onsdag 29 juni 2011

Midsommarafton åt vi i vår icke färdigställda veranda, och vi rymdes bra.Nuförtiden så är vi mest ungdomar, alla barnen har blivit stora och skaffat partner,osv,osv.........................................

Min man hälsar alla välkommen, sen bara skoj och mat. Vi har en tradition efter maten vart år så går vi en promenad "runt byn" som vi kallar det, för det är en slinga som går runt.
Här nedan på bilden, är vi samlade och ska gå vår promenad.
Jag i mitten med ljus klänning, och supervita ben.spexande.
Det flesta är med, nästa blid så är vi snart runt.Mina söner spexar så mycket hela tiden så man får verkligen problem att hålla sig för skratt.
Det blev en fin midsommarafton, och dagen efter så regnade så jättemycket.
På verandan är bordet avdukat och lugnet råder, vi vilar och har en fin avslappnad dag.
Så här ser dörrarna ut inifrån.
Dörrarna ut till sommaren.
Utsidan har en helt annan färg.


Där ute i sommaren har nu alla rosor börjat blomma, och eftersom jag bara har gammaldags buskrosor så doftar de också, magiskt. Den understa rosen helt Finlands vita ros.Den har funnits här jättelänge, så länge jag minns, och den rosa med små blommor har också funnits här jättelänge, vet inte namnet på den.

Jag plockar in hela tiden för blomningen är så fort över, så det gäller att njuta, den vita rosen är extremt vit och starkt doftande.
En blommande lyckoklöver har jag inomhus, de är väl fantasirikt söta
I dag har jag fått dra för alla gardiner som bara gått, i ett försök att stänga ute värmen, vi har så varmt så jag kan nästan inte göra något alls, men min man tycker om det, tänk så olika vi människor är.
Det blir lååååååååååååååångt mellan inläggen, som så många fler så vill också jag njuta av sommaren och hinner inte med att blogga så mycket, så jag har i princip bara svarat till de som ännu orkar skriva en rad.
Så det kommer jag att fortsätta med, i första hand.
Senare blir det väl mer  tid för bloggen.
Hoppas ni alla har det underbart.
Tack till er som skriver en rad det uppskattas jättemycket.
Kram Zara

16 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Oj, jag har missat så mycket hos dig, eller rättare sagt förra inlägget.

Vilken fantastisk veranda ni gjort och jag tycker den är otroligt romantisk och påminner mig lite om en veranda i amerikanska västern med romantisk touch, precis som det ska vara. Superfint.

Och vilken mysig midsommar ni haft!
Vackert dukat, det ser så inbjudande ut och vilken tur med vädret, om man tänker på regnet dagen efter. Men ni satt ju inne så det var ju ingen fara. Förutom bypromenaden då!

Och student, det är väl härligt! Bara glädje och bekymmerslöshet. Det var tider det!

Ha det nu så mysigt under din björk och njut av den fina tiden vi har nu.

Jag tänkte på det, så fort sommaren kommer till er när den väl kommer! Fantastiskt.

Agneta kram

Birgitta sa...

Vilken trevlig midsommar ni haft och tur med vädret på midsommarafton också. Vi hade regn då, men på lördagen sken det upp och sedan har det varit så fint väder men för varmt.
Vad fina dina rosor är. De gamla sorterna är finast tycker jag.
Måste fortsätta packa inför hantverksmässan nu.
Nu önskar jag dej en riktigt skön och lat sommar.
Kram Birgitta

Maria sa...

Åh Zara vilken vacker altan... och jag säger det igen, vilka vackra pardörrar!!! :) Njuter av dina fina bilder, du har verkligen fångat så mycket fint av allt det ni har gjort med din kamera!!! Det ligger en blandning av ett magiskt franskt och svenskt skimmer över dina bilder :)))) ...Visst är det härligt att kunna plocka in blommor, underbart och njutningsfullt!!!

Här är det också JÄTTEVARMT... så vi vilar mest i solen och skuggan!

Ha det gott... jag har hört att det ska komma regn till helgen här nere, hoppas att även ni får lite svalkande nederbörd!
KRAMAR♥ Maria

Annika kafe´resor och Riga sa...

Hej Zara, dina bilder är underbara! Ja, du vet ju vad jag tycker om din fina veranda och den blir bara vackrare och vackrare ju mer jag ser. En sån härlig midsommar ni verkar ha haft. Det hade vi också, det är så roligt när ungdomarna vill vara med. Ha nu en härlig dag! kram Annika

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fin midsommar du hade, ni ser så glada och unga ut, du är ju rena ungdomen du också Zara. Tur att du har en stor veranda, ni var många. Så festligt och fint du hade dukat, roligt och fira midsommar hos er. Och vilken dörr!! Den är sagolikt vacker, det fotot när man ser korgstolen genom dörren är ljuvligt.
Idag är jag ledig, fast nästa vecka jobbar jag. Sen blir det semester.
Kramar
AnnaMaria

rosenälvorna sa...

Åh, vad vackert du har och att verandan inte skulle vara färdig det missar jag. Ser ju helt underbart ut på midsommarafton och vilket utrymme! Christina

stina sa...

Så koselig dere hadde det på midtsommeraften!!
Vi har ikke den tradisjonen i Norge så mye som dere.
Dere har jo t.o.m. fri!
Så trivelig når alle barna er med,selv når de er blitt store.
(hver alder sin sjarm sies det)
Varendaen deres er jo bare så fin:)
Pass på og nyt dagene og alle blomstene dine.
Ha en fin helg og klem fra meg:)

Monica sa...

Så härligt att ha en så stor veranda under tak, när man har stor familj! Vi har bara antingen ute eller inne och det är alltid problem var man ska duka, om vädret är litet ostadigt...

Zara, bilden av "dörrarna ut mot sommaren", ser ut som den var klippt ur en exklusiv inredningstidning! Så otroligt vacker och rogivande!

Kul att få se hela din familj och dig, så söt, mitt ibland dem!
Ha det så skönt i ditt vackra sommar- Norrland!
Varma kramar från Monica!

Vita små hjärtan sa...

Hej Zara!!!
Ni ser ut att ha haft en fin midsommar!
Din veranda är ju underbar med den stora ytan! Dörrarna är sååååå fina....
Tänk att ha de nära o kära samlade, det är så härligt! Det bästa som finns.
Ha en fin helg min vän.
Kram Agnetha

kullervilla sa...

Ser att ni har haft en underbar midsommar, härligt att samlas och njuta tillsammans.
Ert uterum är bara så fantastiskt, dörrarna ut helt ljuvliga. Måste visa mannen i huset detta för så vill jag ha det :)))
Kramiz//kullervilla

Skogslyckan sa...

Oj oj oj vilka dörrar ut till sommaren!! Ja vem skulle kunna motstå att öppna dem och låta solens strålar hitta in? Ser ut som turkosa färgrester...ljuvligt! Och vilken härlig midsommarfest! Vi hade också barnen och goda vänner här men hade slagit upp ett partytält! Njut helgen!
Kram Pia

Här är gudagott att vara ! sa...

Tack Zara för din rara kommentar hos mej ! :) - Vi "hittade" vårt drömhus för 8 år sedan, så det är inte en släktgård.Men det känns som att gården "väntat" på att vi skulle komma och ta hand om det...eftersom flera av byggnaderna och trädgården var så misskött... - Jag måste också som många andra berömma dej för dina magiska foton på ert underbara hem ! - Du kan verkligen fånga det vackra med din kamera !
Så trevlig tradition ni har att umgås hela familjen på Midsommar. Det är ju det bästa som finns att vara tillsammans med dom man älskar ! - Njut av allt som händer just nu, och jag hoppas liksom du att det inte behöver vara sååå varmt !
Kram/ Anneli

himlaverket sa...

Underbar veranda och härligt med alla nära och kära omkring sig.
Önskar dej en välsignad sommar...
bless Ullamaria

lisbeth sa...

Riktigt avundsjuk på kronan som hänger ovan midsommarbordet. En sån helg är det helt klart en fördel att inte bo i stan. Det här med dörrarna är något jag följer med spänning.
Ha det bra
Kram

Maria sa...

Zara!
Vet du... jag tycker om dig för att du är du, för att du har något att säga och för att du är verkar så klok!!! ♥

Jag tycker att det är underbart att du har din livstro, och jag tycker att det är oändligt skönt att ha min! Att mötas i olikhet och respekt är viktigt för mig, att finna gemenskap, även om vi skiljer oss åt.... att lära av varandra, det är livsnödvändigt!!! :)))

Du är fantastisk människa som bryr sig och engagerar sig, det är fint, jag gillar dig starkt!!!

Ha en underbar dag kära bloggvän och var rädd om dig!!!
BAMSEKRAMAR♥ Maria

Lotta sa...

Underbar veranda! Jag gillar verkligen dörrarna! Kram lotta