lördag 31 oktober 2009

Vårt hus.


Vårt hus var först rött och jag byggde på en befintlig bro lite fönster och så gjorde jag en dörr. Jag tyckte om min lilla veranda, men en dag så insåg även jag att den är för liten.
För ett år sen rev vi den för att börja på en altan.

Här bygger vi nu den nya altanen.

Så här såg huset ut i våras. Altantaket klart altangolvet inte klart.


Altangolvet läggs.

När vi byggde huset för 27 år sen så ville jag ha ett vitt hus, min syster tyckte att man inte kunde ha ett vitt hus på landet,det passar bara med rött, tyckte hon då, och jag var liksom mesig på den tiden så jag vågade inte måla det vitt.
Då vi nu lika höll på i sommar med huset, var vårt hus efter alla år var i stort behov av uppfräschning, så började vi säga, vi målar det.
Vi köpte vit färg och så satte vi i gång.
Vi har jobbat mycket i sommar, maken satte upp en hängmatta för och kunna ta igen sig, välbehövligt.
Här är huset tvåfärgat. Vi målade och målade och målade, hur många skrymslen finns det på ett hus när man byter färg, jo många.
Till slut blev huset vitt. EFTER 27 ÅR.Himmel.


Här är en annan sida av huset, där jag nu bygger en altelje. Maken började med två fönster, sen fick han ryggskott, då byggde jag klart, sågade upp två hål till, satte in fönster, brädfodrade och sen dekorerade jag lite, satte plåtar ovan fönstren osv, men det är för 3 år sen. Jag gillar de här stora fönstren.
Jag har alltid velat ha en vit herrgård,och nu får jag leka lite herrgårdskänla, samtidigt som jag får in ljus i vårt hus. För någon herrgård lär det nog inte bli.

Här kommer nu en serie bilder hur huset blivit när det blivit vitt, dock inte alls färdigt ännu, ena delen av verandan ska glasas in men vi hann inget mer och här i norr slutar man för kylan.

Här är två snöovädersbilder från snöovädersdagen, någon tycker att vita hus inte passar där vi har snö, men jag gillar det.

Lekstugan som jag byggde när yngsta sonen var 4 år skulle flyttas i sommar, det hann vi inte heller. Men vi hann måla taket som var i skriande behov av hjälp.
Det gjorde maken inte jag.

Här visar jag huset och vår skitsnygga bil, som är urgammal, både vi huset och bilen behöver fräschas upp, huset gick bra, bilen går nog också bra, men oss, ja det blir lite svårare....................

Tusse vår katt har trivts så bra. Förr när han gick ut så vände han i dörren när det snöade och regnade nu går han torrtassad ut. Och han bor nästan på verandan, hela tiden.

Här går jag nu in var dag, och jag är precis lika lycklig var gång när jag ser mitt vita hus. Jag älskar det, att det blev vitt till slut.
Invändigt, behövs nu förändring, men man kan inte göra allt på en gång.

Ni som undrar varför jag inte är i Skåne, kan jag säga att det är till veckan vi åker och vi har fixat hotell, men är ändå glada för tips på mysiga värdhus om nån vet.
Tack för alla era lyckönskningar och tips.
NI ÄR HELT UNDERBARA:
Kram på er. Vita Zara

23 kommentarer:

becca sa...

Hejsan,
Huset blev jätte fint vitt och vilken veranda stor och härlig.
Jag länktar också efter en veranda, vi ska bygga en brevid vårt utbygge, tror att det blir nästa sommar.
ligger snön kvar?
Ha det så bra, kram Rebecca.

Birgitta sa...

Hej vännen min! Roligt att se lite bilder på ditt hus och vilken fin altan eller utbygge ni gör. Visst kan man ha ett vitt hus på landet.
Så det är nästa vecka du ska göra Skåne. Hoppas ni får det trevligt där nere. Jag kommer nog att tillbringa mesta tiden i vävstugan för jag har mycket på gång nu.
Jag önskar dej fortsatt skön och lugn helg.
Kramisar till dej.
Birgitta

Birgitta sa...

Hej igen! Varför kan jag inte ge bort en fin sak om jag känner för det. Jag försöker hela tiden göra fina saker fast ibland blir det inte som man tänkt sej.
Kramisar Birgitta

Birgitta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Monica sa...

Hej igen!
Såååå fint ert vita hus är! Och så stort det verkar!
Hoppas verkligen att vi kan ordna det så att vi kan träffas på er Skåne-resa!!!
Vi hörs om det per mail, kram, Monica

Shabbycharm sa...

Hei Zara. tack för titten och koselig kommentar.
Men vilket mysig och fint hus ni har, och så vackert i vitt. jag vil också ha en slik veranda, tenk til sommaren så herlig å sitta det å mysa på kveldarna med et glas godt vin och massa ljus,Mmmmm,
Tror jag kommer en tur;=) hihi.
önskar deg en jättetrevlig tur til Skåne och ta hand om deg.
kram bella

Shabbycharm sa...

Hei gulliga ZARA.
Ja tyvärr er det en bit upp til deg, jag bor i västra wärmland, presi breved norskagrensen(KONGSVINGER)
men man vet ju aldrig va som hender.åkte upp til Dalarna i sommras och til sommaren blir det lite lengre upp, man måste ju se ditt (vårt ) vackra land..
hälsa mannen,;=)
kram bella

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hej Zara.
Du är ju verkligen händig som få.Är du utbildad snickare?
Vita hus passar väl bra överallt,tycker jag.Vi målade vårt hus vitt förra sommaren,så jag försår precis hur nöjd du är,för det är vi också.Och vad pampigt med dom stora fönstren där du har ateljen.
Vilken julstämning det är med ert snöbusväder(fast jag är rätt nöjd att det inte kommit nåt här än.
Min store son fyller 21 i nov,och är på väg att flytta hemifrån.Som tur är,bara några kvarter bort:)
Får se om det blir nån mer sjal,i så fall lägger jag ut den på bloggen.
Må så gott
och ha en fin söndag.
Kram Anette

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Erat hus passar i vitt, det blev jättefint. Du kan känna dig nöjd! Och det är lite herrgård över huset, pelarna på verandan ger den känslan. Och just den bilden när det är snö, då är huset som allra vackrast. Verandan är så fin, förstår att kissen trivs där. Gillar din energi Zara, maken fick ryggskott, då byggde jag klart. Sånt blir jag imponerad av, du klarar allt.
Ha en bra söndag vännen
Stora Värmlandskramen
AnnaMaria
Ps, och kör försiktigt.

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Hej! Va´fint huset blev i vitt. Så lugnt med den färgen. Hoppas att ni får en bra resa! Ska bli spännande att få veta vad ni får för upplevelser av den delen av vårt avlånga land. Själv tycker jag att det är lite onödigt platt där nere;-) Men människorna är väldigt lugna och trevliga!
Kram
Carin

kullervilla sa...

Vackert huset blev, vilken förändring det kan bli med lite…menar mycket färg. Underbar altan ni bygger.
Så det blev Helsingborg, det är en mysig stad…finns så mycket att titta på där och så kan man komma till Helsingör på 20 min. Är ni i Skåne till helgen så är det hantverksmässan Fingrar kan i Höganäs. Ligger inte långt från Helsingborg. Vi skall dit, kanske ses.
Kramiz//kullervilla

Vit som snö sa...

Tänk att man alltid ska lyssna på andra, jag är likadan. Ditt hus är ju såå vackert i vitt- tur att du får uppleva det så nu iallafall.
När vi byggde vårt hus ville ju jag ha allt inne i vitt men mesade ur av alla åsikter. Nu får jag sota för det när jag allteftersom målar om och ser att det var vitt det skulle ha varit redan från början!
Hoppas ni får härliga dagar i Skåne! Jag vill gärna höra var ni varit sen;-)
Kram Cilla

Viola sa...

Det gjorde du rätt i...att du målade om huset och så vackert mot den gröna färgen, ser så fint ut och din gavel med de stor fönstren verkligen härlig, här renoveras det hus..förstår inte riktigt att allt ska vara klart om tre veckor, hoppas nu att hantverkarna håller sig friska, ha en fin måndag, kramen

Mamma C sa...

Jisses vad mycket ni fixat på ert hus. Men det blev himla fint med verandan. Även huset med sin nya färg.
Kram mamma

Monica sa...

Hej Zara!
Såg nu att du har gett mig och min blogg en"award"! Jag är ju inte så garvad i blogg-världen, så att jag riktigt vet vad det innebär men jag förstår att det är en sorts uppskattning! Så tack så hemskt mycket! Jag är väldigt smickrad.
Vi ses i övermorgon, kram och välkomna! Monica

Lotta-livets väv sa...

Så härligt! Att du fått ditt vita hus! Ett vitt hus är alltid vackert! även i snöoväder! *fniss* Tänk vad mycket ni hunnit med...och orkat.....vi hade en massa projekt i somras...men av dessa blev det mest "mormor" och så är det! Det var just den här sommaren som jag blev mormor till mitt allra första barnbarn.....jobben finns kvar nästa sommar.....och då är barnbarnet året.... så valet var inte svårt!
Förstår att du njuter varje dag...och att katten också njuter!
Kram
/Lotta

Britt sa...

Hej Zara! Vilket vackert vitt hus du har, och vilket jobb ni har lagt ner. Du är duktigt som fortsatte när maken fick ont och inte kunde hålla på. Ni verkar bo på en fin plats nära naturen.
Har sökt på din blogg efter din mail adress men hittade inte den. Kan du inte maila mej på brbro@spray.se så jag får din mailadress.
Ha de gott
Kramiz Britt

Lantliv sa...

Hej...så nu är jag på plats...Se efter 27 år så har du din vita färg...underbart! Måste kännans gott att komma hem och mötas av ett vitt hus. Den där altanen går inte av för hackor....blev jätte fint Zara. Ja allt tar sin tid...hos oss med. När man går in på andras bloggar så är vissa som "Äntligen hemma"...vips så är det färdigt ..det ena projektet efter det andra..vet inte om de bor utanför tidszonen...
kram Anne-Lee

Lantliv sa...

Nämen en Award till mig...Tack Zara att du kom och tänka på mig...det gläder mig..
kramis

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Kära vännina Zara,

vilka fantastiska bilder och är så himla glad att du delar med att visa ditt vackra hus till oss! När du skrev förra inlägget att huset inte var rött längre, slog min nyfikenhet upp hur den såg ut i dagsläget..swiss så gick min önskan i uppfyllelse och min nyfikenhet fick ett svar, att nu så beundrar jag din å makes arbetsamhet och verk att skapat fram så oerhört mycket vackert o tungt arbete! Ni två tycks verkligen kunna trolla fram vad som helst hur lätt som helst! Oerhört duktiga! Måste säga att det är så mycket finare med vitt hus oavsett om ni bor upp i norr, tycker verkligen att det passar in i högsta grad!! Å, jag gillar oxå stora fönster, så vackert och perfekt att ha sin atelje, så rogivande och rätt stämning för att skapa fram från ens inre känsla!

Ha en underbar besök i Skåne och vad roligt att ni har hittat ett boende! Må så got och ta väl hand om er, det förtjänar ni verkligen efter all slit ni har jobb hela sommaren! Kramar Elin.

Birgitta sa...

Hej vännen! Nu lyckades jag komma in här och jag får tacka för awarden som du ger mej. Roligt att du tänker på mej.
Här har vi riktigt novemberrusk och det talas om snö. Vill inte ha snö nu. Räcker den 24 december.
Önskar dej en mysig kväll. Tänd lite ljus och ät lite gott.
Kramis Birgitta

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Hej igen rara Zara,

klart att jag förstår, precis som du gör! Det är en lättnad att man finner en som är likasinnad på många sätt, vilket är svårt många gånger att finna, tycker jag! Jag anser att du är unik och är otrolig på det du gör och åstadkommer, helt sagolikt! Haha fnissade av ditt förtydligandet, för jag förstod vad du menade och måste säga att jag vet att du skulle klara galant att göra sådana saker du med men att du är just nu inriktad på större ting och få det klart. Det är utmaning som är det roliga och blir desto gladare att man har fixat det oxå :P

Herrejisses så som du o din man har legat på med allt där hemma och inför vintern som ni då redan har :P o vissa inte.. ännu, så måste man ta igen sig och unna sig vila o rå om varandra! Ännu bättre att få byta miljö och slippa tänka på det vardagliga sakerna som man lätt fastnar i när man är i hemmafronten. Du behöver få tänka på dig själv för en gångs skull, inte bara ge o ge för andra!

Ha nu verkligen en superresa med mycket skratt! Många kramar Elin, som är oxå en nattuggla, se så lika vi är igen :)

Anonym sa...

varfor inte:)