torsdag 11 juni 2009Torkaderosor i mitt kök.
En härlig kula på en spetsduk, som pryder mitt skåp i köket.
I bland tycker jag om att vara huslig,
Då stryker jag på min gamla stykbräda, som man sätter upp på en stol i ena änden.
Linneduken har jag sytt och gjort chablontryck av egna mönster.En klänning som hänger på vävstolen, har jag köpt mig. I bakgrunden kan man se det gula skåpet som har väntat på att bli vitt i över 20 år. Blir det bra med vit färg på det skåpet?
Här nedan är några bilder från min stuga i skogen, här är ett köksfönster med bordet framför, och de blå stolar som jag målat för jättelänge sen med monogram, innan jag visste att sånt skulle bli modernt en dag. Mina rostabletter gillar jag.
Här är en bild på en gammal soffa som jag sydde ett överdrag till när barnen var små och nu har det hamnat här. Ena dörren skrapade min dotter på men hon tröttnade och nu har det liksom stannat av där i stugan.Golvet målade jag tydligen rutigt en gång. Men jag tycker så mycket om de handblåsta glasen i fönstren. Ser ni hur solljuset blir, brokigt och levande genom de vackra fönstren, och när man är där så fladdrar ljuset och rör sig, jag brukar stå som hypnotiserad och titta på det tills maken säger.Nä nu får du lov att komma, när vi ska åka.
I ett litet rum på sidan om har jag målat golvet svagt vitlaserat, översållat med gula blommor och prick i mitten så har jag målat en krans av Rosenskära som jag tecknat av från trädgården och sen skurit ut i plast och tryckt olika nyanser. En del är förenklade och en del är detaljerade för att skapa en spänning, tokigt va. Men jag gillar nog de rosa mest.
Sen måste jag som avslutning visa mina tulpaner som nu hunnit bli så här stora, och fina, i blandade färger och former inte visste jag att de skulle överleva här, jag testar.
Jag har inte någon stor trädgård utan jag fotar det som finns och just nu när vi bygger så hinner jag inte med trädgården, men eftersom jag är fotonörd så fotar och fotar jag. Jag kan inte låta bli.
Dessa underbara tulpaner vill jag tillägna er alla ni bloggvänner som så mycket förgyller min tillvaro. Tusen kramar till er.

Sist avslutar jag med att visa min jättehibiskus som jag burit ut på vår ännu inte färdiga altan, med de hopspikade brädbordet, liljekonvaljer som doftar underbart och en bacopa, jag älskar den blomman, och violerna står också där..
Ja här drömmer jag mina drömmar och spinner mina vävar om hur det en dag ska bli, när det blir klart. Kram till er bloggväner igen från mig Zara
Skicka en kommentar