söndag 13 december 2009

Krans och lull lull och kärringkrut.


Ja så kom jag mig då äntligen för med att, binda en krans till min dörr,
här är den inomhus.



På dörren ute.


Så blev den.

Inomhus så hittade jag en plats för kärringkrutet, ja egentligen så heter det mattlummer.
Men det kan ju finnas lite annat kärringkrut där inne också.
Man vet aldrig...............
 
På lampan i köket, virade jag runt den, lite löst och ledigt.
Sen har allt möjligt hamnat där.




En liten älva eller en ängel.
Vita tofsar, dingel dangel.


Min adventsstake, har lite tingel tangel.
Adventsljusstaken köpte jag när barnen var små, och det är så många minnen, så jag vill inte måla den, och inte köpa en ny vacker, så den får användas ännu.



 
Jag är inte någon minimalist, men heller ingen stor konsument.
Saker bara hamnar på ställen som här, det är tacksamt att hänga på lampan.
 
I bakgrunden kan man se att det blev lite mer dukar än vad jag tänkt från början, köket blir verkstad, fullt med strykjärn, tyger färger penslar osv.
Här nedan ser man en del av de dukar som jag nyss tillverkat.


 
Avslutar med min förtjusning av allt som hänger, jag hänger saker överallt, fullt i fönstret med tingel tangel eller dingel dangel, ja som sagt ingen minimalist.
Än har jag knappt julpyntat.
Hur går det för er där ute i cyberrymden, ni stressar väl inte, visst hinner ni ta er ett gott vin och en god bok, eller en god middag, eller ett skönt bad, och koppla av, försök i alla fall, det är det värt.
Sköt om er.
Kram Zara

14 kommentarer:

Soltorpsgarden sa...

Hej Zara! Det var ett tag sedan jag var här, men flera gånger har din sida krånglat och öppnat sig i flera fönster hos mig så det går inte att stänga ner igen...suck...konstigt! Nääää inte stressar jag! Försöker ta det lugnt och äter en god middag och tar ett glas gott vin! Ha det så bra! Kram kram från Vivi

Soltorpsgarden sa...

Vad fint du har pyntat med krans och inne! Det är så kul att göra egna kransar, i år gjorde jag kransar med mossa, det var lite lättare! Kram Vivi

Monica sa...

Hej kära vän!
Tack för dina rara kommentarer både till "Strandpromenad" och "Närproducerat"!
Jag ser, att du har hunnit fixa en massa sedan ditt senaste inlägg, så härligt julpyntat du har redan och då säger du, att du knappast börjat...
Själv ligger jag nog mera åt det minimalistiska hållet men till jul är det ju så mycket traditioner och det går inte att ändra på något, för då opponerar barnen sig!!
Försöker, att inte stressa men den här veckan är det mycket, som ska fixas...
Nu ska jag göra leverpastej!
Kramar, Monica

Birgitta sa...

Hej goa vännnen! Vad fint du har pyntar omkring dej. Nej då här är ingen stress alls. Det blir jul antingen man stressr eller ej. Jag kommer att göra det jag orkar och hinner. Vävstugans dörr får vara stängd över julen nu. Ryggen pallar bara en halv dag, sedan får jag ta medicin och vila. Dessutom ville de ha fler bilder på mammografin nästa vecka och det är inget kul. Hoppas det inte är något. Håll tummarna för mej.
Ikväll blir det lite tevetittande och lite att läsa i en bok och lite blogg senare ikväll.
Önskar dej en mysig måndagskväll
Kramisar till dej. Birgitta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag försöker verkligen och inte stressa, men lite blir det väl. Du undrade hur jag hinner allt..du glömde att jag jobbar också..fniss. Imorgon ska jag på kurs hela dagen och sen julbord. Men man får vara snabb så hinner man blogga och sånt också. Jag gillar din krans, enkel och vacker. Och din ljuskrona har fått julpynt a la Zara, jättehäftigt. Låter gott med älgfilén och vinet, sånt ska man unna sig. Hoppas nu du visar oss årets fönster.
Ha det gott vännen
Kramis
AnnaMaria

Huset vid ån sa...

Hej min vän! Det är alltid lika roligt att kika in hos dig...Till och med fredric sneglar över axeln! Han gillar din blogg....Det är ett bra betyg! Fniss! Vad mycket fint du har plockat fram, ser att vi har samma kökslampa! Och din krans blev ju jättefin också! Här stressas ingenting...Jag tar en dag i taget! Försöker iallafall! Hoppas att du hade en stämningsfull o trevlig luciahelg! Många JulKramar till dig från mig.

Gnistrande snö sa...

Vilken fin krans du har bundit och så mysigt du har pyntat.

Tack för snälla ord om mina bilder, det värmer.

Ha en fin decembervecka!

Kram
Katarina

Home No.1 sa...

Hej Zara!

vad du pysslar och grejar=)
Nu har jag i alla fall lite julstämning, med snön och alla vackra bilder!

Kram Annica.

Lantliv sa...

Hej Zara,
hinner inte mycket nu...jobba jobba mat sova...till helgen skall jag börja ta in julen...handla julklappar....men du vilken vacker krans du bundit...så fin,
Nu skall jag ta och sova igen...det där lummel så heter det väl gillar jag som Ni har däruppe....användbart!!
kramis Anne-Lee

Huset vid ån sa...

Hej vännen! Tack för din kommentar hos mig....Ser att du är "nattuggla" också! Jag är också inne i en sån period just nu! Här snöar det för fullt och det är verkligen julstämning! det känns härligt! Och roligt för barnen att dom kan få leka i snön....Hoppas att du har det bra o stämningsfullt! Många JulKramar till dig från mig.

Lotta-livets väv sa...

Hej vännen!
Sticker nosen en snabbis utanför idet!
Visst är det lätt att det blir så.... att man gör mer än vad man tänkt från början...bara för att det är så kul!!!!! och så vackert det blir med alla dina dukar.
Jag pyntar inte heller förrän närmare jul, men idag fixade jag laxen från fiskrökeriet. Till den honungsmarinerade laxen äter vi hjortronsås (hjortronsylt utrört i creme fraiche....mums)
Lax? Ja, det har du väl fångat själv tänker jag!
Visst hinns det med både glögg och vin. Njutningar för själen är av högsta prio i mitt liv.
Kramar till dig goa Zara!
/Lotta

Lotta-livets väv sa...

Ps....Vad läser jag hos AnnaMaria! Väver du också????? Berätta mera! Det låter spännande. Jag sa just till mannen att efter jul tror jag att vi packar ihop vävstolen i mitt stickrum och omorganisderar så att jag kan få plats med mina symaskiner....men tänk om jag blir så inspirerad att jag vill sätta upp en väv nu??????
Kram, kram
Lotta
ps. En knäckebrödsdeg står i kylskåpet tills imorgon. Till jul vill jag ha eget bakat fänkålsknäcke...annars har vi ju Wasa i Filipstad (Värmland) ....ds

Märta sa...

Har stulit mig lite tid framför datorn. Känner mig lite julstressad, förstår inte att jag inte hinner allt det där som jag vill.
Jag tycker det ser ut som du har hunit med mycket av julpyntande.
Ha det så gott!
Märta

Jeanette sa...

Jo du vi bor utanför Hudiksvall. Det har snöat ännu mer sedan jag knäppte kort igår och snöar ännu. *pust* Jobbigt att skotta fram allt men det är så härligt nu när snön har kommit.
Tar det lugnt gör jag :-)Har inte tid att stressa. Finns inga måsten bara saker som man bör göra.