torsdag 11 juni 2009Torkaderosor i mitt kök.
En härlig kula på en spetsduk, som pryder mitt skåp i köket.
I bland tycker jag om att vara huslig,
Då stryker jag på min gamla stykbräda, som man sätter upp på en stol i ena änden.
Linneduken har jag sytt och gjort chablontryck av egna mönster.En klänning som hänger på vävstolen, har jag köpt mig. I bakgrunden kan man se det gula skåpet som har väntat på att bli vitt i över 20 år. Blir det bra med vit färg på det skåpet?
Här nedan är några bilder från min stuga i skogen, här är ett köksfönster med bordet framför, och de blå stolar som jag målat för jättelänge sen med monogram, innan jag visste att sånt skulle bli modernt en dag. Mina rostabletter gillar jag.
Här är en bild på en gammal soffa som jag sydde ett överdrag till när barnen var små och nu har det hamnat här. Ena dörren skrapade min dotter på men hon tröttnade och nu har det liksom stannat av där i stugan.Golvet målade jag tydligen rutigt en gång. Men jag tycker så mycket om de handblåsta glasen i fönstren. Ser ni hur solljuset blir, brokigt och levande genom de vackra fönstren, och när man är där så fladdrar ljuset och rör sig, jag brukar stå som hypnotiserad och titta på det tills maken säger.Nä nu får du lov att komma, när vi ska åka.
I ett litet rum på sidan om har jag målat golvet svagt vitlaserat, översållat med gula blommor och prick i mitten så har jag målat en krans av Rosenskära som jag tecknat av från trädgården och sen skurit ut i plast och tryckt olika nyanser. En del är förenklade och en del är detaljerade för att skapa en spänning, tokigt va. Men jag gillar nog de rosa mest.
Sen måste jag som avslutning visa mina tulpaner som nu hunnit bli så här stora, och fina, i blandade färger och former inte visste jag att de skulle överleva här, jag testar.
Jag har inte någon stor trädgård utan jag fotar det som finns och just nu när vi bygger så hinner jag inte med trädgården, men eftersom jag är fotonörd så fotar och fotar jag. Jag kan inte låta bli.
Dessa underbara tulpaner vill jag tillägna er alla ni bloggvänner som så mycket förgyller min tillvaro. Tusen kramar till er.

Sist avslutar jag med att visa min jättehibiskus som jag burit ut på vår ännu inte färdiga altan, med de hopspikade brädbordet, liljekonvaljer som doftar underbart och en bacopa, jag älskar den blomman, och violerna står också där..
Ja här drömmer jag mina drömmar och spinner mina vävar om hur det en dag ska bli, när det blir klart. Kram till er bloggväner igen från mig Zara

13 kommentarer:

Hjortgården sa...

Så vacker blus - ser antik ut?

Visst blir skåpet snyggt i vitt- men det är inte dumt i gult heller.

Kram Maud

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Åh vilken söt spetsduk det ligger på strykbrädan! Och din klänning och koftan är jättesnygga, nu kan sommaren komma.. Skåpet kommer bli ljuvligt vitt, det kommer du inte att ångra. Din stuga i skogen är som hämtad ur en saga, och fotot på sängen är nästan för bra!
Ha en fin helg Zara
Kramis AnnaMaria

Helena sa...

Vilka härliga bilder! Gillar din dekorationskula och duken den ligger på väldigt mycket! Ha en härlig dag! Kram Helena

Birgitta sa...

Hej
Vad roligt att få följa med dej till stugan i skogen. Visst är det vackert med de gamla fönstren med blåsor i glaset. Vad fint du målat på golvet. Och dina spetsdukar är så skira. Det blir nog riktigt bra om du målar skåpet vitt. Det kommer att lysa upp då.
Vad vackra dina tulpaner är och vilken ljuvlig färg på dem.
Ja det var mycket vackert du visar i det här inlägget.
Hoppas du får en skön helg nu.
Kram Birgitta

Lotta-livets väv sa...

Jättefin klänning/blus. Var kommer en sådan underbar skapelse ifrån? Jag blev helt betagen av ditt målade golv. Vilka vackra bilder du har inom dig Zara! Du använder ditt konstnärsskap på ett helt betagande sätt!
kramar till dig!

Lotta-livets väv sa...

Hej vännen! Ont i kroppen? Jo, om jag går på högvarv och inte hinner stilla mig...så spänner jag mina muskler och till sist gör de ont..inget värre och inget som inte går att göra något åt, med vila, goda tankar (och omtankar från mina gulliga bloggvänner...som du t.ex!) och naturen som helar mig och ger mig kraft

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej Zara! När vi målade vårt gamla skåp använde vi en oljefärg, så inte den gamla färgen slår igenom. Och maken slipade ju med slipmaskin före. Hittade bra målningstips på Bloggen Hvitur lakkris, där ska du kolla.
Kramis AnnaMaria

Ingmarie sa...

Hur jag hittade just dinblogg vet jag inte,men en sak vet jag och det är att hit återkommer jag med glädje o nyfikenhet!

Lotta-livets väv sa...

Hej Zara!
Tack för ditt långa inlägg hos mig! Sådana som du behöver vår värld många av! Sådana som vågar att stå upp för sin sak. Jag tror också på civil olydnad, och även om du förlorat så kan du i alla fall se dig själv i spegeln och veta att du gjorde vad du kunde!
Pengar styr i världen...men i slutändan kan man inte äta pengar...alldeles rätt.Andra värden måste få ta större plats! Och då är personer som du guld värda! Jag tror, eller vill tro i alla fall att en liten revolution är på väg. Återbruk börjar bli inne, man talar om kravmärkt och rättvisemärkt, man poängterar carpe diem..mm. I kyrkan i Gamla Uppsala fanns en utställning om en hållbarare värld, där konsumismen av prylar sågs som ett stort hot. Vi måste börja konsumera tjänster istället.....och tillåta folk att kunna leva på sina naturnära produkter! (Kanske jag bidrar lite i den världen genom att äta mållasoppa *fniss, fniss*)
I min värld är prylar av underordnad betydelse....visst tycker jag om det som är vackert, och visst omger jag mig gärna med färska blommor den mörka årstiden (ja, den ljusa med, men då kan jag plocka dem i natueren)...och då kan man ju ha lite jobbigt med hur de fraktats hit...hm,hm...men vackra tankar, engagemang, glädje är gratis och förstör inte naturen!
Själv är jag en liten skogsmurvel...men kanske inte tältsovare....skogen ger mig kraft! det är därför jag är så noga med mina tidiga morgonpromenader, och nu när det inte är snö att pulsa genom så läker jag min trötthet genom att bara andas och vistas i skogen. Jag förstår din känsla för skogen...och du bor ju ännu närmare naturen än vad jag gör!
Fortsätt att stå upp för det du tror på! Fortsätt uttrycka dig konstnärligt, för det gör du bra!
Kramar
/Lotta
ps. Det finns myyyycket om dig på google! Intressant läsning också!

märta sa...

Vilka underbara bilder du visar! Det känns så bra att vara inne på din blogg och läsa både det du skriver och alla kommentarer du får. Sen har du valt så fin musik som jag tycker om att lyssna på. Visst kommer skåpet att bli snyggt om du målar det vitt, men gult kan ju också vara vackert i rätt omgivning. Både dina målade blommor på golvet och dina tulpaner är underbara. Jag önskar dig nu en god natt och en skön vecka som går mot midsommar! Märta

Vit som snö sa...

Vilka vackra bilder Zara!
Golvet med blomsterkransarna var så vackert att...åhh..saknar ord!
Din stuga i skogen tror jag är som en liten skatt!
Idag har du en sak att hämta hos mej!
Kram Cilla

Monica sa...

Hej !!!!!1
Kul att komma hit.....jättefina bilder tar du....och visar fina saker......!!!!!
Svar på dina frågor :
Jag har köpt hjärtat på ett varuhus i Rom, som sedan ett år tillbaka har saker från Franska Jardin d 'Ulysse.....Vet inte om dessa saker finns i Sverige......men gå in och titta på : www.jardindulysse.com så får du se vad fina saker de har..............tavlan, på min balkong,är inte målad,det är et tryck, som är limmat på trä och jag har köpt den så........( i Rom,för många år sedan )
Ha en trevlig dag,
Kram,
Monica

Fia sa...

Så mycket vackert som alltid hos dig Zara. Älskar rosenskärorna du målat på golvet, och vilka härliga tulpaner du har och den nya layouten, så fin.
Och tak för det trevliga orden du lämnar på min blogg, jag blir alltid lika glad.
Kram
Fia