söndag 7 juni 2009

30 år


30 År.
Av lugn, frid, med små öar av störningar.

30 År av utnyttjande från vänner som såg vår snällhet, vänner som inga vänner var.
30 år av gemensamma stoooooooooooooooooooora stunder, då liv, då barn föds, då barn gör och säger de mest fantastiska saker som kan sägas och göras.
30 År av ljuvliga stunder, härliga barnaarmar omkramar oss, mjuka munnar som pussar snälla ord som sägs.
30 år tillsammans, av kamp, av hård kamp i mycket svåra stunder, och av vila, av frid, av tröst, av omtanke, av omsorg, av bön.
30 År av upptäckter, av kärlek, av sorg, av smärta, av njutning, av liv,av stunder som farit, av glömsk smärta,av skönhet, av naturens närhet.
30 år av besvär, med mygg av fisketurer, bärplockning, långgggggggggggga rader med kalas.
30 år som funnits, nu är de passerade som en gammal film, minns jag det som skedde, som i en dröm, jag vet att det fanns, jag vet att det skedde, men hur mycket finns kvar, hur mycket lever kvar.
Åren har format oss, gjort oss starka på vissa ställen svaga på andra.
Vi har kämpat i livets väv, vi har älskat, vi har gjort allt som stod i vår makt för vår familj, för våra vänner, för våra barn.
Ännu vet vi inte om vi lyckades, men vi vet att vi båda kämpade.
Vi lever NU och bara NU, vi kan inget annat, allting som varit har definitivt farit, vi kan ingenting förändra av det förgångna.
Nu börjar vårt liv med om vi har tur, 30 nya år.
Vi lever nu och kan bara känna det som finns just exakt NU.
Så barmhärtig kan tiden vara.
Nu har vi lärt oss, att små, små saker som är bra, gör livet behagligt.Vi måste ta tillvara på alla de små saker som känns bra, livet tycks mig bestå av en lång, lång, rad små saker.
Och det bildas en väv som inte ännu är riktigt klar.
Vi har kämpat tillsammans och vi fortsätter, det kallar jag kärlek, att hålla ut i de svåra stunder. Det är inte det lätta i livet som ger närhet och kärlek.
Jag och han, vi vet inte om vi har gjort rätt i många stycken, dock försökte vi.
Och vi är en hel familj, det är jag stolt över.
Det finns massor av kärlek, kärlek, kärlek.
Mannen, barnen, hela vår stora jättefamilj.
Det vet jag att det finns kvar, de, alla mina älskade, som fullkomligt bor och lever inne i mitt hjärta för evig tid.
De är det ända spår som lever både då och nu och för alltid, allting ska försvinna från mig, alla mina saker och allt materiellt, men den kärlek vi tillsammans har vävt ihop den lever och sträcker sig genom alla tider.

NU blir det spännande att fortsätta att se, vad livet har i beredskap för oss.
Inte visste jag att det skulle bli just du mannen i mitt liv som skulle bli just mannen i mitt liv, men så blev det, och så är det.
Vi är starka nu, ingen kan utnyttja oss längre, ingen kan bestämma en enda sekund över våra liv.
Jag och mannen ser numer genom de flesta murar, vi har lärt oss,genom smärta.
Vi står rakryggade med flaggan i topp, och säger, nu seglar vi vidare.
Vi glider lätt fram i livets båt i en behaglig vind, där vi båda vet var vi har varandra.
Vattnet glittrar och solen skiner, vackra moln passerar revy, och en varm bris smeker våra kinder,
under det att vi rycker ut och älskar och lyssnar på våra barns bekymmer när de behöver oss.
Vi seglar alltjämt vidare i de vackraste av landskap.
Zara


Tack gode Gud för alla dagar, stunder som du finns där för oss, så vi väljer din väg.
Jag vet att du är med oss.
Jag vet att vi är invävda i din kärleksväv, för du min Gud är själva kärleken, som aldrig kommer att försvinna.
Jag valde vägen mot Gud.Gud gav mig kärlek i alla möjliga former.

17 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej Zara!
Gratulerar till de 30 åren. Jag har läst allt det vackra som du skrivit om ert liv tillsammans om er kärlek som ger er styrka i livet. Du skriver så fint och ärligt. Och jag hoppas att ni får många nya år tillsammans. Visst är det härligt med en stor familj.
Tack också för allt vackert du skriver hos mej. Jag ser alltid fram emot att få läsa alla fina kommentarer.
Nu hoppas jag att du får en skön vecka och njut av allt det vackra och glöm myggen.
Kramisar Birgitta

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Grattis! Jag blir avunds på dig och kärnfamiljen. Själv har jag hunnit genom några fler förhållanden. Mitt liv har varit som en EKG-kurva. Jag lever i harmoni och fröken Jönsson är mitt barnbarn. I em har hon glatt mig!
Vilka fina ord du skrivit. Känner mycket för texten!
Bloggkramen
Carin

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis Zara till dig och mannen. 30 år det låter länge, men så fort det går. Tack för dina fina ord i din kommentar hos mig. Jag blir så glad när jag läser från dig. Hoppas nu ni får måånga fler fina år tillsammans du och gubben.
Stor kram till dig vännen
AnnaMaria

Vit som snö sa...

Grattis Zara! 30 år är en lång tid men det låter som att tiden och alla dess törnar svetsat er mer samman. Det var fint skrivet, du är duktig på att skriva!
Vi firar 10-årig bröllopsdag i år, har varit ett par i 13 år men vänner hela livet. Vi har blivit ett kan man säga, har väääldigt svårt att tänka mej livet utan honom. Mina svaga sidor är hans starka sidor o tvärt om så man stöttar varann bäst det går. Men visst får man kämpa för att förbli en hel familj!
Hoppas att ni får mååånga fler år tillsammans!
Kram Cilla

Katta sa...

Grattulerar verkligen till era trettio åt!! Du skriver väldigt bra om det.Visst kommer det många krokben emellan men man blir konstigt nog starkare av det fast man först inte tror det. Jag önskar er allt gott i fortsättningen med. Stor kram Katta

Lotta-livets väv sa...

Som vanligt Zara, blir jag vääääldigt berörd och rörd av det du skriver i din blogg! Det var vackert skrivet om dig och din man. Tillsammans blir man starkare! Jag minns när jag för 34 år sedan träffade min man. Jag minns exakt var vi stod, jag minns exakt hur allt var runtomkring och jag minns känslan.....
-Jaså! är det så här du ser ut? Du som ska bli min livspartner!
Idag vågar jag uttrycka denna känsla verbalt, för jag tänker att har vi nu levt tillsammans i 34 år, så är det ingen av oss som orkar satsa på något nytt!
Många kramar till dig Zara! Grattis till de 30 som gått och de 30 som kommer och grattis till hela underbara familjelyckan av barn, man och familj!

Linneagården sa...

Jag njuter oxå av livet & din härliga musik här...
//madelene

Soltorp sa...

Grattis! Hoppas ni hade en fin dag!

Birgitta sa...

Hej Zara!
Tack för din kommentar hos mej. Det är alltid så roligt att du skriver så snällt till mej.
Tiden går så fort, ser på klockan att det är läggdags redan. Hoppas få kaffe på sängen i morron. Det är en sådan dag då och en ny milstolpe i livet väntar på mej.
Ha det så gott nu.
Kramar Birgitta

gustavianvintage.se sa...

Grattis Zara till dig och maken.
Du skriver så fint.
Kram Marie

Viola sa...

Vill verkligen gratta till de trettio åren, vi har lev tillsammans i 34 år....en sådan vacker text du sktivit...tårarna rann över, tack för den läsupplevelsen, kram

märta sa...

Vilka vackra ord du skriver!! Allt känns så väl översstämmande även i mitt och min mans äktenskap. Vi firade 31 års bröllopsdag i år. Jag måste låta min man läsa vad du skriver. Vi tackar Gud för att vi fann varandra och har fått tre fina döttrar som i sin tur nu har börjat bilda familjer. Jag njuter när jag läser och ser alla dina fina bilder i din blogg. Hit återkommer jag gärna! Ha det så gott! Märta

Birgitta sa...

Hej Zara!
Tack för din kommentar hos mej. Milstolpen = att jag blir "statsanställd" (är ju 40-talist) idag, men inkomsten kunde vara bättre tycker jag. Men man är ju inte äldre än man känner sej och jag känner mej inte så gammal utan vill vara evigt ung.
Tårtan var i alla fall god (fick baka den själv). Hade du varit här hade du också fått smaka. Firar mer i juli när alla barn och barnbarn kommer hit samtidigt. Då blir det fullt hus en vecka.
Nu får du ha en skön kväll.
Kramar Birgitta

Birgitta sa...

Hej Zara!
Tack för din kommentar hos mej. Milstolpen = att jag blir "statsanställd" (är ju 40-talist) idag, men inkomsten kunde vara bättre tycker jag. Men man är ju inte äldre än man känner sej och jag känner mej inte så gammal utan vill vara evigt ung.
Tårtan var i alla fall god (fick baka den själv). Hade du varit här hade du också fått smaka. Firar mer i juli när alla barn och barnbarn kommer hit samtidigt. Då blir det fullt hus en vecka.
Nu får du ha en skön kväll.
Kramar Birgitta

Helena sa...

Vilken vacker text!!! Grattis till dig och din man och de 30 år ni levt med varandra, det kommer säkert bli 30 till!!! Ha en bra dag! Kram Helena

Birgitta sa...

Hej igen Zara!
Bara en liten hälsning. Ibland händer något roligt eller hur. Kolla får du se.
Kram Birgitta

Betongänglar sa...

stort grattis!!
så väldigt bra du skriver - vad härligt det måste vara att kunna se tillbaka på...
tack för din goa kommentar - kul att du gillar
kram
annelie