onsdag 8 juli 2009

Båtturer, förvildad trädgård.blommor ute och inne./Klicka på bilderna om du vill se dem större)

Sommar,sommar,sommar............
Vi har köpt en motor som går på batteri i ställer för bensin.Sönerna är ute och testar.
Jag har testat, det är en skön känsla, eftersom motorn nästan inte hörs alls utan man glider tyst omkring på sjön.
Mest jobbar vi och trädgården har helt förvildat sig, kolla in vilket skööööööönt förfall den har åstadkommit under tiden.
Gräset växer högt och klöverblommor sträcker sin halsar uppåt runt krukor och byttor.


Ni som kommer i håg mina blommor som snöat över,
detta är de blommorna nu.

Jag tog lite bilder inifrån och en konstig fluga hade landat på min plåtburk, där satt den i frid och ro och putsade sina ben, helt obekymrad om att jag kom jättenära med kameran.
Jag är inte förtjust i flugor, men det här var nog en annan sort, den hade vackra vingar och irriterade inte.Kanske flugan trodde att den satt på en blomstäräng.

Jag har plockat in trädgårdsrosor, och här står det i solens sken bakom en fladdrande gardin.
Sen har jag en närbild, det är Finlands vita ros, så heter den här, den lilla rosa vet jag inte namnet på.


Mina pelargonior står nu i full blom. Kolla in änglavingarna som jag målat på bordet på fri hand.Det blänker lite så vingarna syns inte helt.
Vad tycker ni om dem?


Här nedan har jag en bild på en mobil som jag gjorde i julas av metallen i värmeljusen. Och mina mårbackor.

En till mårbacka och en stor prisma som hänger i fönstret.
Jag är rätt så förtjust i såna, så de hänger lite här och var.

Jag avslutar med en bild som är tagen ner i sjön. Sommar,sommar,sommar..........................
En härlig tid.eller hur.

17 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Har allt undrat vart du tog vägen, ser att du jobbat. Hoppas du får semester snart. Din vilda trädgård är riktigt vacker, jag rensade rabatter igår. Går nästan fortare när det är rejält med ogräs! Du har målat så fint på bordet, ett riktigt änglabord. Och mobilen av värmeljushållarna, Jeezez Zara vad du är händig, den är så läcker. Idag börjar jag min semester, ska drälla i morgonrock hela fm.
Ha det gott vännen och njut sommaren. Kram AnnaMaria

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej igen. Tror Lotta gör kakorna av oasis och florsocker..kolla hennes blogg, jag har länkat. Hon gör otroliga skapelser du måste titta. Din man har ett för mig spännande yrke, det går mycket i jakt här ibland. I källaren har vi ett jaktrum, en sk gillestuga. Den ska jag visa i höst. Kramis igen
AnnaMaria

Birgitta sa...

Hej Zara!
Vilka jättefina bilder du visar för oss och dina vackra blommor. Vi hade också Finlands vita ros en gång i tiden. Vad skönt det ser ut på sjön. Tack för dina snälla kommentarer hos mej och mail.
Här har regnat hela em och är helt klart innesittarväder.
Ha det så skönt nu.
Kramis Birgitta

Märta sa...

Sjön glittrar helt fantastiskt bakom björken. Vilken underbar bild, tänk att få njuta av allt det fina i naturen! Här är det så lagom vackert regnet har öst ner idag och ingen värme. Men vi får hoppas att värmen kommer tillbaka. Ha det så gott! Kram! Märta

Vit som snö sa...

Vad jag tycker om dina änglavingar... ljuvliga! Du är ju konstnär o det syns minsann!
Jag tjuvbloggar bara nu o jag har ju bloggpaus så jag gör inga inlägg men eftersom min alldeles underbara man gav mej en egen laptop i present så kunde jag inte låta bli att köpa mej ett dygns surfande här på campingen...o då vill jag ju titta in hur ni har det! Vi har varit i vackra Lidköping vars camping jag så varmt rekommenderar! Sen via Söta Alingsås till händelserika Göteborg o nu hamnade vi i Ugglarp utanför Vackra Halmstad! Vädret har varit helt på vår sida o vi har badat mer än på lääänge! Barnen är så lyckliga o saliga över alla vackra snäckor som vi inte hittar uppe i Norrland!
Vi har helt klart hittat ett par vackra naturpärlor där vi skulle kunna tänka oss att bo o Ugglarp tillhör absolut favoriterna! Men jag faller också för Varberg och Lidköping som jag tycker bjudit på vackra platser o varma sköna människor! O jag önskar att min semester aldrig skulle ta slut!!!
Hoppas allt är bra med dej Zara o att sommaren ger dej mååånga vackra bilder som vi också får njuta av!
Sköt om dej! Kram Cilla

Katta sa...

Tusen tack gulliga du för båda kommentarerna. Har inte missat någon av dem och blev riktigt rörd av den i förra inlägget men har inte hunnit svara. Mina barn är hos sin farfar o farmor några dar så jag har tid för mej själv men den tiden har jag av nån anledning lagt ner på att fixa, städa och renovera och det tar tid. Roligt att du gillar mina färger, jag älskar både vitt och färg och tycker alltid det är roligt att sätta ihop färger i olika sammanhang vare sig det är inredning, måleri, textil eller annat.Det är så väldigt mycket vitt i blogglandia så det är alltid roligt att få bra kritik för användandet av färg.Över till ditt inlägg, vilken smart båtmotor! Tycker att många båtar i allafall häromkring låter så bedrövligt högt så man undrar om det ens är tillåtet men de vill väl överträffa varandra kanske.Gillar skarpt din ide att ta tillvara på värmeljuskopparna jag har alltid tyckt att man borde göra nåt med dem och du har ju gjort jättefina mobiler av dem.Jättesnygg bakgrund till bloggen har du med. Ha en bra helg, stor kram Katta

Viola sa...

Hej Zara, du skriver alltid så härliga personliga kommentarer som man alltid blir så glad övera tt få...

underbara naturbilder igen, den översta med båten är så vacker..

är nu totalt urblåst i skallen efter dagens loppisförsäljning, himla roligt att vara loppissäljare för en dag,

ha en skön helg, KRAMAR

Hanna sa...

Jätte mycket vackra blommor.
Hanna

Lantliv sa...

Hej Zara,
kul att du tittade in till mig...att du skrev några rader..nu fick ju jag möjligheten att ta del av ditt liv...vilken miljö du bor i..så vackert upp mot landet. Två av mina barn är i Idre nu..Blev så glad då jag såg den lilla ekorren dricka ur din kopp...otroligt söt...vilket skönt kort..trind va han mè.Kollade in din andra blogg-renovera är för mysigt...vad det än är...återställa
Kram Anne-Lee

Love Your Homes sa...

Hej Zara,

vilket skarpt öga du har, visst är det Roslins kära hustru Suzanne som skymtar. Den tavlan är min favorit och hänger på Nationalmuseum i Stockholm, värt ett besök!
Får fungera som skärmsläckare på min dator.......

Jag kommer från Ågermanland och njuter av dina fina naturbilder, blir lite nostalgisk så här om sommaren.

Ia

Mejrams! sa...

Vilken blomsterprakt det är hos dig. Gillar bilden med den lilla buketten med Finlands vita, riktigt söt! Kram Merja

lottens vita och gröna sa...

hillo min vän!

ljuvligt, tänk om man kunde stoppa nosen och känna dofterna, och så ljulvigt med en helklövermatta att vila fötterna på i den härliga stolen, mummabilder!

ha det allra bäst, varmkram lotten

Lotta-livets väv sa...

Jag blir alltid lika varm om hjärtat när jag besöker dig Zara! Din kreativa sida inspirerar mig och jag blir helt betagen både av dina änglavingar och av mobilen av värmeljus..... Att du bara kan! Duktig, duktig är du!
Förstår att du njuter av sommarljuset och tänk vad fiffigt att ha en båtmotor som är tyst!
Kramar till dig!

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Ja, nu skulle jag vilja stoppa upp tiden! Men då skulle väl inte livet vara lika intressant!
Du är verkligen kreativ!
Carin

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Titta in till mig så ser du vad jag sysslat med....
Carin

Soltorpsgarden sa...

Alltid lika vackra bilder!!! Åh så fint, jag ska komma ihåg att gå tillbaka hit och titta på dessa bilder i vinter! Kram kram

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Bullriding - kul och man faller mjukt.....
Tack för komplimangen men du...det är inte alltid bra att vara kantigt smal....
Ha det
Kram
Carin