söndag 27 november 2011

Advent

Första advent, första ljuset tänt.
Gick ut, genom dörren, ryckte till mig lite lingonris, och löv, stoppade i en ljusstake, la några torkade rosor, inte någon uttänkt vacker intredningsdelatj, en 30 år gammal omodern ljusstake, som jag inte kan måla på grund av nostalgi, men en adventsstake blev det, och nu är första ljuset tänt.
Rätt brandfarlig, med lingonris, och rosorna, men jag ska byta ut det sen.Lovar.
En liten gran och en gammal kyrka, så nu är det lite juligt.
Det är ändå advent.
Hoppas ni har haft en fin advent.
Kram Zara

15 kommentarer:

Margareta sa...

Gokväll!
Det stormar därute....härinne vid datorn är det lugnt och skönt.
Hela din sida ser så adventsfin ut.
Så vackert med alla olika adventsljusstakar som finns.
Önskar dig en fin vecka i adventstid!

Kram Margareta

Monica sa...

Hej Zara!
Så mysigt det ser ut hos dig!
Här är det full storm ikväll och med orkanstyrka i vindbyarna, så man vågar inte sticka ut näsan!
Men inne är det mysigt med alla ljusstakar och stjärnor!
Kramar från ett stormigt Skåne!
Monica

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Mysigt och fint hos dig. Ja stormen har dragit bort nu från oss verkar det som. Så juligt och fint på din blogg idag. Kram Maria

SwedishCorner-DownUnder...Pernilla sa...

Ett litet försenat:

Ha en trevlig Första Advent :)

Kram från Australien♥

Fågel Blå sa...

Så underbart vackert!
Hoppas din advent vart fin
Kramar Kathrine

maria sa...

Läste ditt inlägg om kvinnligt och manligt... kloka ord från dig! Jag håller med dig i det du skriver! Jag är också för rättvis behandling mellan könen och har sett en del ojämlikhet som jag inte tycker om. Men jag anser också att det kan skena iväg och att genusidéer kan övergå i principer för principernas skull, vilka kanske inte alltid är så bra. För mig handlar mänskligheten om det unika, att det finns skillnader både på individplan och mellan könen. Jag tror på de kvinnliga respektive manliga egenskaperna, vilka ofta bidrar till att vi kanske vill göra olika saker och att vi ibland har olika förutsättningar. Jag menar också att det är allas rätt att själva få bestämma hur jag/vi, tillsammans med dem vi lever, vill ha mitt/våra liv (inom ramen för vad som är lagligt givetvis). Jag anser till exempel inte att föräldraledighet ska regleras och bestämmas av andra, utan att varje familj ska få fördela denna som de själva vill.

Men det viktigaste är kanske att vi inte hakar upp oss på genus och kön, utan att vi istället är sunda och lyhörda inför människor. Om jag/vi mår bra och att andra mår bra tillsammans med mig/oss och om människor tillåts att utvecklas och bli starka i sig själva, om varje individ möjliggörs att få växa och ta plats, då anser jag att genustänket faktiskt blir ”överflödigt” (jag vet, det låter provocerande, men jag kan känna att hela den här genusgrejen gå över styr då man t.ex. vill könsneutralisera barns miljöer, samtidigt som det känns som om man lägger in olika värden i det kvinnliga respektive manliga… och då till nackdel för det kvinnliga).

Nåväl, vilka vackra bilder du bjuder på Zara… och vad fint du gjort det till advent!!! :) Du kan verkligen konsten att piffa och göra det stämningsfullt och vackert!!! Såg att taket var vitmålat i huset… det blev också himla fint!!!

Jag hoppas att du har haft en underbar och mysig advensthelg och att du får en trivsam och bra vecka!!!

Stor kram till dig!!!
Maria

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, man får passa ljusen nu och du gjorde en jättefin ljusstake så där vips vips, sånt kan inte jag, jag är omständlig så ibland blir det inget alls. Det ser väldigt ombonat och härligt ut hos dig, som vanligt.
Agneta kram

Här är gudagott att vara ! sa...

Hej Zara !
Så mysigt och vackert du har det!
En stämningsfull bild som förmedlar frid och lycka.
Man njuter verkligen av den här tiden !
Ha det gott och sköt om dej !
Kramar Anneli

Lisbeth sa...

Jag kör också brandfarligt i år. Jag väljer det för det är vackrare. Jag får se till att passa lite extra och det vet jag att jag gör. Är lite överfjantig när det gäller eld. Många är dom som retat mig när jag stått bredd med slangen när vi grillat. Blev ju mysigt hos dig trots att du inte planerat så mycket. Sen är det ju så att det är stämningen i rummet som gör advent
Ha en fin vecka
Kram

Vita små hjärtan sa...

Hej Zara!
Vilken himla fin, mysig och stämningsfull bild! Den utstrålar värme.......
Kram Agnetha

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Hej Zara och adventstankar till Dig och mannen! Jag tycker mig se en blomma i bakgrunden som jag känner igen, men den har växt....
Här jobbas det på i köket.
Kram
Carin

Här är gudagott att vara ! sa...

Finaste du !
Vill bara tacka för din underbara kommentar ♥ Det gör mej ont det du berättade om, och förstår att det präglat ditt liv.
- Alla bär vi på våra ryggsäckar med olika innehåll som präglar oss som människor. Viktigt är att hitta ner till botten av vår ryggsäck för där ligger den...Vår självkännedom.
Varma Kramar!
Anneli

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

Men OHHH Zara de va de fiinaste... Underbart vackert... Kram sussie

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är adventsmys hos dig Zara, jättefint med rosorna. Och det otroliga iår är att det finns fortfarande rosor kvar som ser hyfsade ut ute!! Gissar att det kommit lite snö hos dig.
Och det där med tid, du har så rätt, tiden räcker inte till. Jag är i en stresspeiod nu, ska kolla blodtrycket imorgon.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

annashusidingtuna sa...

Hej!
Förstår att du inte vill måla den adventsljusstaken, på julen ska man hålla på traditionerna och den är jättecharmig!
Kram Anna