade vitsippeblad, men trodde aldrig att det skulle bli något av dem.
Så förra året sände jag en liten bön till han där uppe;-Snälla, snälla du jag, ge mig vitsippor också.
I dag innan jag nådde fram till blåsipporna så såg jag en liten vit sak där, och ja det var förstås en liten vitsippa.
Oj vad upphetsad jag blev. Jag kröp omkring på marken med kameran, till slut så låg jag på mage och fotade för att komma dem nära.
Samtidigt som jag studerade mina underverk, blåsippor och en liten liten vitsippa så tycktes min själ sväva ovanför mig fylld av lycka och i tanken så dansade jag vitsippedansen där runt som en galning.
Ja det kan ju tänkas överdrivet för er alla som har hav av sippor, men för mig är det ett Guds underverk.
Tack snälla Gud, för att du tänkte på mig, sa jag och tittade lyckligt på blomman.
Mina barn fick förstås genast upplysas om underverket.
En liten vit blomma, och en sån sensation.
De små sipporna har trotsat dryga 35 graders kyla, käle i jorden, is och snö, vatten, hagel, stormar, mörker, torka, regn, ensamhet, och så står de där helt ovetande om alla sina besvär, tänk att de överlevde.
Min själ svävar fortfarande omkring av salighet, dansande av tacksamhet och lycka över mitt underverk och till han där uppe som hörde en liten bön.
Tack du Gud för dina underverk.


En liten svartvit flugsnappare har också anlänt till min trädgård, ett riktigt vårtecken och den spelar så vackra melodier, man bara njuter av dess lovsång.
Klicka på bilderna så ni ser sipporna bätte, de är så ljuvliga, de är de värda, en liten extra titt.

9 kommentarer:

Britt sa...

Hej! Vilka vackra bilder på blåsippor du visar. Visst är våren härlig med all blomning. Är här första gången, återkommer gärna igen. Ha en fortsatt trevlig dag.
Kram Britt

kullervilla sa...

Ljuvliga bilder…
Önskar dig en trevlig helg.
Kramiz//kullervilla

Lotta-livets väv sa...

WOW! Visst är det något alldeles speciellt med både blåsippor och vitsippor! Jag, som varje år får uppleva hur dikena svämmar över av vitsippor kan bli lika lyrisk som du...men erkänner....det är ett Guds mirakel att de växer så fint hos dig!

Vit som snö sa...

Jag förstår din glädje, hav av sippor finns bara i drömmarna och några stycken räcker så väl för att bli lycklig. Dom är ljuvliga och likaså dina bilder!
Ha en njutfull helg!
Kram cilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Härliga bilder som vanligt. Så gott och höra din glädje över Vitsippan. Den står nog där för din skull tror jag.
Kramis AnnaMaria

Fia sa...

Härliga sippor! Ja vist är det ett av guds små under. Han tyckte nog att det var roligt när du kröp omkring på alla fyra för att föreviga sipporna. Som jag saknar min kamera när jag ser dina vackra bilder! Jag får ta mig tid å skaffa en ny snart. Det är ju inte riktigt samma sak att bara bjuda på lånade bilder på sin blogg, som t.ex. det lilla söta barnet i väskan som du kommenterade.
Ha en trevlig helg
Fia

Britt sa...

Hej! Tack för kommentaren hos mig. Det är en knäprotes som de förmodligen sätter in i midsommarveckan, får svar den 26 maj då jag ska till ortopeden. Få se hur mycket värk man har efterråt och hur mycket man kan röra sig.
Ha en skön helg.
Kram Britt

Soltorp sa...

Vilka fina bilder, vilken skärpa! Jag ska köpa en digital systemkamera, har du något tips? Du verkar kunna det här med bilder och foton.

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Hoppas att du njutit av våra soliga dagar. Vad jag förstår så har södra delen av vårt avlånga land lite sämre väder. Nu är det vår tur! Det exploderar i naturen kan man säga!
Trevlig helg önskar jag dig!
Carin