torsdag 8 april 2010

Jag har målat.


Och målat, och målat, så bloggen blev lidande.
Jag blev så trött på vårt golv som vi haft i 27 år. Färg hade jag redan hemma.
Hur ska nu det här sluta i vårt hus.
När vi byggde vårt hus, så tog jag det ljusaste golvet som fanns då, men det var prickigt, och jag gillade det aldrig, gissa om det är gudomligt att slippa se det nu.Sen såg jag att mina vita väggar var solkiga, så då blev jag tvungen att måla mer och mer..........................................som det brukar bli.
                                                      
Det här gamla skåpet har min släkt haft i ca 200 år. Jag har skrapat lite på det, man kan se att första färgen var blå. sen är det ådermålat, sen den här beiga färgen. Förmodligen skulle jag vinna på att måla det, men det får nog vara så här, det är för mycket historia i det. Det är verkligen gammalt. det kan till och med vara från senare delen av 17-talet.Man har dragit så mycket i lådorna att det blivit en öppning upptill.
Jag är jätteglad för mitt gamla skåp.Tänk om det kunde tala och berätta om vad de som gått före mig sade.
Mattan har jag vävt, med trasor som min farmor lämnat efter sig. Hon dog i början av 70-talet.Säkert klippte hon dem från något ännu äldre.Hon sydde i hop trasorna på sin trampsymaskin. Såna trasor har jag vävt med. Vilket jobb, hon gjorde.
På skåpet har jag rensat bort massor av grejer, det kändes skönt.
Nu har jag en enkel linneduk från förr.
Jag har alltid gillat de här släta dukarna, särskilt med vecken kvar.
Den fina korgen med de fina Narcisserna i står där och glädjer mig nu.Blommorna som jag fick av dottern..
Det här är orkidén som jag köpte för 39 kr. Den står sig ännu, och glädjer mig.
  Solen lyser in på en fläck.jag gillar de här skuggorna som bildas, skuggor från bl,a en stol.
Gardinen får solljus. Gardinen fick jag av en kvinna för 28 år sen. Hon hade köpt dem när de var nygifta, och skulle sopa dem.Men det var synd, så den lever kvar än.
 En av dukarna som jag ritat och tryckt, plockas fram nu i vårens ljus.
Fotat på kvällen, jag har nämligen flera såna här blommor som jag klippt från värmeljusfolien. Jag klippte små blad och satte på en av trådarna. De hänger på en ljuskrona.
Jag gillar tanken att göra något av skrot, någon typ av återvinning.
Folien blänker som coolt.

Hoppas ni alla får en fin  helg med mycket fint väder.
Jag kan berätta att vi sett en flock snösparvar i dag. Det är superfina, och ett säkert vårtecken hos oss.
Kram Zara                                                             

20 kommentarer:

becca sa...

Hej vännen!
Så fint det blev när du målade om, om man börjar måla vit så är det svårt att sluta men jag tycker INTE att du ska måla om skåpet, det va jätte fint.

Ha en bra helg, kram Rebecca.

Fågel Blå sa...

Åh så fint det blev när du målade om tänk vad lite färg kan förändra!
Underbart gannalt skåp som står där på golvet gillar alla lådor och krusiduller!
Önskar dej en fin Helg!
Kram Kathrine

annika sa...

Vilket golv...! Supersnyggt! Förstår att du målade lite uppåt väggarna. Skåpet har nog många fantastiska historier att berätta om människor. Kul att det har varit i familjens ägo under många år.
Din duk är så vacker. Va duktig du är då du skapar så fint.
Kram annika

Katta sa...

Tusen tack söta du för din kommentar, jag blir både glad och rörd.Vilket underbart gammalt arveskåp du har, tycker du ska behålla den färgen den är ju både ljus och fin och som du säger det finns ju historia i det. Jättesnyggt med vitmålat golv med, gillar verkligen snygga golv men har själv ett ruggigt fult :) Önskar dej en fin helg, kram Katta

Huset vid ån sa...

Hej min vän! Hoppas allt är bra med dig. Du hann före mig o skriva...Jag var inne förut o skulle skriva men då strulade det o inget kommentarsfält visades. Men nu hoppade igång. Vad fint du har gjort, och vad trevligt det är med hemvävda mattor. Det ser så svenskt o hemtrevligt ut! Du undrade om den vita småblommiga blomman och det är en småblommig clematis fick jag veta igår när jag frågade. Jag visste inte heller vad det var för sort...Alltid roligt när det kommer lite nya blommor. Önskar dig en riktigt trevlig o skön helg med vackert väder o fågelsång! Vårkramar till dig! Therese

Snäckskalsdalen. sa...

Hej!

Men vad du har arbetat och kämpat på! Golven ser helt suveränt vackra ut! Förstår att bloggandet inte riktigt hunnits med. Men när man får sådan lön för mödan.

OCH....vilket vackert skåp, helt underbart vackert. Jag tycker det ser strålande ut att lite gammal färg syns också. Och att det holkats ur med tiden, visst är det mysigt.

Duken ovanpå gör sig så jättebra. Jag tycker det är så fint med gamla dukar. När dom är gamla är det något visst med dom. Så vackert. Och så har du stylat verkligen ovanpå skåpet! Urläckert.

Det där med att göra något av värmeljus hållarna var ju oerhört klyftigt. Det är nästan så jag funderar på att ta efter!

Hoppas det kommer fler flyttfåglar till dig snart. Här kom en helikopter idag - då är det vår här för då är man ute och tittar till elledningarna!

Kram och ha det jättebäst,
Agneta

Chubby Chieque sa...

Hej gulliga Z,
Tack att du alltid kommer och hälsar på.

Jag kommer att länka din blogsida om jag får lov.

Gud! vad fint blev golvet. Själv har målat ju våra trappor mycket damm men jag är mer än nöjd med det.

PS
Du behjöver inte skriva på engelska men ibland så är det kul att vässa språket, eller hur? Du är ju så duktig på engelska.

Kram och ha en trevlig helg om vi inte hör.
xoxo

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Men visst blev det ett härligt ljus med mycket vitt, så fint golv du målat. Och det gamla skåpet tycker jag är så vackert, det ska du inte måla, absolut inte! Jag har också min fina duk på, passar året runt tycker jag. Precis som du har jag börjat rensa bort saker, vill ha lite luftigt, inte för mycket prylar. Är imponerad av hur du förvandlar en värmeljusform till såna söta blommor.
Ha en fin helg
Stora kramen
AnnaMaria

Monica sa...

Men oj, vad du har jobbat! Så modigt att måla ett golv vitt! Syns inte minsta fläck på det? Men vackert är det!
Jag tycker inte heller att du ska måla det gamla skåpet! Det kan väl få visa vad det varit med om?
Det är nog bara du, som kan komma på att göra något av gamla värmeljushållare! Jag, som inte är det minsta kreativ, kan bara förundra mig...Du ser andra saker än jag gör, men det är väl bra, att vi är olika här i världen!
Ha nu en skön helg och hoppas, att solen skiner på dig på dina skidturer!
Kramar, Monica

Maria sa...

Vad fint det blev med vitt golv. Vad använde du för sorts färg ?

Vad mysigt du har det och vilket vackert gammalt skåp :)

Ha en skön helg !
Kram kram

Kajsa sa...

Fint!Så fint med det golvet!Men jag blev också så imponerad av din fina duk som du gjort,verkligen vacker.Och så att göra konst av värmeljushållarna,vilken ide!!!!Ditt gamla skåp och din trasmatta ger ett härligt hemtrevligt intryck och jag tänker med glädje på mammas slit med att fernissa golv och lägga på rena fräscha mattor i vårt stora kök därhemma i Jämtland!Hon vävde en massa mattor och jag använder ofta dom hon gjort till mig!
Härligt att ni fått tydliga vårtecken.Hoppas er snö också börjat töa ordentligt!

Kram och tack för skuggbilden....så typiskt för dej att se sånt.

Kram och godnatt Kajsa

Birgitta sa...

Hej vännen! Vitt och fint överallt. Och snön ligger fortfarande kvar hos dej. Men du har fått tillbaka ljuset nu och solen värmer gott ser jag.
Önskar dej en skön och mysig helg.
Kramisar Birgitta

Snäckskalsdalen. sa...

Hej igen!
Joodå, du är så riktigt ute så....jag bor mitt i det bohuländska stenriket med den välkända graniten. Den är till och med röd här, vilket den är norr om Gullmaren och vi bor norr om den. Det syns för all del inte att den är röd. I alla fall inte i bergen ovanför där vi bor för det är mossor och lavar på.

Bergen går i långa "sjok" från norr till söder och däremellan är det granskog och det gör kanske att det blir lite mossigt på bergen.

Men nere vid sjön (här heter det inte "havet", det heter "sjön") är det rött.

Det kommer säkert bilder på det vad det lider.

En riktigt härlig lördag/söndag, kram från
Agneta

Eva Agnes sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Emmas utsikt sa...

Det var verkligen romantiskt och shabby. Så duktig du är att ta hand om gamla grejer. Bra tänkt!

Skåpet är otroligt vackert. Vilken dröm!

:)

kullervilla sa...

Det är härligt att måla, skapa och återvinna...allt detta är du så duktig på...
kramiz//kullervilla

Huset vid ån sa...

Hej vännen! Är du vaken..Fniss! Då är vi två nattugglor! Jag råkade lägga mig en stund mitt på dagen o somnade till en stund och då är det jättesvårt att sova på natten. Det är alltid lika kul när du tittar in hos mig.Och skriver ett par rader. Nu ska jag släcka ner för idag o försöka sova. Ha en sköön söndag o hoppas att du får fint vårväder! natti,natti,,,Therese

Anonym sa...

Vilket skåp! Den skulle jag också bevara precis som den är! Och tänk om den kunde tala. Tänk om det har legat spännande kärleksbrev i den?! Och vilka fina blomster du har tillverkat av värmeljuskopparna. Ooh, jag önskar jag var duktig på sånt. Jättefina! Och det är så härlig känsla när man målat om och piffat upp något trist!
Ha det gott!
Hulda

Vitt hus med svarta knutar sa...

Hej!
Jag blir så glad när jag läser de fina orden du skrivit hos mig. Tack!

Ditt golv blev otroligt fint, vilket jobb. Det gamla skåpet är sååå vackert, jag blev alldeles kär i det. Var rädd om det och jag skulle nog bevara det precis som det är.

Duken som du själv har tryckt mönstret på är fantastisk och likaså de söta värmeljusfolieblommorna. Vad kreativ du är.

Kramisar,
Regina

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Vilket gudomligt skåp med så mycket historia i, ja säkert! Tänk om dessa ting kunde tala. Jag brukar tänka detsamma om flera av mina arvegods.
Ja, börjar man måla brukar det bli hur mkt som helst.....
Fint blev det!
Kramen
Carin