fredag 29 maj 2009

Det blåste hårt i går.

Så här såg det ut i gårmorse, det blåste kallt och hårt. (Klicka på bilderna om ni vill se dem större)
Jag tog på mig tjock jacka mössa och gick ner till sjön. På vägen ner har vi ett magsin(förråd) med massor av skrot. jag tittade in och blev påmind om några gamla fönsterramar som jag tänkt göra något av någon gång. När????????, tänker jag.
De har en fin patina, jag gillar som de ser ut med flagnad färg. (Om ni som gillar gammalt titta in i min andra blogg om ni vågar, för där är det snuskigt, smutsigt.)
Jag passerade en hägg, som det blåste rejält i.
Så här ser vägen ut ner till sjön. Solen har börjat lysa.
Här är badstranden som delvis är under vatten.
Det är stark sidvind, man ser det på björklöven. Skummande vågor slår mot stranden, jag älskar sånt väder.
Innan jag nådde ända ner så fotade jag i badkuren. Jag har målat båtar och färgsatt kuren så barnen ska bli glada, ideellt förstås.

Jag gillar mina båtar, trots att det är fantasi, de har slingrande snören som svänger i vinden och krullar på seglen. Utvändigt har tonåringarna i byn fått välja färg, visst blev det fint.
Jag har visst målat lite här och där upptäcker jag nu.
Nere på stranden såg man vågor som rullar in.
Ni som bor vid havet kan kanske tycka att våra vågor är små, men för att vara i en liten insjö i Norrland så är det här häftiga vågor, och det blåser rätt så hårt för att få sjön i gungning.
Och det blir så vackert.Här ovan ser man vår sandstrand, vi har 100 meter långgrunt, och här har jag växt upp, jag låg i vattnet hela somrar, vi har en varmbrun mjuk sandbotten som jag älskar, och man ser sanden återspeglas i vågorna. Sanden brukar bli krusig och hård när man ser ner i vattnet så bildas vackra mönster. Här nedan ser man hur hårt det blåser, i löven det är rak sidvind på björkarna.

I dag har vi varmare, men halvmulet, och jag avslutar med två bilder på min kära madonna med hår, som slår ut mer och mer för var dag.


Glad sommar på er. Kram Zara.

8 kommentarer:

Vit som snö sa...

Så härligt med stormbilder!
Här blåste det också rejält igår.
Så fint du gjort i badkuren! Det behövs för jag har ofta undrat varför såna kurer alltid ser så trista o halvsunkiga ut. Svaret är förstås: ideell arbetskraft!
Bra gjort Zara!
Kram Cilla

Birgitta sa...

Hej Zara
Vilken fin promenad tillsammans med dej idag igen. Du visar så fina naturbilder och man riktigt ser hur det stormar och vågorna slår mot stranden.
Idag har vi haft riktigt sommarväder och det blev så varmt i vävstugan i em.
Mattorna på utställningen har vävts av olika väverskor och vävare i Värmland. Här i Värmland finns så många duktiga vävare och vi har en så duktig hemslöjdskonsulent som brinner för sitt arbete och lägger ner hela sin själ i sitt arbete. Det är hennes förtjänst att det blir så många fina utställningar här.
Nu ska vi få sommarvärme här lovar SMHI. Ha en skön kväll och kram Birgitta

Inredningsbloggar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
LillaFlisan sa...

Det var jag som tog bort kommentaren ovan eftersom jag var inloggad med inredningsbloggar:

(jag är ju bara så glömsk. så jag glömmer alltid att logga ut)

Sorry!
Här kommer min kommentar igen:

Vilken fin och klok kommentar du skrev till mig. Tusen tack.

Jag som är uppvuxen i en antikhandlarfamilj håller helt med dig om att man ska försöka bevara det gamla så orört man bara kan men ibland tycker jag att man kan göra mindre ändringar så att gamla föremål får ett nytt användningsområde och verkligen används istället för att ligga bortglömd på en vind eller i ett linneskåp.
Mina lakan sprättar jag försiktigt upp några centimeter i ytterkanten av den översta kanalen så att jag får in gardinstången. Åverkan blir minimal och lakanen kan beundras varje dag i stället för att ligga i linneskåpet eller användas som underlakan.

önskar dig en härlig helg och hoppas att blåsten gett med sig. Här har faktiskt sommarvärmen äntligen kommit!

Kram Flisan

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hoppas det slutade blåsa, och ni fick varmt och soligt som vi har haft. Vi har ätit alla våra måltider utomhus under helgen. Så fint du målat på badkurerna, så söta båtar, du gör säkert många glada med dina fina målningar. Tittade in på din andra blogg, huu vilket jobb, där fanns och göra.
Stor kram AnnaMaria

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Va mysigt du målat i badkuren.
Vilka stormbilder! Har hört att det blåst. Själv har det inte blåst i Sthlm.
Jag har ju hästar som tävlar på travbanor. Har kört själv för mycket länge sedan. Inte nu. Deläger däremot 2 st. Skriver ibland om dem på min andra blogg.
Ha det så gott!
Carin

rosenskära sa...

Och vi som brukar säga att så som det blåser här nere, blåser det aldrig i Norrland... Nu vet jag bättre!
Ingen i familjen är bördig från norra Sverige men min pappa har alltid hållt på med jakt och fiske och i mitten av 60-talet, när jag föddes, var det nog inte helt ovanligt att det var pappan i familjen, han med körkort, som bestämde var semestern skulle firas... Nåja, jag har åtminstone sett en stor del av fjällvärlden, fast jag inte direkt njöt av det just då...
Vilka fina målningar du gjort i badhytten! Du är så begåvad Zara, underbart färg- och bildseende!

Hoppas du har haft en fin morsdag!

Kram/Lena

Lisa sa...

Hej Zara!
Jag kom att tänka på att jag glömde skriva ner vilka bilder jag ville att du skulle skicka till mig av de du fotat på mig och Gustav. Skicka alla bara så sparar jag de jag vill ha :)
Skulle också vilja ha dom på gustav när han sitter i stolen på altanen, när man ser hans isblå ögon. Om jag får dvs :)

Guldfiskballaden@live.se är min mailadress :)

Kramkram!