söndag 13 september 2009

Sommarens sista blommor från min trädgård.

Här har jag fotat och klippt ihop ett blomkollage på blommor från min trädgård, och någon vildblomma fick vara med. Vildblomman är en rosa och vit Rölleka, visst är de söta, och sen har jag färgstaka sibiriska vallmo, och så Stockrosor, tänk att jag har fått gula i min fröpåse, och så mina älskade Rosenskäror, och mina Crayzy Daisy, rufsiga trädgårdsprästkragar, allting har jag satt från frön.
Det mesta odlas i hinkar, och bunkar, stockrosor går inte att odla som anueller utan jag driver dem tidigt på våren så de blommar samma år.
Vallmon kan man odla på fri hand, den som min Mormor hade på sin kulle, jag älskar den blomman, ja jag älskar visst en hel del blommor.
Vilken natt som helst kan alla dessa blommor vara ett minne blott, två nätter i rad så har vi haft väldigt nära frost, och hos en del land har potatisblasten fryst.
Jag håller tummarna varje natt, och gläds var dag som de ännu är vid liv, så är det att bo här.
Kanske man älskar blommorna ännu intensivare, man vet att den tid man får njuta av dem är så kort.
Men visst är de ljuvliga. Bilderna är klickbara att förstora.

Här ovan har jag experimanterat med kameran och fotat en bild på ljuskronan i köket i Sepia.

Och så en till bild i Sepia med rufsiga Crayzy och Rosenskära, tycker om de här svaga färgtonerna, och även de starka naturliga.
Kul att experimentera ibland.
Ha en bra vecka alla ni kära vänner där ute i Cyberrymden.
Kram Fotogalningen Zara

15 kommentarer:

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Ja, visst är de fina rosenskärorna. Blir mer och mer mina favvo! Röllekablommorna i olika rosa färger kan man visst odla själv. Lär vara 2-åriga.Mina vilda är ju bara vita...
Kul att göra svart-vit/beige kort. Det måste jag prova någon gång.
Mamma trivs men
packar ibland och vill hem. Det lär vara vanligt. Lite jobbigt med mina känslor men hon är ju vid liv och vi har trevliga stunder tillsammans.
Ha en bra vecka och så får vi hoppas att våra blommor glädjer oss några fler veckor!
Kram
Carin

Monica sa...

När vi i somras besökte dina hemtrakter var vi också vid Meldersteins herrgård. Var det den du menade att Drugge-släktingar värvades till? Hur som helst, så var det jättevackert där.
Min dotter var här ikväll och hjälpte mig med det problem du påpekade, så nu vet jag hur jag ska göra, så att du kan komma tillbaka till min blogg.. Felet berodde delvis på att min bloggadress är: blogg.se 0ch din är blogspot.se. Men nu vet jag hur jag ska göra!
Tack för alla fina kommentarer! Kram!

kullervilla sa...

Frost, blir helt matt när du pratar om det, än springer vi utan stumpor här. Förstår att du måste njuta lite extra när du inte vet om frosten slår till.
Leka med kameran är roligt…härliga bilder
Kramiz//kullervilla

Helena sa...

Hej Zara! Tack för kommentaren om mina örhängen, om du vill se ljuskronan så finns den även här http://gallerimysigthemma.blogspot.com/ både i ett inlägg och i headern. Vilka fia blommor och vilka härliga bilder du tagit. Jag brukar också använda Sepia, det blir så fint tycker jag! Ha en skön vecka! Kram Helena

Helena sa...

Grattis till de 26 åren också!!!

Vit som snö sa...

Vilket härligt collage!! Nu kan du njuta av de bilderna när frosten kommer.
Älskar dom 2 sista bilderna, visste inte att man kan fixa såna färgtoner med kameran!! Undrar om min duger till det, får kolla bruksanvisningen, är ju ingen fena på foto.
Jag tror jag mailar dej om målningen, det blir så långt inlägg annars.
Kram cilla

Lotta-livets väv sa...

Så fina bilder du visar. Ditt collage var jättefint! Sepia är kul att leka med. Jag brukar låta datorn fixa det åt mig...men kameran kan också.....
Just nu fotar jag inte så mycket...ordentligt...blir mest snapshots mitt i ögonblicket.
Kramar
/Lotta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vad du kan många bra trix med bilder och kameran. Collaget var jättefint, det var många blommor du sått iår. Och dina sepiabilder är helt underbara. Den på lampan skulle du förstora och ha som tavla. Det är ett jättebra foto. Du har mycket konstnärligt i dig du Zara, det märks. Hoppas inte frosten tagit dina blommor. Ha en riktigt bra vecka vännen.
Goa kramen till dig
AnnaMaria

Monica sa...

Tack för din snälla kommentar till mitt inlägg "Skördetid"!
Så kul att det var just Meldersteins herrgård dina släktingar jobbat på!
Världen är liten! Nästa gång vi kommer upp till Norrland, ska jag underrätta dig innan, så att vi kan komma och fika hos dig! Och kommer du ner till Skåne, är du hjärtligt välkommen hit! Kram!

Birgitta sa...

Hej go'a Zara!
Vilka vackra blommor du har fortfarande. Kanonfina bilder du tagit. Även hos oss har tempen varit nere på ett par plusgrader nå'n natt. Men hoppas att herr Frost dröjer ännu ett tag. Potatisblasten är sedan länge nervissnad här p.g.a bladmögel och det är dags att plocka upp dem nu.
Hoppas du får en skön vecka.
Kramis Birgitta

Huset vid ån sa...

Tack för titten hos mig...vad glad jag blev.Det var en jättegullig kommentar du skickade mig! Men jag blev alldeles tårögd när du skrev om din mamma...mycket Tråkigt!! Du har ju en jättefin o mysig blogg! du är varmt välkommen tillbaka till mig! Stora Kramen till dig från Mig

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Tack för dina fina ord! Du är verkligen så ödmjuk! Vad gäller mor så är det naturligtvis härligt att få ha henne vid liv och vi har många fina minnen men också så psyk jobbigt när jag ser att hon ibland upplever sitt boende som sista anhalt. Hon är så tacksam men har sina downperioder, som t ex idag. Inte roligt! Men livet går vidare. Förstår att du kan känna en viss längtan efter ngt som du inte fick uppeva med din ma. Skulle vara intressant att veta hur man som 6 åring upplevde hur det var att mista henne men det kan ju vara svårt att skriva om här.
Ha det så bra!
Kram
Carin

märta sa...

Vilka fina kort på dina fina blommor!
Kul att exprimentera med kameran, har ju en ny sådan så än har jag massor att lära.
Bilder i sepia ger en så fin stämning åt kortet.
Ha en skön vecka du också!
Kram! Märta

Viola sa...

Hejsan vad roligt att höra av dig igen och vilket underbart collage du bjuder på, så vackert och härliga bilder du fått fram med att testa olika lösningar, hoppas allt är bra med dig, kramen

Soltorp sa...

wow vad snyggt med svartvitt! Det blir en helt annan bild! Fast färg är också snyggt! Tack får ditt lång inlägg! Ja vedspisen är ny men med gammal design, vi har lagat mat på den någon gång, det är verkligen en speciell teknik, nu när man är van att snabbt kunna sänka temperaturen på plattorna med induktionsspis så det är skillnad! Ha det gott, och som vanligt har du så fina bilder, jag har inte köpt någon ny kamera än...får se när jag har pengar och tid och ork! kram kram