måndag 17 maj 2010

Vårteckenutmaningen

Hon lever, min lilla planta från Gävlebors län, som jag nu haft i några år, ännu en kall vinter, den långkallaste på länge sen hon kom till mig har hon nu klarat.Kolla in i Humlebackens vårteckenutmaning
För er som nu har sommar måste det kännas konstigt att få se våren igen.
Nu har isarna gått för två tre dar sen, och vårfloden(flödn=dialektalskt) har kommit.
Till vänster i bild så finns en äng och till höger en liten skog, som är helt översvämmade, själva vägen har också svämmat över, och i dag är det ännu mer, men det här är gårdagskvällen.
Om man vände sig om såg kvällen ut så här, midnattsolen har börjat anläda.Vi har haft så extremt och plötsligt varmt, jag har bara flämtat.
Sommargästerna hos grannen har solat ute i värmen och min man har jobbat med veden, jag har undrat hur orkar de, har försökt vara inne, önskar mig en garderob med landet Naria, som jag kunnat gå in i och svalka av mig, den här bilden har jag kollat på flera gånger.
Maken vill bo i Spanien, då skulle jag falla död ner.
 Men visst är det vackert med kvällshimlen när det ser ut så här.som här nedan, hur kan de bli såna här självlysande moln, helt otroligt
Så otroligt läckert, vilka krafter, det lyste upp hela himlen i omgångar och dundrade regält, strömmen for förstås flera gånger. Och de var många fler blixtrar, men dem hann jag inte med.
Vi har nästan lika varmt ännu, så nu har löven börjat spricka ut, som en explosion på en enda gång, i princip över en natt.
Så i dag ser det ut så här.
Gröna små musöron, vattnet ni ser vid ladorna har svämmat över från sjön, där är normalt inte vatten.
Det har varit en mycket kraftig vårflod i fjällen med till och mer erosion som följd, på vissa ställen, så vi får vår del av det också.
Men ännu är vårfloden normal här hos oss.


TACK ALLA NI SOM SKRIVIT TILL MIG TROTS ATT JAG INTE HUNNIT MED ATT BLOGGA.
NI GÖR MIG ÖVERLYCKLIG.
KRAM er vän ZARA
Skicka en kommentar