tisdag 7 juni 2011
Tromber har härjat i norr, vi brukar inte ha tromber, en massa hustak har flugit av, och träd har fallit över vägar och hus och stugor, någon person hamnade på intensiven.
Vi var strömlösa en dag, så det var inte så mycket.Men vi bor ju i skogslandet så det är inte så konstigt att flera har fått träd över hus och stugor.


Vägarna var blockerade, så folket fick hämta sågarna och såga av träden som föll. överallt låg det träd.
Jag och mannen var inne jag såg att träden bar sig konstigt åt, men vi låg på soffan och slumrade, så vi brydde oss inte om det, efteråt så fattade vi att det var värre än man såg först.
Sent på kvällen så var vi till en vän, som bor nära sjön, hon bjöd på kaffe, hon hade en kamin. Där hade en stor våg kommit farande över sjön och flugit upp på land, sen knäcktes björken rakt av.
Ja det är ju inte så farlig ändå, men lite konstigt att vi som aldrig brukar ha tromber, hade det på många ställen i Norr.
Och så blommar det så vackert nu. Mina kungsängsliljor som jag inte trodde skulle klara sig lever och mår bra, sån ljuvliga blommor.
Häggarna blommar, både vildhäggen och min egen rosa hägg.
Det doftar som i paradiset.
Rosa hägg i bakgrunden. Äppelträdet blommar inte ännu, men lever mot alla odds, jag ligger på zongränsen.
Avslutar med en kvällsbild på guldbollarna, smörbollar, som växer vilda här.
Hoppas alla vänner mår bra, nu bloggas det inte så mycket för alla tycker väl som jag att man vill hinna njuta av sommaren, men man vill ändå inte missa kontakten med sina goda bloggvänner.
Önskar er mina vänner underbara sommardagar.
Kram Zara
Skicka en kommentar