tisdag 21 juni 2011

Verandan
Vi byggde en veranda först så skulle den vara tre meter från huset, men maken sa att det var för litet, så han byggde fyra meter, och det har vi inte ångrat.
I höstas satte vi in fönster på halva. Återvunna, från en återvinningsstation. En återvunnen dörr fick jag tag i också.
Verandan är långt i från klar, men här går det långsamt, vi tar det lugnt.

Verandan blev stoooooooooooooooor, jättestor, och det behövs här, en del blev inglasad en del under tak och en del i utan tak, när vi lika byggde så tyckte jag det skulle vara komplett.
Ingen bro har vi än, bara några gamla trallar, inte målad eller färdigbyggd, men gissa om vi har njutit av den stora verandan.
Så här ser det ut när jag går ut från huset genom ena dörren.

Som ni ser så är den inte klar man kan se en väggbit som inte ännu  är på plats där nere, och dörrarna är inte heller färdiga, karmen ska göras klar, men visst är det magiskt vackra dessa dörrar, med sin flagnade färg.
Bordet som vi ska samlas kring på midsommar står där inne, där ryms vi 14 stycken.
 Jag gillar sånt här lite skabbigt, många kanske skulle tycka att det är för skabbigt, men lite bohem får man väl vara, .........................................hoppas jag.
Framför dubbeldörrarna så har jag en liten grupp skabbiga möbler av blandat slag, och ett gammalt parasoll, gissa vad parasollfoten är gjord av, ni ska få se.
En liten björkstubbe, som jag och en son har borrat ett hål i, och det fungerar, står stadigt.
Så nu har vi en blandning av massor av gammalt skräp, som jag gillar då förstås.En liten korstolsoffa som jag inhandlat på loppis för jättelänge sen, allting har funnits hos mig.
När solen är för varm då går jag och fikar under mina björkar i lövskuggans skimmer, och där ser jag den här utsikten.
Blommande ängar.När jag ser åt andra hållet så ser jag huset.
 Nu har jag fikaplatser på alla ställen,tyvärr så hinner jag inte fika så mycket, men det är bra med många olika sittplatser, eftersom ljuset vandrar.
Sommaren i Norrbotten den är unnnnnnnnnnnnnnnnderbar, vi har ju väntat inbäddade i snö och kyla så länge, så nu suger vi i oss av ljuset som varar dygnet runt, och allt vackert.
Med det önskar jag er en jättefin midsommar, till er alla mina vänner, fika  och njut av livet, tanka inför kommande vinter, av den ljuvliga sommaren var ni än befinner er.
Många många kramar till er, som läser och som tittar in och som skriver till mig.
GLAD MIDSOMMAR!!
Zara
Skicka en kommentar