fredag 29 maj 2009

Det blåste hårt i går.

Så här såg det ut i gårmorse, det blåste kallt och hårt. (Klicka på bilderna om ni vill se dem större)
Jag tog på mig tjock jacka mössa och gick ner till sjön. På vägen ner har vi ett magsin(förråd) med massor av skrot. jag tittade in och blev påmind om några gamla fönsterramar som jag tänkt göra något av någon gång. När????????, tänker jag.
De har en fin patina, jag gillar som de ser ut med flagnad färg. (Om ni som gillar gammalt titta in i min andra blogg om ni vågar, för där är det snuskigt, smutsigt.)
Jag passerade en hägg, som det blåste rejält i.
Så här ser vägen ut ner till sjön. Solen har börjat lysa.
Här är badstranden som delvis är under vatten.
Det är stark sidvind, man ser det på björklöven. Skummande vågor slår mot stranden, jag älskar sånt väder.
Innan jag nådde ända ner så fotade jag i badkuren. Jag har målat båtar och färgsatt kuren så barnen ska bli glada, ideellt förstås.

Jag gillar mina båtar, trots att det är fantasi, de har slingrande snören som svänger i vinden och krullar på seglen. Utvändigt har tonåringarna i byn fått välja färg, visst blev det fint.
Jag har visst målat lite här och där upptäcker jag nu.
Nere på stranden såg man vågor som rullar in.
Ni som bor vid havet kan kanske tycka att våra vågor är små, men för att vara i en liten insjö i Norrland så är det här häftiga vågor, och det blåser rätt så hårt för att få sjön i gungning.
Och det blir så vackert.Här ovan ser man vår sandstrand, vi har 100 meter långgrunt, och här har jag växt upp, jag låg i vattnet hela somrar, vi har en varmbrun mjuk sandbotten som jag älskar, och man ser sanden återspeglas i vågorna. Sanden brukar bli krusig och hård när man ser ner i vattnet så bildas vackra mönster. Här nedan ser man hur hårt det blåser, i löven det är rak sidvind på björkarna.

I dag har vi varmare, men halvmulet, och jag avslutar med två bilder på min kära madonna med hår, som slår ut mer och mer för var dag.


Glad sommar på er. Kram Zara.
Skicka en kommentar