onsdag 7 juli 2010

Reseberättelse del 3.

Nästa dag for vi till min väninna som bor i stan, poliserna hade skottsäkra västar under, vet inte om de alltid har det eller om det berodde på bröllopet.
.Framme hos min väninna.
Hon hade köpt blommor bara för att jag skulle komma, jag kände mig hedrad, hon är en underbar männsika.
Lite bilder därifrån, och hennes fina kjol.
Efter det besöket åkte vi vidare mot Uppsala, jag ville så gärna se Domkyrkan innan vi åkte norrut, och det blev samma sträcka.
Passerade detta träd som växer över vägen, sånt ser man inte hemma.
Vi passerade ett skogsreservat, med en underbar skog.
Vi nådde ju tillslut den underbara kyrkan, som jag gillar sååååååååååååå mycket. För andra gången inom loppet av ett år besöker jag den och vi körde vilse för andra gången där i Uppsala, vet inte varför.
Men den här kyrkan gjorde ett sånt starkt intryck på mig förra gången, det var rätt så mycket folk nu så kyrkan kunde inte tala sitt tysta språk lika mycket, men ändå så ville jag gärna stanna kvar i den.
Så nu följer en rad bilder därifrån,varning, det blir mååååååååååååååååånga bilder.
Här ligger Gustav Vasa begravd med två? fruar.
Kolla in dessa utsmyckningar!!!!!! hur? är det möjligt att någon har huggit ut denna detaljrikedom i sten, marmor, otroligt fascinerande, jag som är konstnär vet ju vilket enormt tidsödande arbete detta måste vara, man kan bara inte fatta.Gustav Vasa är berömd, men vem??? var konstnären??
Ännu ett konstverk. Kolla vilket mästerverk, ofta så får någon annan äran av alla de här gamla konstnärernas mästerverk, men vem???? känner till konstnärerna och hur tvingades de leva.
Tänk om det inte ens funnits de som kunde sånt där, då skulle det minsann inte se så vackert ut i alla kyrkor och slott.
Kungar och folk som använt rikedomar för att bygga saker minns man, ofta så glöms de bort de som skapat,  jo renässans konstnärerna i Florens minns man, men otaliga är de som ingen minns, men vad vore kungar och folk med pengar utan dem????????????????????????????? jag bara frågar???
Är det nån som verkligen tänkt på de som gjort jobbet bakom och alla de som byggde upp dessa fantastiska kyrkor och slott, lika så är jag glad för dem så jag kan njuta av de fingrars verk som de skapat.
Till och med ute på taket så stod en mäktig ängel, hur i hela världen tog de sig dit upp och fick den på plats på den tiden? helt otroligt.Domkyrkan är tydligen en av nordens största kyrkor och stora klockan är störst i Sverige.
Som ni fattar så fastnade jag där i kyrkan läääääääääääääänge, men vi hade ett mål som ni får se sen.
Gå ut på hitta.se och skriv in Uppsala Domkyrka kolla sen på satelitbilden och zooma in så får ni se något helt magiskt, kyrkans tak, säg vad upptäckte ni.

Ha en underbar dag.
Kram Zara