fredag 22 oktober 2010

Solglitter.

Solen skiner in genom rutan, och träffar en prismaboll. Det bildas ett fint gnister, nu på hösten så står solen så lågt så den tar sig in på alla grejor.
Jag är väldigt förtjust i såna här solglitter.
Ute så glittrade hela gräset, snön hade förvunnit, och farbror frost hade  lagt diamanter överallt, i miljoners färger.Tänk så konstigt gräsets glitter speglade sig i en ruta på inglasningen, det blev så coolt. Nu ligger det brädor på insidan, men man ser glittret i rutan. Tusen diamanter.
En del rutor var besmyckade med de allra vackraste frostkristaller.
Inomhus så bildas många vackra vita lysande ytor av den lågt stående solen.
 Solen lyser på min soffa.
Soffan som kommer från släkten, mycket gammal, den avlutade jag för länge sen i min gröna ungdom, för några år sen så målade jag den i olika svaga nyanser för att efterlikna en 1700-tals målning. gnuggade bort lite färg så det skulle se gammalt ut. Sen gjorde jag en egen variant med blommor på det.Syns inte så mycket här på bilden.
Jag älskar på vilket vis solens strålar kan belysa och förvandla saker, till sköna konstverk, man måste se och njuta och ta tillvara på ljuset som finns var dag. Speciellt här innan vi går in i mörkrets värld, december.
Solens sken genom prismor bildar vackra fläckar samt förgyller vardagen på ett fint sätt.
Hoppas ni får en fin helg.
Miljoners tack för alla era kommentarer, trots att jag inte hinner som förr.
Jag önskar er alla allting gott.
Många kramar Zara

20 kommentarer:

Monica sa...

Zara, du är verkligen solglittrets drottning! Du ser, och lägger märke till allt det vackra, som vi andra kanske ser, men inte lägger märke till...
Stora helgkramar, Monica

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Hej min vän Zara,
nu har du fångat ljusets vackra blickar! Du beskriver det så fint med dina vackra bilder! Jag verkligen förstår vad du menar, man kan verkligen stanna upp och beundra dess vackra ljus som strålar upp så vackert på olika saker å det händer massor vackert att man njuter för varje sekund som passerar i ens ögon å tar in det i ens hjärta och själ som sprider sig upp till ett leende! Tack för ditt inlägg det gjorde mig väldigt gott!

Ha en ljuvlig helg i ditt vackra boende och familj!
Många kramar Elin.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var fina foton, vackert när du fångat solens strålar. Här fick vi också snö igår, det mesta har tinat bort. Ska snart ut här och försöka fota en idé jag fått.
Trevlig helg och kram
AnnaMaria

himlaverket sa...

Jättefin blogg du har fixat....
och vilka fina bilder och text du bjuder på idag,,,
älskar också snön och vitheten.
Kramar...

Margareta sa...

Hej Zara!
Tack för fina kommentaren hos mig.
Tänk vad fint du har fångat naturens eget glitter och kristaller och ljussken.
Visst är det så att nu när solen är så lågt så ser man saker på ett nytt sätt. Vid ett litet fönster i köket,står en spegel med fasad kant.På em när solen kommer åt där så reflekterar den sken på disktrasan så den har regnbågens alla färger.....

Här har varit mörk gråskala idag.Mest regn. Inneväder med andra ord.

Ha en bra helg!
Kram margareta

Skogslyckan sa...

Hej goa Zara! Blir så glad när jag ser att du gjort ett inlägg. Ja när solen strålar in och gör konstverk, reagerar det lika konstnärliga ögat. Kameran åker fram och man går på upptäcksfärd... Hade så gärna velat se soffan lite bättre som du målat.Men vem vet vad du visar framöver... Ha en fin fortsättning på helgen!
Kram Pia

Sirpa sa...

Fint!
Önskar dig en skön söndag!
Kram Sirpa

Unknown sa...

Visst är det vackert med solens strålar genom prismor och kristaller. Och du har fångat det på pricken så magiskt och sagolikt det bara kan bli.
Ha det bra!
Camilla

Snäckskalsdalen. sa...

Så vackert. Du både tar under bara bilder och skriver fin text, jag njöt när jag läste och tittade!
Kram från Agneta

Unknown sa...

Du är så himla gullig och snäll du, kände bara att jag måste skriva tillbaka och tacka för dina härliga ord. Jag blir ju alldeles rörd när jag läser.
Tänk att du ändå har så mycket fint fast du bor så avlägset som du säger. Men det måste väl ändå få vara en gåva att få bo som du gör och slippa storstadshesten och ha all den fina naturen så nära inpå knuten. Tacka för det du och var glad för hur du bor. Tycker du har det bästa av allt.
Ha det bra!
Camilla

becca sa...

Hejsan!
Så vackert det blir när solen skiner in hos dig. Vi har en prisma som hänger i ett fönster när solen skiner på den brukar min son säga att det är regnbågen.

Ha en bra vecka, kram Rebecca.

Fågel Blå sa...

Hej min vän!!!!!
Vilka underbara bilder du lyckas fånga!!!!
Underbara!!!!
Hoppas du får en ny fin vecka!!!!
Kram Kathrine

Fågel Blå sa...

Hej min vän!!!!!
Vilka underbara bilder du lyckas fånga!!!!
Underbara!!!!
Hoppas du får en ny fin vecka!!!!
Kram Kathrine

Eva Agnes sa...

Mmmmmmm så vackert med solen och frosten som bildar ljuskonstverk.
Kramar Eva Agnes

Unknown sa...

Vilken fin blogg du har här!! KRAM Petra

Vita små hjärtan sa...

Hej Zara!
Tack för din fina kommentar hos mig!
Ja visst, jag ska kolla vad han har, minns inte direkt.Tittade inte så noga på just dom. Det är fjädrar och "vippor" av oilka slag, modell och färg.I lådor och askar har jag för mig.
Jag kollar sen hör jag av mig. Å visst kan jag skicka dom!!!!
Å du visar så ljuvliga bilder!!!
Ha en fin dag.
Kram Agnetha

Lilla Rummet sa...

Hej vännen!
Vad vackert du har fångat solen sken och att få det att glittra så...underbart vackert.
Jättefina bilder på frosten.
Här har vi haft en del frostnätter men ej fått någon snö ännu, men det kommer väl snart. Skall strax åka och jobba. Har själv inte mycke tid för bloggen just nu.
Ha de gott Kram Britt

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilka vackra bilder. Jag blir lika fascinerad av solens magi och trolleri. Ibland när jag ser prismors glitter försöker jag urskilja alla regnbågens färger. Rimfrost, isrosor och snökristaller är det vackraste jag vet, tänk vad naturen kan skapa.

Ha det så gott där uppe i norr!
Kram,
Regina

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Hej där solglitter öga!
Härligt med sol, ljus, frost osv.
Hoppas helgen blir bra. Undrar verkligen när vi ska få en fri vecka till egen planering. Om vi ringer till er en vardag, skulle det gå att ni kommer då eller vill du att det ska vara på helgen?
Roffe hälsar!
Kram
Carin

Katta sa...

Frost och solen genom kristall är ju så vackert och dessutom har du en himla fin bakgrund nu. Ha en fin helg, kram Katta