lördag 19 september 2009

Jakt och fotoutflykt

Så här ser vägen ut. till vår stuga.
Jag tycker om vägen, när man kör in dit så försvinner man för omvärlden, det är rätt så coolt.

Grangrenarna på bilden nedan är en Jääääääääääättestor gran som står på vår tomt, och det har berättas av de som nu är gamla att den såg ut så när de var små, en gammal härlig Jätte som snart är utrotade hos oss i norr av vårt hårda skogsbruk, som Svenska staten bedriver här. Men den här på min skogstomt ska de väl ändå inte ta.
Ser n i hur de gamla grenarna faller ner som helt underbara draperingar, så blir det bara på våra riktigt gamla granar här hos oss.
Nu har vi passerat stugan och gått in i skogen, vi går genom många igenväxta ängar, det är mycket fint där. Här går maken framför mig, och hamnar i fotogluggen.

Kommer ni i håg Robinson-Björn, han som blev vald som bästa Robinson genom tiderna.
han säljer dessa hattar, som maken bär på. (han är över 60 bast och i toppform, kan jag nämna)
Han var och hälsade på (han bor bara några mil härifrån)och han frågade om maken skulle köpa en hatt.
Nästa gång han kom så fick min man en sån hatt helt gratis, så helt fantastiskt.
Man kan inte tro det är sant, så otroligt snäll människa. och så fick vi höra om när han var med i Robinson, det var intressant. Vi har träffat snälla och trevliga människor, man blir så lycklig och så förstår man att det ju faktiskt finns såna, som inte kräver nåt tillbaka, fortfarande i vår värld, helt otroligt, eller hur.

Här nedan så passerar vi ett område som är fullt med Fräken, jag gillar verkligen Fräken de är så härligt lummiga där de står i skogen, och nu har de börjat blekna inför hösten och det är så vackert.
Sen kommer vi till ett hygge (avverkad skogsmark, som vi ju har gott om här) och där växer inte så värst mycket, man vår Herre är så barmhärtig han låter det växa vackert gräs där.
Jag kryper ner och fotar maken, känns mysigt.

Här fotar jag en helt unnnnnnnnnnnnnnderbar bild på torkat gräs. Det är så skönt att dra handen genom och se på det helt fantastiskt vackra formerna. tänk att det kan vara så enkelt och vackert, med torrt gräs.


Den här stenen står jag på och den tycks bestå av något annat material i en remsa, vet inte vad.
Vi är nu på väg tillbaka till stugan, det har börjat bli mörkt.
Vi går in i stugan och vilar en stund innan vi åker hem, där finns ingen elektricitet, så vi tänder ljus, vi skull ha druckit kaffe om inte termosen varit hemma, glömd, det har hänt förr.
Här nedan är en sån där mörkerbild, med skakningsoskärpa, som jag gillar, de blir som luddigt och vackert, i köket. Om ni kollar noga så kan ni se en fot, det är min man som passerar i bilden, men det är så mörkt, mörkare än det som syns på bilden, så kameran snappar bara upp en fot, för att sluteren är öppen så länge, visst är det coolt.
Sista bilden fotar jag genom framrutan, i farten i skumrasket, och då blir det ännu en bild som jag gillar med luddigt och måleriskt uttryck.
Nu åkte vi hem.
God natt.

18 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken fin dag ni hade i skogen. Och makens hatt är görsnygg, kul och ha fått den av en kändis. Vackra foton Zara, det gräset skulle jag vilja ha här hemma. Tänk så fint när det blir frost i det. Synd att ni glömde kaffet.
Ha en fin lördag
Goa kramen
AnnaMaria

Birgitta sa...

Hej go'a vännen!
Du beskriver din vandring i skogen så lyriskt. Förstår att du njuter av turen tillsammans med maken. Geväret var väl bara med för syns skull! Men vilken osis att ni glömde kaffet hemma. Det hade säkert smakat jättegott i skymningen i ert lilla hus i stora skogen.
I morgon är det höstdagjämning och då har vi lika lång dag och natt på dygnet över hela jorden. Är det inte fantastiskt. Sedan blir det bara mörkare för dej, tråkigt nog. Hoppas att frosten dröjer än ett tag. Herr Frost har varit här och nosat lite på gräset, men han lugnade sej lite till.
Nu hoppas jag att du får en mysig lördagskväll och trevlig söndag.
Många kramisar från Birgitta

Lantliv sa...

Vilken underbar vandring jag fick följa med på här....där har Ni också mycket skog men den ser lite annorlunda ut mot den småländska....Än har inte frosten slagit till här....planterade lite idag....Satt ute till 19.00...Sverige är verkligen fantastisk...vårt avlånga land....Det är så vackert uppe i norr....
Ha en fortsatt fin helg,
kramis Anne-Lee

Vit som snö sa...

En riktigt trolsk skog har ni Zara, förstår att ni njuter av en sån dag. Men visst hade en kopp kaffe suttit bra där i skymningen. Och du kan ju verkligen ta bilder som visar norra Sverige från sin vackraste sida.
Kram Cilla

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Jag tog in blommorna den natten du pratar om, förstod att frosten skulle komma, men naturligtvis frös ju de som stod i rabatterna. Ja, så var den tiden förbi!
Vilken härlig pianomusik du har i bloggen! Zon7 är det inte zon6 hos dig?
Härlig skogsvandring, förstår att det var kul att lyssna på Robinsonmannen...
Kramen
Carin

Huset vid ån sa...

Hej! Tusen Tack för dina härliga o trevliga kommentarer...Blir såå glad ska du veta! Har haft lite mycket så jag har inte haft tid att svara direkt. kikar in här hos dig o man blir både inspirerad o glad o nyfiken på din blogg! Här får man lite "mer" av allt känns det som! Du lyckas verkligen fånga rätt ögonblick.....Och så din härliga musik också...Häftigt o mäktigt känns det! Önskar dig en fin dag vännen i det vackra höstvädret! Många Kramar Therese

Vit som snö sa...

Hej Zara! Jag tänkte bara säga att om du vill så har du en frivillig utmaning hos mej!
Ha det gott! Kram Cilla

Britt sa...

Hej! Tack för titten hos mig. Vilken härlig skogspromenad jag fick följa med på. Makens hatt var jättefin. Det har varit rena sommarvärmen här i helgen helt underbart. Får se om mina rosor slår ut eller om frosten hinner ta dem. Men det är en vacker tid med all dess färger på träden och buskar.
Ha de gott
Kramiz Britt

Gnistrande snö sa...

Hej,

vilka fina bilder och vilken härlig natur!
Försökte maila över bilden till adressen: zarahallman@gmal.com men fick felmeddelkande om att mottagaren inte kunde ta emot den...

Ha en fin kväll!

Kram
Katarina

Atelje Skärvan sa...

Hej!
Skogen ja visst är det härligt att ströva i naturen att fota och betrakta allt vackert så härligt,tack för titten,kram Agneta

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Hej på dig! Vad roligt att du tycker om mina ting! Självklart att du får följa min blogg!! Du e redan länkad hos mig :P

Vilka fina bilder och det är riktigt kul och testa för å fram olika effekter! Gillar vägen till stugan, det får en sådan känsla och längtan att snart är man framme till det mysiga och härliga fridfulla naturen.

Många kramar Elin

Helena sa...

Hej Zara!
Du är verkligen helt ptroligt duktig på att fota! Bilden på granen är rilktigt snygg, den skulle jag kunna tänka mig att ha i en ram här hemma!!!

Vad mysigt ni verkar ha i stugan, kan tänka mig att det känns som att ni är ensamma i världen när ni åker in på vägen som ledar till stugan, underbart!

Ha en riktigt skön vecka och ta hand om dig!

Kram Helena

Gnistrande snö sa...

Hej igen,

jättekonstigt för jag får nedanstående felmeddelande varje gång jag försöker skicka mailet.
Jag har också en gmail-adress...
Kan du fortfarande inte se bilden i min blogg?

Kram
Katarina

Delivery to the following recipient failed permanently:

zarahallman@gmal.com

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 554 554 (zarahallman@gmal.com): Relay access denied (state 14).

Katta sa...

Älskar såna skogsvägar, önskar alltid mej en häst att rida fram där på.Visst är det fantastiskt att försvinna in i naturen och känna att man är en del av den. Mysig stuga ni har.Kram Katta

Viola sa...

Vilket underbart ställe ni verkar ha...fantastisk natur och en plats i avskildhet som ger lugn och energi...ha en fortsatt fin vecka, kram VIOLAN

becca sa...

Hejsan,
Vad härligt ni haft ute i skogen, ser riktigt mysigt ut.
Kul att du hittat till mig,
du undrade om duken som ligger på mitt symaskinsbord, när jag målade bordet vitt så ville jag ha en "hel" skiva på bordet så jag kunde använda det bättre med M hade inte tid just då så jag la bara ett vitt spets tyg över den inte allt för fina skivan, och nu ligger den kvar där och jag gillar den också, men jag skulle vilja ha en hel skiva under så man kan lägga saker på bordet.

Ha en bra dag, kram Rebecca.

Lotta-livets väv sa...

Vackra bilder som vanlig Zara. Skulle gärna delat en stund med er på er vandring. Belöningen, tända ljus i stugan. Levande ljus ger en känsla av lugn och ro. Det torra gräset var riktigt fantastiskt! Såg, på en utställning, en gång, några som hade bundit en matta av gräs, rött gräs, som vuxit upp på ett hygge. Mattan var ett inlägg i miljödebatten och försökte att se det positiva (med ironi) i att på ett hygge växer det upp massor av vackert gräs......Minns inte vad det hette. Vet du? Rött var det och vackert var det!
kramar
/Lotta

LillaFlisan sa...

Så otroligt vackra bilder!

Håller med dig om bilden med torkat gräs. Den var så fin!

Kram

Flisan