onsdag 4 augusti 2010

Nya kameran, skåpet, och mitt måleri.

Tack för alla kul kommentarer om kameran, så nu förstår jag verkligen, att jag inte är ensam om att gilla sin kamera.
Jättekul läsning.
Nu få ni se en bild med min nya darling.
Jag kan klart säga att jag köpt upp mig.
Det ska ni veta att jag inte är en storkonsument, men en bra kamera det satsar jag på.
Så här ser min darling ut
Dåligt bild,på nya kameran, men jag kan säga att det blev en Canon igen, Canon 7D.
Jag är så glad för den.


Nu får ni snart se mera bilder, som jag fotat med den, bilder på mitt nymålade skåp.
Först så målade jag vit, lät det torka.
Ingen grundmålning alls, jag tycker det är så vackert med shabbade saker och flagnade saker, det tycker inte maken så jag var lite vågad.
Nästa dag sandpapprade jag fram den konstiga gula färgen, jag tänkte att man kan ju måla på lite mörkbrun, om det inte räcker.
Dröm om min förvåning när det blev bra med att bara nöta på lite och ta fram gula färgen.
Jag är i alla fall nöjd och till och med mannen, gav mig godkänt, helt otroligt.

Jag putsade fram lite av det skrapade också, för jag gillade det.
Här kommer en serie bilder på skåpet.


  
Egentligen så har jag inte speciellt fint, jag är nog bättre på att fota än på att hålla ordning, ibland så tänker jag, om ni kommer hit så kommer ni att undra, men är det här samma hus, för jag fuskar rejält mycket och förskönar, bara så ni vet, men skåpet blev jag nöjd med.
På skåpet ställde jag lite skatter och sånt.
Trådrullen fann jag i farmors mattrasor.

Jag fick den av en kär vän, en underbar man, och den ska jag spara så länge jag kan.
Nä ingen romans, maken tycker också om vår goda vän, men en helt underbar man, som har betytt mycket för mig och min familj, och såna buketter sparar man.
Den här stiliga sockerskålen i Nickel köpte jag på vår resa, jag har alltid velat ha en sån.


Solen skiner in på min spetsduk från England.
Den är tillverkad på samma sätt som från 1800-talet i samma väveri.
Det tycker jag är något speciellt.

Agneta i bloggen Snäckskalsdalen har undrat om jag inte ska visa mina tavlor, så en liten skymt kan jag väl visa.

 
En fantasibild, blommor och älvor.
Jag har dåligt självförtroende på måleriområdet. Usch!!
En vinter så satte jag vindruvor på en gammal tallrik och målade av dem, jag tänkte lägga dit mer frukt, så jag lämnade plats för det, men iddes inte göra den klar, så det är bara frukt på ena sidan av talliken.(jodå klasen stod liksom så där uppåt)
Kanske jag gör mer frukt, vi får se.
Hoppas ni alla mår bra, och inte har för mycker regn, nu har regnet kommit till oss.
Kram Zara

14 kommentarer:

Fågel Blå sa...

Godmorgon!
Vilken fin kamera du köpt!
Och vilka fina bilder!
Underbart ditt ljuvliga skåp blev vilken skillnad!
och hyllremsorna me like!!!!!
Så vackra!
mycket vackert skådar mitt öga denna torsdagsmorgon!
Det är utlovat sol idag, så det blir lite trädgård för min del idag!
Hoppas du får en fin dag!
Kram Kathrine

annika sa...

Grattis till ny kamera....man blir sugen på att byta upp sig för det har hänt en del sen jag köpte min för 7-8 år sen.
Jag gillar ditt skåp...snyggt!
Jag gillar också din tavla med fruktfatet. Att det saknas frukt, som du tycker, gör inget. Då får betraktaren fundera...varför är det inte fyllt på fatet, undrar vad som ska vara där....? Om böcker, texter säger man att texten blir till i läsarens ögon, tankar. Så är det nog med konst också.Jag vet inte för jag är ingen van konstbetraktare.
Kram på dej kreativa tjej!
annika

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Och idag har vi sol, nu var det vår tur. Läste att Karlstad låg 3:a från botten! med soltimmar i sommar. Vilken häftig kamera du köpt, men det är riktigt och satsa på såna saker man använder mycket. Och det syntes på din gamla älskling att du använt den flitigt. Skåpet är så himla fint, det gjorde du bra. Toppensnyggt med det du slipat fram, och lilla buketten av kattfot var jättesöt. Din spetsduk är helt ljuvlig också, såna kan jag falla i trans över helt.
Ha en bra dag, hoppas regnet drar bort.
Stor kram
AnnaMaria

Monica sa...

Hej Zara!
Vilken fin kamera du har köpt! Och vilka bilder du tar med den! Så mycket vackra saker du har i ditt hem! Du måste ha tyckt, att här var väldigt avskalat och tomt, när du var här och hälsade på... jag är ju mer för raka linjer, du vet!
Men det är väl skönt, att inta alla tycker likadant!
Jag gillade för övrigt den lilla silverdosan med rödklädd insida, där ett pärlhalsband sticker upp!
Ja, jag tyckte om mycket hos dig!
Ha nu en bra dag, här har vi fortfarande knastertorrt!
Många kramar från din vän i söder!

Vitt hus med svarta knutar sa...

WOW vilken kamera du köpt!!! (jag är själv Canon-freak). Nu får även du ge dig ut på exkursioner;-) Jag beskrev ganska tidigt under mitt bloggande att jag ser på världen som utifrån en kameralins. Det har jag alltid gjort. Ibland önskar jag att jag hade ögon som objektiv och att jag skulle kunna zooma med dem mer än irl och att minneskortet satt i hjärnan. För jag förundras ständigt över vår värld och allt vackert som bara finns där. Man brukar säga att skönhet ligger i betraktarens ögon. Ofta ser jag små, små detaljer eller ett scenario som existerar endast en kort sekund och då hinner jag inte få upp kameran...

Nu till skåpet. Det blev jättefint och du har lyckats bra att få det att se gammalt och slitet ut och då är det ju faktiskt nymålat=)

Spetsduken är underbar. Likaså spetsgardinen på din tavla. Den tavlan högg tag i mig direkt, jag tycker den är jättefin.

Antar att du är ute och fotar nu;-) Ska bli kul att se fler vackra bilder. Om du vill får du gärna berätta vad du har för glugg på din nya kamera.

Kram,
Regina

Birgitta sa...

Vilken fin kamera du köpt. Nu kommer vi att få se många fina bilder här. Vad fint du kan måla tavlor. Du är en riktig konstnär.
Ha en skön helg med sol.
Kram Birgitt

Margareta sa...

Så fina bilder.Det kan inte bara bero på kameran.Skåpet verkligen fint i vitt avskavt. fin inredning där också. Spetsen helt ljuvlig..Målningarna likaså....

Ha det så gott!
Kram Margareta

Rosor och Spetsar sa...

Skåpet blev alldeles underbart vackert, o du har fått till det shabbiga så snyggt.
Du är ju jätteduktig på att måla, dina fina målningar på blomsterängarna gör att man blir glad, så fina o så glada härliga färger.
Ha en fin helg
Kram
Annelie

Cajsas Faster sa...

vad snabb du är med skåpet. Redan klart! Blev ju jättebra! Och dina tavlor behöver du inte skämmas för, de är vackra!
Synd att ni fått regnet, jag vill inte byta för här har vi äntligen sol!
Kram Marie

Anonym sa...

Hej! vad vackert du har, det ser ut att passa i ert hus och hos dig! Som att komma in i en tid från längesedan liksom, mycket vilsamt, vad bra skåpet blev! Och tack för kommentar hos mig, jo texten på asken ja....jag ville inte skiva nycklar rent ut på den om det kommer någon tjuv...och så kom jag på att jag inte ville skriva vad det betyder på bloggen....jaja men det betyder ask för nycklar ungefär, jag kan inte heller franska men jag slog upp det i datorn, så det kändes ok att skriva det på franska det ser vackert ut...ja kommer någon tjuv så kankse dom öppnar asken ändå...men men så var det! Kul med ny kamera, jag måste verkligen lägga pengar på en kamera men det är ju så mycket annat som ska inhandlas och som går före, kanske ska köpa några trisslotter, ha en bra lördag kram Vivi soltorp

Snäckskalsdalen. sa...

Zara! Hej!

Nu är jag på resa i din blogg och jag älskar allt jag ser!

Du har ju BARA vackra saker, jag älskar vackra saker och jag vet att du i en kommentar för ganska länge sedan anande dig till att jag har lite gammaldags här och där och inte minimalistiskt på något vis! Stämmer så väl!

Skåpet skall vi ju inte tala om hur fint det blev. Dessutom ser jag ju hur många absolut underbara saker du har I skåpet, bara vackra saker.

Och så fick jag då äntligen se en av dina tavlor (fast jag ser två till i bilden), men du, det där måste du ju ta och göra något utav, du har det ju i dig, du målar underbart! Och i egen stil. Färgerna älskar jag.

Kameran är jag grön av avund på! Jag tycker också mycket om kameror! Min Nikon är en ganska enkel sak, från digitaltidens början, den heter coolpix8700, men är helt klart på upphällningen som sagt var. Med största sannolikhet blir det Nikon igen. Jag är så van vid hur den fungerar så jag vågar mig inte på något annat!

Kramar i massor från
Agneta

Lilla Rummet sa...

Hej min vän!
Grattis till din nya kamera. En fin investering du gjort.
Jättefint skåp du renoverat. Vad duktig du är. Håller med att männen kanske inte alltid tycker om de shabbiga, så är det här, men hitills har det gått bra.
Är nu hemma igen och är snart inne på sista semesterveckan.
Önskar dig en härlig helg och tack för kommentaren. Blir så glad.
Ha de gott.
Kram Britt

Inka sa...

MEN HERREGUUUUUD ZAAAARA, vad vackert du målar. Du slutar genast ha dåligt självförtroende för vad du målar. Så det så. Jag både tecknar (är illustratör och har även gått två år på konstskola) och målar också så jag seeeeer att du kan. DU ÄR BÄST och du målar så vackert.

Och det där skåpet är så fint så jag blir arg. Jag blir så avundsjuk. Och så fint du dekorerat i det. och utanför också. Blir så avundsjuk på den vackra spetsduken också.

Så fint du har. Jag känner alltid glädje när jag läser din blogg. Tack Zara


Kram Inka

Anonym sa...

Ett så underbart vackert skåp! Och med vackra saker i också.Toppen! Ja, jag brukar också måla lite slarvigt, men det passar ju bra i den här shabby stilen vi gillar, hihi, vilken tur.
Och jisses, din tavla är ju jättefin. Jag vill se mer! Haha, jag har ju visat mina dagisnivåtavlor på min blogg, men va sjutton, jag gillar de ju, typ. Men din tavla är ju ett riktigt konstverk! Du kan ju!!
Hulda