tisdag 25 maj 2010

Vårtecken är konfirmaton och lite annat. men vår är det.

Ett säkert vårtecken är att ungdomarna konfirmerar sig i vår kyrka.

Så här ser vårt altare ut i vår bykyrka.(som ligger i en närbelägen by)Se vilket fantastiskt broderi och vad fin virkad spets, från förr, original.
I bakgrunden ser man altartavlan med Jesus himmelsfärd, om ni tittar noga så står korset precis framför en man på tavlan som sträcker upp sina armar mot himlen, rörelserna blev så lika, som en upprepning i bilden.
Om man tittar på altartavlan så ser man att där också finns en kalk och jag har råkat fota kalken som prästen håller i och den på tavlan samtidigt, en lyckträff.
Den här bilden visar konfirmanderna, jag vill visa den andra prästen, i den svarta kappan, han kommer från Danmark och det ser man bland annat på den kragen som han har, jag tycker den är så speciell.
Danska prästen är vår ordinarie präst egentligen.De var två präster den här dagen.Det var fint.

Nu har folket gått ut ur kyrkan, så här ser vår lilla enkla kyrka ut, som inte heller är så gammal, jag tycker den är vacker i sin enkelhet.
Sen bjuds folket på kaffe och tårta i församlingshemmet.
 På väggarna har de satt upp bilder på alla konfirmander genom tiderna som det finns foton på.
Min älskade dotter står och ser på sin och sina bröders bilder.
Så här kunde konfirmanderna se ut på 60-talet.

Sen visas en jättefin gammal bild upp från en skola i trakten för mycket länge sen, en helt bedårande bild, men deras magister ser sträng ut.
Det här är vår, och vårtecken, händelser i vår trakt, som bara händer under våren.
Sen har vi fått regn och kyligare väder.
Tvätten som hängdes ut är blev ännu blötare, så den fick tas in igen.
Ett till vårtecken är att vattnet sjunkit så mycket så nu kan vi köra och titta till vårt torp.
Ett till vårtecken är att jag hänger tvätt på tork ute, det här är två sänghimlar som bara har hamnat här, så nu ligger det torkad tvätt i hela huset, stökiga hörnor överallt, men just den här gillar jag, för materealet på sänghimlarna är så läckert, lite annat stök, buntar med tidningar burkar och skålar får väl också ses som vårtecken för man hinner inte med att hålla ordning, inte jag.
Samtidigt tycker jag att det finns en charm i lite stök, kan vara vacker(ett tag!!).
Mera vårtecken finns hos Viveka i Humlebacken.
Glad vår.Hoppas ni har bättre väder än vad vi har.
kram Zara

12 kommentarer:

Fia sa...

Hi hi, tack Zara för att du nämner de… att de är fint med lite stök. Det känns så skönt att läsa, för just nu hinner jag aldrig i kapp, jag har alltid viktvätt som ligger och väntar på att bli sorterad och stryktvätt som jag inte hinner med och lite damm i hörnen här och bär. Kanske jag sitter för mycket framför datorn ….nä, det är barnen som tar all tid, för det har inte blivigt så mycket bloggande på sista tiden.
Gillar det gamla skolfotot, tänk om man kunde ta ett kliv rakt in i bilden och få hälsa på i en svunnen tid bara för ett litet tag….
Önskar dig en bra start på veckan
Fia

Britt sa...

Hej min vän!
Tack för den fina konfirmationsvisningen. Visst är det härligt när man får vara med om denna tradition. Vi hade konfirmation förra året. Det är så vackert att se alla fina ungdomar.
Vilken lyckträff med kalken....proffsigt gjort.
Jättefin kyrka ni har.
Önskar dig en härlig vecka.
Kram Britt

Soltorp sa...

Åh så fint det var i kyrkan! Och bilden på tvätten mellan träden, så härligt! Visst är det mysigt med dessa vårtecken? Ha en bra vecka!Kram Vivi

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Samma väder här, regn blåst och bara 5 grader varmt. Det var fint och få följa med in i kyrkan, fotot på prästen när han håller kalken blev väldigt bra. Kanske du inte såg den andra kalken förrän du fick in bilderna i datorn. Hoppas nu värmen kommer tillbaka, lite lagom, vet att du inte vill ha för varmt. Men så vi kan hänga ut tvätten och gå ut utan och bli blöta.
Kramar till dig
AnnaMaria

Monica sa...

Ett mera originellt vårtecken visar du idag! Vilken fin träkyrka ni har! Och det verkar vara så fin sammanhållning i er by! Men det blir det nog i mindre orter... Måste vara skönt i alla fall!
Så söt din dotter är! Kul att få se henne!
Ha nu en skön dag och hoppas att det inte regnar mer på dig! Här skiner solen men det blåser väldigt idag!
Kramar från vännen Monica!

Lotta-livets väv sa...

Hej vännen!
Är ute på ett av mina sporadiska besök i bloggvärlden. Har tjuvläst hos dig ett par gånger men inte länta nåt spår....*ler* men idag var jag bara tvungen att kommentera din havsörn! I söndags när jag låg på gräsmattan och rensade hörde jag ett litet märkligt läte från korpen...när jag tittade upp såg jag en havsörn som cirklade över mig, attackerad av en fiskmås! Vi har havsörnar som häckar i vår lilla insjö, trots närhet till innanhavet Vänern! Coolt som sjutton.
En huggis vill jag inte möta och jag tror inte att jag skulle våga vara så närgången som du var.....
Pingst och konfirmation, visst hänger det ihop. Men visst känns pingsten lite borta nu när annandagen är vanlig arbetsdag?
Kram, kram
/Lotta

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Oj, så nostalgisk jag blir över dina bilder från konfirmationen.
Din dotter är ju jättelik dig från den bilden jag har då jag träffade dig på datakursen i G-byn.
Visst är det kyrkan i G-byn, vilka vackra bilder du fått och så härligt med de samstämda med prästens rörelser och altartavlan, jesus och ja allt!
Känner igen stilen från konfirmationen då jag gjorde det.
Visst sa jag att Rolfs mamma varit lärare i er by för väldigt länge sedan -40talet tror jag det var.l
Ha det så gott!
Kram
Carin

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det ante mig, det är du som beställt vädret, här är sol (lite tveksam men ändå sol), medelvarmt och så blåser det. Och vi är inte kvar på ön, kom faktiskt hem i lördags kväll redan. Gubben fick ett ryck och målade muren till öppna spisen. En oljefärg som luktade väldigt starkt, så vi åkte hem.
Ha det
Kramar
AnnaMaria

Tigris Predikantan sa...

Ja, nu torkar tvätten snabbt när den får hänga ute!
:)

becca sa...

Hejsan!
Prova Leilas bakböcker, jag tycker att dom är jätte bra!

Ja visst är det en vit älg hos mig, jag har målat den vit så den ska passa inredningen =) Nej det finns vita älgar här, jag tror att det är ganska ovanligt annars men här omkring finns det en hel del av dom.

Ha en bra dag, kram Rebecca.

Tigris Predikantan sa...

Tack för att du skriver om mina bilder. Om man använder en kamera vet man ungefär hur bilden ser ut men med mobil av sämre slag så blir det en överraskning *ler*!

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det är verkligen något speciellt vårligt med konfirmation, som ofta är runt Pingsthelgen. Allt är så spirande då naturen, ungdomarna och hopp om framtiden.

Jag gillade det gamla skolfotot jättemycket. Vi har ett litet museum i samhället där jag växte upp. Där finns en mängd gamla skolfoton från de små skolorna som fanns en gång på tiden. Senare blev det en stor "centralskola" och de små lades ner. Tur att någon sparat alla gamla foton.

Tänk att du kan få stök att se så vackert ut. Det är det vackraste stök jag någonsin har sett *ler* Så ser aldrig stök ut hos mig.

Önskar dig en fin och kreativ torsdag!
Kram,
Regina