måndag 18 juni 2012

Nu blommar det, styvmorsvioler framför mitt hus, nu blommar det i norr.


Sovrummets sänghimmel.
Å vad jag gillar sänghimlar, speciellt de som är skira och genomskinliga, de ger en sån trevlig atmosfär.

Övervåningen har min man byggt för ca 25 år sen, och just i sovrummet har vi aldrig tapetserat om eller gjort något, för jag har alltid gillat det som vi valde, och rostapeten är lika vacker ännu, det enda jag faktiskt gjort är att flytta sängen, och bytt sänghimmel.
Flyttat sängen framför fönstret, så nu silas ljuset genom den skira sänghimlen på ett vackert sätt.
Fåtöljen klädde jag om i samma veva rostema kan man kalla det, men varför byta om man är nöjd, det är nog det enda rummet som aldrig blivit bytt något i. Mina tidningar döljer sig bakom skynket. Nära till hands.
Björkgolvet gillar jag fortfarande lika mycket.
En liten sekretär har också stått där i alla år, där yngsta sonen alltid förvarat det han var mest rädd om.
Det enda som är kvar nu från yngsta sonen är nallarna, tydligen så var det mest jag själv som tyckte om nallarna, nu står det där och påminner om att han just flyttat hemifrån.Det röda fina smycket är ett leksakshalsband som jag fick av honom när han var liten, det hänger på nallen som ett rött hjärta och påminner om en av mina älskade barn och hur tiden så fort försvinner.Men med värme kan jag tänka på alla mina underbara barn, den allra största rikedom som jag någonsin fått ta del av i mitt liv.
En natt när jag väntade yngsta sonen så drömde jag om en sån här nalle, nästa gång vi var på en leksaksaffär så hade de min drömska nalle, jag måste ju köpa den då.Men hur kan det barnet vara 20 år nu, var tog tiden vägen som verkade vara oändlig till en början.
Om någon undrar varför det står en pelare i rummet, så kan jag berätta att när vi byggde huset så gick skorstenen rakt upp genom  golvet, och det var tänkt att man skulle bygga garderober så man inte såg skorstenen, men  eftersom jag tyckte det hela var idiotiskt så byggde vi in skorstenen och gjorde en dekorativ pelare där i stället.
Gardinen som jag har satt upp hittade jag i linneskåpet. Det är en antik silkesgardin från min farmors och farfars hus, det ser ut som sent 1800 tal. Den är så spröd, och gjord av äkta silke, så den vågar jag inte ha någon annan stans för katterna, enda rummet de inte får vistas i.
Man ser inte glansen på gardinen här så jag visar en blixtbild där syns det bättre.
Hm...tror jag.
Ja det var allt för mig på ett tag, nej föressten ni måste ju få se hur långt sommar hunnit här hos mig just nu.
Liljekonvaljer pryder och doftar i köket, så gott så man kan svimma.

Och ute så blommar det.
Äppelträdet som jag är så stolt över, för alla ni som inte bor i norr  vet nog inte om att det inte är självklart att äppelträden klarar vintern.Så vart enda år som jag ser det blomma igen så är lyckan fullkomlig.
Vi har tre katter, och de verkar njuta lita mycket som jag av blommorna och sommaren.
Här är en av dem, det är en fin bild där det ser ut som han luktar på en blomma, det finns en liten äng utanför huset.
Se så vackert det blommar.
Vi har omväxlande fint och regn i lagom dos så inget behöver vattnas det sköter vår herre om.
Med det vill jag önska alla fina bloggvänner en riktigt fin MIDSOMMAR för jag hinner inte med att blogga, nu är det ju sommar, jag förstår om ni också har fullt med saker som ni ska använda tiden för att göra.
För ett citat som jag kom på låter så här. Man måste ju använda livet när man fått ett.
Eller hur.
Men en liten titt i era bloggar hinns det nog med.
Många fina stunder önskar jag er alla.
Mycket kärlek och kramar och värme.
Zara

17 kommentarer:

Maria sa...

Ooooo vilka underbara bilder. Som en saga. Önskar dig en härlig midsommar nu. Kram Maria

Monica sa...

Åh, vilket fint sovrum ni har! Så gammaldags romantiskt, som passar dig så bra! Jag förstår att ni inte byter tapet eller ändrar något där!
Och så era underbara, blommande ängar! Innan vi hade varit i Norrland, kunde jag inte ana att det fanns en sådan blomsterrikedom! Här kan allting ta mer tid på sig och behöver inte blomma på en gång, som hos er! Något vackrare än en norrländsk sommaräng finns nog inte!
Jag får en sådan längtan dit när jag ser dina bilder!
Ha nu en riktigt, riktigt skön sommar, min kära vän!
Massor av kramar och hälsa Johnny!
Monica

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilket vackert sovrum, det skira gamla tyget är en fin sänghimmel. Tror nog du drömmer fina drömmar där nu också, och snart är det midsommar då drömmer man extra mycket. Härliga bilder från ditt hem. Och så önskar jag dig en glad och fin midsommarhelg
Stor kram
AnnaMaria

Vardag och flärd sa...

Du har ett så vackert sovrum och fåtöljen är ju ljuvlig och sittvänlig! Så skönt när man är nöjd och inte vill ändra, det är inte ofta det blir så.
Ja du, barnen är vår största gåva i livet - och barnbarnen!
Ha en riktigt fin midsommar!
Kram Eva

Annika kafe´resor och Riga sa...

Vilket ljuvligt sovrum!! En riktigt fin midsommar vill jag ge till dig Zara. Å det är ju så som du säger, inte blir det så mycket bloggande nu. Nu är det ju allt det vackra som naturen bjuder på som vi skall uppleva och njuta av. kram till dig, Annika

Hanna sa...

så fantastiskt vackert.
Här har vi haft en underbar dag med härligt strandväder.
Ha en fin kväll.
Kram
Hanna

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Men hej där Zara! Vilket fint kåseri Du fick till i bloggandet idag. Härligt! Ja, visst blommar det fint nu! Här har vi också liljekonvaljer. Nu är det så gul med alla smörblommor. Plockar och tar in och torkar. En tradition.
Jag önskar Dig och mannen en trevlig midsommarhelg!
Kram Carin

Vardag och flärd sa...

Hej! Du undrade vad jag jobbar med. Min son driver ett företag tillsammans med ytterligare 2 delägare. Det är försäljning av båt, båtmotorer, båttrailer, släpskärror, fyrhjulingar, trädgårdsmaskiner mm samt att vi har en STOR serviceverkstad med en av landets bästa mekaniker. Jag är bara anställd på heltid (men det är snudd på dubbel heltid) och det är ett fantastiskt jobb men det tröttar en gammal gumma.
Ha en fin midsommar!
Kramar Eva

Ingela sa...

Såå vackert med rostemat i sovrummet! Förstår att ni inte gjort om där för det ser verkligen underbart ut.
Hoppas ni får en fin midsommarhelg.
Önskar er en riktig toppensommar!
Kram Ingela

Maria sa...

Nej varför ändra på något som man trivs med! Ert sovrum ser ljuvligt romantiskt och vackert ut! Fåtöljen är supercharmig!!! :)

Vad härligt att du delar med dig av er sommar där uppe i norr!

Önskar dig en skön och fin midsommar!
Stor kram♥

Hanna sa...

Glad Midsommar
Kram
Hanna

Snäckskalsdalen. sa...

Hej och tusen tack för dina rara ord på min blogg!

Det var ett riktigt underbart rum du har på övervåningen, så underbart och romantiskt som det kan bli! Och gardiner och sänghimmel är ju så att John Blund kom på en gång.

Och så har ni sommar med ängar fulla av blommor, tänk så fort det ändå går när väl vintern givit vika!

Ert hus ligger ju så underbart vackert!

Och ja, jag har en ny kamera, men det slutade med en precis likadan som jag hade innan fast i uppdaterad version. Väldigt lättanvänd och lättnavigerad. Tänk att du såg det!

En riktigt skön fortsättning på helgen önskar jag dig och din familj!

Kramar
Agneta

Ingela sa...

Tusen tack för dina fina ord om mina bilder! Kram Ingela

Snäckskalsdalen. sa...

Hej igen!

Du undrade vad för slags kamera jag köpte och det kan jag liksom svara två gånger på.

Först kånkade jag hem värsta kamerahuset och två zoomobjektiv och ett micro Nikor 60mm.

Men efter några dagar kom jag på att det var när jag var ung som jag hade energin att kånka omkring på en väska full med tunga objektiv. Jag vill gärna ha kameran med jämt och det här blev bara så mycket och tungt.

Så gissa vad jag gjorde, jag lämnade tillbaka hela köret, det gick alldeles utmärkt och så blev det en Nikon Coolpix P510 som är en hybridmodell och jag är så otroligt nöjd. Man kan manövrera den helt och hållet med en hand om man vill och den har 42xzoom och 16,1 Megapixels och väldigt många bra funktioner. Och dessutom kostade den en bråkdel av den första omgången.

Du kan tänka jag fick lite panik när det gick upp för mig att jag nog inte hade köpt rätt.....men det ordnade till sig jättebra.

Så jag är väldigt nöjd. Ett fel är väl att LCD skärmen inte går att vika så att den inte skvas, men å andra sidan kan jag vrida den nästan hur jag vill när jag ska ta kort och nu har jag satt på extra skyddsfilm.

Hoppas ni inte har lika förtvivlat dåligt väder som vi har här nere - nu störtregnar det igen. Vi har haft två fina dagar, men sen tog det slut och det är faktiskt riktigt trist - jag som vanligen inte bryr mig om vad det är för väder tycker det är urtrist. Hopplöst att vara ute och greja.

Kramar
Agneta

Mycket annat & lite betong sa...

Vilket fint och romantiskt sovrum! Så vackert ljuset faller in från fönstret. Rosentapeten passar så bra till.

Ha en härlig sommar!
Agneta

Maria sa...

En liten sommarhälsning till dig!!!
Jag hoppas att du har det fint och trivsam och får njuta av sommaren!

Här regnar det... men jag njuter ändå!
Kram♥

(vilken vacker musik vi möts av här på din blogg)

LissasVita sa...

En nu blogg för mig...så trevligt inlägg!! Kramen Lisbeth